Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowe migawki z ogrodu

Nowe migawki z ogrodu

TAR 14:03, 06 lip 2025

Ja mam 10 minut do 2 fajnych ogrodniczych i 15 minut do trzeciego i wiecie co? Rzadko ostatnio bywam. Dostałam chyba juz przesytu.
UlaB 19:32, 06 lip 2025

tulucy napisał(a)
W starym życiu miałam pod nosem dwa bardzo duże ogrodnictwa. PNOS i Szymanowskiego.

Teraz mam niezbyt daleko do Zielonych progów. 10 minut samochodem. Trochę się tego obawiam.

A czego tu się bać żyje się raz, nie?

Edytuje, zapomniałam się przywitać w Twoim nowym ogrodzie po cichu śledziłam akcję przeprowadzkową. Szacun!
tulucy 08:56, 07 lip 2025

Ula

Tar, coś w tym jest. Czasami trzeba zrobić sobie przerwę na oddech. I posadzenie doniczek.

Kopią prąd. Zaczęli w ubiegłym tygodniu. Podobno w ciągu 2 tygodni może być podłączony nawet do budynków. Cud normalnie.

ajka 10:37, 07 lip 2025

tulucy napisał(a)
Zamówiłam:
"odkupione"
- Granny,
- Stephanie Baronin,
- Kurfurstin Sophie,
- Genevieve Orsi,
- Tranquility,
- The Pilgrim,
- Burgundy Iceberg,
- Comte de Chambord,
- Bouquet Parfait.

I nowa Euwige Passie

O rany, jaka długa lista zakupów. Kupujesz zawsze po jednej sztuce? Ja zawsze po kilka jednego rodzaju, a później cierpię na brak miejsca na nowe zachciewajki Z drugiej strony rzeczki kwiatów też są fajne
tulucy 10:58, 07 lip 2025

ajka napisał(a)

O rany, jaka długa lista zakupów. Kupujesz zawsze po jednej sztuce? Ja zawsze po kilka jednego rodzaju, a później cierpię na brak miejsca na nowe zachciewajki Z drugiej strony rzeczki kwiatów też są fajne

Aniu, najczęściej po jednej, żeby mieć jak najwięcej tych, co mi się podobają. Ja mam wiejski ogród, nie dla mnie nasadzenia blokowe, regularne.
A róże nawet różne odmiany są czasem bardzo do siebie pasujące, więc też fajnie wychodzi.
W starym miałam jedną odmianę w masie. The Lovely Fairy miałam ok 20 sztuk, na przedpłociu. Tam nie było sensu kombinować. W ogrodzie miałam na frontowej rabacie 5 Geish, chciałam mieć taki formalny front. Ale i tak dowaliłam im innych róż i pomieszałam potem. Miałam jeszcze 3 The Fairy razem, bo akurat tak wyszło, że mi pasowała blokiem. Tak samo Aspirin.
I przez omyłkę szkółki i moje sklerozy miałam 3 Leonardo da Vinci, ale wydałam koleżance forumowej jedną, bo już jak dla mnie było za dużo.
tulucy 11:49, 09 lip 2025

Przyjechały paczuszki.
Balkon mam zapchany po korek, dobrze, że część do mamy od razu wysyłali.

Miałam od dziś już mieć wakacje, ale w pracy jeszcze jeden drobiazg mi wisi, no i ponieważ zapowiadali ten deszcz, to mi się tak nie spieszyło z rozpoczynaniem urlopu. Wolne od jutra. Będzie sadzenie, hak pogoda pozwoli.
tulucy 20:29, 10 lip 2025

Nie powiem, co dziś zrobiłam, bo wstyd . Leniłam się w sumie. Zawiozłam na działkę i rozpakowałam zakupy, zadołowałam część doniczek. Posadziłam ze 3 roślinki. Jedno większe działanie, to rozłożona włóknina pod przyszłym trawnikiem. Na razie musiałam położyć worki z korą na niej, jutro kupię jakieś szpilki.

Ogrodzenie się robi.
tulucy 20:31, 10 lip 2025

Nie wszystkie kwitną. Ale większość tak.
tulucy 20:32, 10 lip 2025

tulucy 20:33, 10 lip 2025