Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowe migawki z ogrodu

Nowe migawki z ogrodu

tulucy 10:19, 16 lut 2026

mirkaka napisał(a)

Ale fajnie, jeszcze pojeździsz, u nas wiosny nie widać, mróz i śnieg ciągle

Chciałabym bardzo, ale tata się uaktywnił z robotami w domu, więc chyba muszę się przestawić na tryb pomagacza .
mrokasia 10:56, 17 lut 2026

85 róż... to przekracza moje możliwości pojmowania... .
Z drugiej strony policzyłam kiedyś swoje hortensje, których przecież nie mam wcale tak dużo i mnie wcięło .
Eupraksja 22:09, 24 lut 2026

Lucy, jestem i ja pod wrażeniem róż! Ilości do posadzenia w jeden sezon, to po pierwsze - już pokazałaś, że idziesz jak burza, ale za każdym razem to mnie wprawia w osłupienie (i zazdrość ) od nowa.
A po drugie - że takie ilości odmian jesteś w stanie spamiętać i kojarzyć która jak kwitła, jak rosła. Robisz sobie jakieś notatki?

Rety, z różami w takiej obfitości to będzie jeszcze bardziej magiczne miejsce!
Konieczki 09:55, 11 mar 2026

Lucy ale żeby tak bez zdjęć? No nie daj się prosić

Czy aż tak pomagasz tacie że nie masz na nic czasu
LIDKA 19:24, 11 mar 2026

mrokasia napisał(a)
85 róż... to przekracza moje możliwości pojmowania... .
Z drugiej strony policzyłam kiedyś swoje hortensje, których przecież nie mam wcale tak dużo i mnie wcięło .

Kasia to ile tych hortek się doliczyłaś?
LIDKA 19:25, 11 mar 2026

Lucy jak tam róze? Ja wyczekuje jeszcze moich.
TAR 20:14, 11 mar 2026

Ja dzis dostalam pierwsze zamowienie z rozam. Tylko roze Rojewskiego kupilam. Beda jeszcze dwa ale sumarycznie tyle co w pierwszym. I z rozami na razie koniec. Jeszcze dojda zamowione klony. I mam ogarniete zakupy na ten sezon. Nie mam tez zadnych chciejstw. W sumie mam wszystko co chcialam a nawet ponad. To co nie rosnie pojdzie precz, moze w innym ogrodzie bedzie im lepiej. Pare roslin bedzie przesadzonych. Pare miejsc zmienionych. Ale bez wielkiego cisnienia. Mam juz ten luksus, ze moge sobie na luzaka robic.
LIDKA 21:31, 11 mar 2026

TAR napisał(a)
Ja dzis dostalam pierwsze zamowienie z rozam. Tylko roze Rojewskiego kupilam. Beda jeszcze dwa ale sumarycznie tyle co w pierwszym. I z rozami na razie koniec. Jeszcze dojda zamowione klony. I mam ogarniete zakupy na ten sezon. Nie mam tez zadnych chciejstw. W sumie mam wszystko co chcialam a nawet ponad. To co nie rosnie pojdzie precz, moze w innym ogrodzie bedzie im lepiej. Pare roslin bedzie przesadzonych. Pare miejsc zmienionych. Ale bez wielkiego cisnienia. Mam juz ten luksus, ze moge sobie na luzaka robic.

Tarcia nie wierzę że to całe zakupy na ten sezon. Coś wymyślisz. A czego się chcesz pozbywać?
TAR 21:47, 11 mar 2026

Precz poszly juz stipy, pojda tojady, troche marcinkow, kilka smialkow darniowych, troche bodziszkow, ze 2 derenie. Musze wymienic 2 sosenki.Oczara pewnie tez przesadze. To na poczatek
Basilikum 09:27, 12 mar 2026

Witam sie na Twoim nowym wątku

Troche poczytałam, pare fotek zobaczyłam i cieszę się z Twojego nowego ogrodu.
Będę zaglądać