Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowe migawki z ogrodu

Nowe migawki z ogrodu

LIDKA 22:51, 13 lut 2026

Lucy szalona różomaniaczko. Dużo nieznanych mi odmian zamawiasz.
Poproszę je potem systematycznie focic i dzielić się obserwacjami.

Podziwiam Twój power. Na pewno sąsiedzi Ci będą zaglądać przez płoty bo osiedle nowe, jeszcze nie mieszkasz a ogród latem już będzie pięknie kwitnący. Ale że 85 róż? To będzie dużo kopania. Czy one Ci przyjdą naraz?
tulucy 22:51, 13 lut 2026

Daga, będę upychać

A tak poważnie, to część rabat nawet nietknięta została. Ino chwast tam hula. Jak wypielę, to będę przesadzać rośliny z tych długich wzdłuż tarasu. Wtedy na nich zrobi się miejsce.
Jedyna rabata, na której mało co się zmieści, to lewy łuk, ten, który obsadzałam jesienią, na końcu. I obok niego lewa ćwiartka. Ale mało to nie znaczy, że nic .

Część róż planuję w "dzikim kącie" córki, tam będzie jeszcze bardziej bałaganiarsko.

Nie mam też prawie róż na froncie. Póki co.
Kilka idzie na uzupełnienie żywopłotu. Od sąsiadów z tyłu też chcę się osłonić częściowo różami. Tam pójdą zapewne Lykkefund i VEILCHENBLAU. Utrzymam ten zestaw.

tulucy 22:56, 13 lut 2026

Lidka, zamawiałam z 3 szkółek, więc nie zakładam jednego terminu. Część będzie w donicach, nie wszystkie były w opcji goły korzeń.

A te z gołym korzeniem jestem w stanie trochę przechować w piwniczce. Jesienią przy kiepskiej pogodzie posadziłam ze 20 jednego dnia chyba. Plus inne prace.

Fotki będę robić, rugana wcześniej przez dziewczyny staram się podpisywać. Na pewno będę miała kłopot z tymi przeniesionymi ze starego, bo nie wszystkie miałam podpisane. Dopóki nie będą kwitły, to nie będę wiedzieć, co przeniosłam. Chociaż już udało mi się zidentyfikować Ascot, bo raczyła mnie obdarować kwiatkami.
Magara 23:03, 13 lut 2026

Lucy, trzymam kciuki

A przy okazji, czy ja dobrze kojarzę, że Ty miałaś Zefirynę w poprzednim ogrodzie??? Mam chyba kłopot z moją. Od początku jej dobrze nie prowadziłam i teraz jej nie ogarniam
tulucy 23:06, 13 lut 2026

Miałam i mam przeniesioną kocham ją. Prowadziłam na płocie w formie wachlarza.

Teraz to mamy zyzolek, bo mocno musiałam ją przyciąć, żeby od płotu odczepić. Ale odbiła.
Mary 23:13, 13 lut 2026

Ogród różany.
Jak będę chciała posadzić jakąś różę to się wproszę na oglądanie.
Magara 23:17, 13 lut 2026

Ooo, czyli dobrze pamiętałam
To ja Cię pomęczę za jakiś czas moją - żebyś podpowiedziała co ciąć i jak ją prowadzić żeby kwiatów było dużo
Niech tylko ten śnieg zniknie
tulucy 23:35, 13 lut 2026

Mary napisał(a)
Ogród różany.
Jak będę chciała posadzić jakąś różę to się wproszę na oglądanie.

Furtka szeroko otwarta będzie

Agatorek 00:58, 14 lut 2026

tulucy napisał(a)
Aga, kobieto małej wiary
W poprzednim miałam dwa razy więcej, a działka mniejsza, za to więcej miejsca zajmował dom z przyległościami... a innych roślin tam też nie brakowało.

Nie no, oczywiście wierzę

Ale będzie pięknie ❤️
tulucy 01:42, 14 lut 2026

Agatorek napisał(a)

Nie no, oczywiście wierzę

Ale będzie pięknie ❤️

No to dobrze, że wierzysz bo jużem się bała, że wątpisz.