Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowe migawki z ogrodu

Nowe migawki z ogrodu

tulucy 13:14, 13 lut 2026

Tak mnie teraz naszło na przemyślenie, że jakbym chciała, to nie umiem iść w jednolite nasadzenia. U mnie jest bałagan, dużo wszystkiego i mało powtórek. A te ostatnie to głównie przez pomyłkę.

Jesienią zamówiłam w dwóch miejscach niezależnie Pastellę. Teraz tak sie zdublował James Galway (ale poprosiłam szkółkę o wymianę na Pomponellę, o której na amen zapomniałam). Jak się uda wymienić, to ok, jak nie, to też tragedii nie będzie, JG to piękna róża.

Świadomie nie odkupuję sobie wszystkich dostępnych róż ze starego. Kilka mi podpadło swego czasu różnymi drobiazgami i teraz są na cenzurowanym. Może kiedyś mi się odwidzi.
GingerO 15:30, 13 lut 2026

Hej Lucy
Zaglądam czasem do Ciebie! Masz powera kobieto Nieźle mnie szoknelas z tymi różami, tzn z ilością... Masz w swoim wpisie róże Lark Ascending, nigdy nie widziałam na żywo tej róży, a bardzo mi się spodobała. Jak już zakwitnie kiedyś u Ciebie to wklej zdjęcie, bardzo proszę. Też pokochałam róże, a mam ich 21. Znasz może róże Marguerite hilling? Chce kupić ja w tym roku, może ktoś ją ma u siebie?
tulucy 17:13, 13 lut 2026

Miałam ją. I pewnie odkupię. Zaczynała u mnie jako jedna z pierwszych. W dodatku obsypana kwieciem mimo trudnych warunków. Szybko przyrastała.

Zerknij, jak chcesz, do mojego starego wątku. Możliwe, że tam coś wklejałam.
GingerO 18:14, 13 lut 2026

A jak się nazywa stary wątek? Bo mi się wyświetla u Ciebie tylko ten jeden
Mary 21:10, 13 lut 2026

tulucy napisał(a)
Marysiu, nie mam pojęcia, a gdzie? Trasy też są jakieś?

Tam, gdzie wjeżdżasz kolejką do Warszawy.
Napiszę Ci na priv.
Trasy są jak ktoś je zrobi. Nie wiem jakie są w innych miejscach. Nie mam porównania.
tulucy 22:25, 13 lut 2026

GingerO napisał(a)
A jak się nazywa stary wątek? Bo mi się wyświetla u Ciebie tylko ten jeden

Wysłałam pw

Piękna MH była w ogrodzie Jasi: Ogród zapachów u Jasi
Przez tamten krzew zachciało mi się mojej.
Pierwsze podejście nieudane, posadziłam w złym miejscu przy tujach. Drugą dostałam od April i ta się rozszalała.
tulucy 22:27, 13 lut 2026

Mary napisał(a)

Tam, gdzie wjeżdżasz kolejką do Warszawy.
Napiszę Ci na priv.
Trasy są jak ktoś je zrobi. Nie wiem jakie są w innych miejscach. Nie mam porównania.

Marysiu wiesz, że jeszcze ani razu nie jechałam stamtąd pociągiem? Mało tego, tam też nie jechałam. Tylko autko póki co.
Ale młoda jechała już raz i bardzo sobie podróż chwaliła. Śmiała się, że dłużej jechała tramwajem z naszego Grochowa do pkp, niż samą kolejką.
Agatorek 22:39, 13 lut 2026

tulucy napisał(a)
Dziewczęta, nie wiem czy się przyznawac tak publicznie do wariactwa znowu. Zamówiłam 85 sztuk. Więc tego no, same rozumiecie

.

Takie mam nieśmiałe pytanie …. Dokupiłaś drugą działkę?
Bo przecież jak byłam ostatnio u Ciebie, to nie widziałam tam miejsca na tyle róż, bo przecież miałaś już bardzo dużo roślin posadzonych .
Magara 22:41, 13 lut 2026

85 nowych róż - robi wrażenie
Gdzie Ty to pomieścisz???
Ale generalnie bardzo zazdroszczę I róż, i tego, że możesz od nowa tworzyć ogród, mając już wiedzę i doświadczenie.
Sama mam pomysły na nowe rabaty, ale na pewno w tym roku odpuszczę. Tych kilka małych rabatek, które mam - musi mi wystarczyć, bo i tak ich nie jestem w stanie w sezonie ogarnąć tak jakbym chciała
tulucy 22:43, 13 lut 2026

Aga, kobieto małej wiary
W poprzednim miałam dwa razy więcej, a działka mniejsza, za to więcej miejsca zajmował dom z przyległościami... a innych roślin tam też nie brakowało.