Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowe migawki z ogrodu

Nowe migawki z ogrodu

tulucy 01:44, 14 lut 2026

Magara napisał(a)
Ooo, czyli dobrze pamiętałam
To ja Cię pomęczę za jakiś czas moją - żebyś podpowiedziała co ciąć i jak ją prowadzić żeby kwiatów było dużo
Niech tylko ten śnieg zniknie

Rozpisałam się i mi uciekło.

Do forsycji to jeszcze trochę się zejdzie chyba od topnienia śniegu. I mam nadzieję, że jakaś wiosną będzie, a nie lato od razu. Chociaż, tak już gdzieś straszyli. Układ z dwiema porami roku do mnie nie przemawia.
Makao 08:28, 14 lut 2026

No i różana królowa wraca na swoje tory
Szok. Masz Ty kobieto rękę do nich. U mnie stale jakaś choruje więc nie mam takiej weny do nich.
ewsyg 09:29, 14 lut 2026

Łucja, ale się cieszę na te Twoje nowe róże. Będziesz miała bosko.
Agatorek 19:46, 14 lut 2026

tulucy napisał(a)

No to dobrze, że wierzysz bo jużem się bała, że wątpisz.

Nigdy nie wątpię w umiejętności dopychania roślin na rabaty

Sama mam zamiar posadzić u siebie „kilka” drzewek, mimo tego, że nie mam tam za wiele miejsca. Ale co z tego?
nicol21 18:21, 15 lut 2026

hej, przejrzałam wątek. Pędzisz - i z budową i chyba jeszcze bardziej z ogrodem. Imponująco!
Fajne nasadzenia. Lista róż zacna!
a misz masz na rabatach to tez chyba moja specjalnosć. Niby się staram mini-grupami, ale srednio mi to wychodzi.

zaznaczam wątek i będę wracac.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
mirkaka 19:27, 15 lut 2026

Aż niewiarygodne że zamówiłaś taką ilość róż, będziemy śledzić sadzenie i kwitnienie
tulucy 20:11, 15 lut 2026

nicol21 napisał(a)
hej, przejrzałam wątek. Pędzisz - i z budową i chyba jeszcze bardziej z ogrodem. Imponująco!
Fajne nasadzenia. Lista róż zacna!
a misz masz na rabatach to tez chyba moja specjalnosć. Niby się staram mini-grupami, ale srednio mi to wychodzi.

zaznaczam wątek i będę wracac.

Zapraszam . Byliny sadzę prawie grupami, tu 3 floksy, tam 3 floksy . Albo bodziszki. Staram się powtarzać.
Róż nie powtarzam, bo za dużo mam chciejstw. Tak samo peonie czy liliowce.
Chociaż teraz peonie będę miała na pewno po kilka, bo jak przenosiłam że starego, to karpi mi się same dzieliły i wsadzałam pojedynczo, bo się wszystko wymieszało.

mirkaka napisał(a)
Aż niewiarygodne że zamówiłaś taką ilość róż, będziemy śledzić sadzenie i kwitnienie

Mirka, też nie mogę w to uwierzyć trochę. Ale znam siebie i moją niecierpliwość i chcę mieć wszystkie na już. I tak się hamowałam

tulucy 20:12, 15 lut 2026

Mam, mam, mam . Dziś odebrałam. Buty i kijki "idą".
GingerO 20:16, 15 lut 2026

Wow, te narty!!!
mirkaka 09:12, 16 lut 2026

tulucy napisał(a)
Mam, mam, mam . Dziś odebrałam. Buty i kijki "idą".

Ale fajnie, jeszcze pojeździsz, u nas wiosny nie widać, mróz i śnieg ciągle