Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w cieniu brzozy

Ogród w cieniu brzozy

sylwia_slomc... 23:06, 24 cze 2015

Zdecydowanie muszę powiększyć moją różankę. Wspaniałe masz róże.
mirkaka 11:31, 06 lip 2015

Agatko, a co tu tak cicho? Czekam na Rhapsody
Pszczelarnia 12:28, 06 lip 2015

Galeria bodziszków pokazowa. I ten dzwonek jest śliczny. Same nowości u Ciebie .
A drżączka po sezonie lekko przysycha (już w sierpniu).
laurowisnia 13:01, 07 lip 2015

Mirko, Rhapsody przesadzona więc nie będzie spektaklu, przypomniałaś mi ten ból jak ścinałam jej piękne pędy ale teraz będzie lepiej. Na razie tak to wygląda ale jakieś zmiany tu jeszcze nastąpią.

Te małe guziczki to gipsówka odmianowa, kartka z nazwą gdzieś mi się w tej chwili zawieruszyła. Miałam kiedyś zwykłą, był to wielki krzaczor wykładający się na róże, mam nadzieję, że ta będzie do opanowania.

Aganiu, jak miło, że zajrzałaś, nasionka będę obserwować i zbiorę, sama jestem chętna na rozmnożenie tej trawki bo zapowiada się świetnie.

Paniprzyrodo i niech tam będzie, proszę nie wykreślać, przyjdzie czas to zawita, u mnie również tak wisiała i wisiała, a teraz mam i niech się rozrasta. Drobiażdżki mogłyby nimi nie być ale brak mi wielkich i szerokich rabat jak u Ciebie choćby.

Ewo, tego się można było spodziewać, jej siostra...

Sylwia, tylko to powiększanie na pewno się rozciągnie jak guma, ciągle będzie mało.

Ewa, może przysycha ale czy pozostaje ozdobna, a dzwonek, ma duże kwiaty i ten mocny kolor, ciekawa jestem czy się utrzyma do następnego roku. I bodziszków to nie koniec, ale nie wszystkie wtedy kwitły, poniżej Algera Double, brak mi lepszej fotki.
paniprzyroda 13:31, 07 lip 2015

Cudne Twoje klimaty, mam nadzieję na więcej zdjęć ogrody w okolicach K. przyciągają jak magnes
Pszczelarnia 13:50, 07 lip 2015

Okolice K. - najpiekniejsze ogrody. Zagłębie. Jakiś fenomen.
07_Rene 13:56, 07 lip 2015

Pięknie
Też ostatnio dumam nad rapshody, ale chciałabym ją prowadzić bez podpór jak duzy krzak. Jest wystarczająco sztywna?
laurowisnia 14:59, 07 lip 2015

Dziewczyny, ja myślę, że ten fenomen ma nie jedno miejsce, okolicę i oblicze.

Renato, wydaje mi się, że tak, ona ma sztywne i grube pędy na tyle, że jej krzak wtedy może układać się w formie takiego wachlarza.

Fotki ogrodu chcę dodać ale nie było mnie przez chwilę, a zwiedziłam ciekawe miejsce, Góry Pieprzowe, nienajwyższe ale najstarsze góry w Polsce, fotki mam słabe nie oddają uroku miejsca ale coś można zobaczyć. Część stanowi rezerwat geologiczno-przyrodniczy.

Jest tutaj największe skupienie dziko rosnących róż, niestety wtedy jak byłam kwiatów było jak na lekarstwo.

Zbudowane są z łupków ilastych, które pod wpływem warunków atmosferycznych utleniają się przypominając swoim wyglądem pieprz.

laurowisnia 15:11, 07 lip 2015

Teren porasta murawa o charakterze stepowym, mnóstwo ciekawych gatunków roślin podlegających ochronie, jedna z nich to ostnica włosowata.
Spotkałam tu dwie roślinki, które na wiosnę zakupiłam do ogrodu. Ciekawe czy ktoś rozpozna na fotkach o które mi chodzi?
laurowisnia 15:46, 07 lip 2015

Upał na dworze, teraz już trochę się zmieniło ale wrzucę najpierw fotki z połowy czerwca.

Z drugiej strony.