Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w cieniu brzozy

Ogród w cieniu brzozy

Tusiala 20:06, 13 wrz 2015

Piękne rozchodniki
laurowisnia 12:11, 16 wrz 2015

Anito, strzał w dziesiątkę!
Renato, u mnie susza teraz większa niż w lecie, choć trochę wczoraj i dziś wreszcie pokropiło, łopaty nie mogłam wbić.
Aganiu, dziekuję, muszę zaglądnąć na Twoje wrzosowiska, których nie mam.
Ewiku, te ciemne to bardzo podobnie wyglądają.
Rene, do gruntu, nic nie sieję przez ślimaki, a ciemne to driakiew purpurowa, mieszankę kolorów miałam i jedna się taka trafiła.
Mirko, w zbliżeniu to za bardzo malinowy wyszedł, ale na fotkach rabaty już kolory bardziej naturalne.
Gabrielo, Marto właśnie wczoraj musiałam częściowo wyciąć rozchodnika bo znowu pojawiły się gąsienice. W pierwszym roku zupełnie je ścięłam. Mam nadzieję, że w przyszłym już ich nie będzie.

Jesień, plony jakieś mus pokazać, niewiele ich u mnie ale trzy melony udało mi się wyhodować, jest też arbuz ale podjedzony przez ślimaki. I czekam na dynię piżmową, nigdy nie wiem kiedy je można zrywać.

emilia 08:18, 19 wrz 2015

Mniam Melon wygląda super apetycznie, nie myślałam że u nas możemy się takich doczekać. Jaka to odmiana? Rabaty masz piękne, szczególnie jednoroczna wpadła mi w oko, bo mało sieję jednorocznych
laurowisnia 13:51, 21 wrz 2015

To jest Melba, był soczysty i miękki ale mało słodki, taki wytrawny, zjedliśmy go szybko jednak. Dwie sztuki, które dojrzewały dłużej były już słodsze. Myślę, że zbiór pewniejszy pod osłonami, nie zawsze jest takie lato.
A jednoroczne lubię wysiewać jak wycinam nowe rabaty, wtedy wypełniają wolne miejsca.
mirkaka 10:04, 22 wrz 2015

Ale apetyczne zdjęcie melona, aż chce się jeść
mirkaka 08:46, 01 paź 2015

Oj kochana chyba leniuszek zagościł w Twoim wątku Do innych zaglądasz a my co mamy u Ciebie oglądać? Masz taki piękny ogród, daj nam się nim trochę nacieszyć, pliiis
Ewik 16:28, 01 paź 2015

mirkaka napisał(a)
Oj kochana chyba leniuszek zagościł w Twoim wątku Do innych zaglądasz a my co mamy u Ciebie oglądać? Masz taki piękny ogród, daj nam się nim trochę nacieszyć, pliiis

Popieram
laurowisnia 10:33, 07 paź 2015

Dziewczynki, gdyby to był tylko leniuszek to ja bym go chętnie zagoniła tutaj do pracy, ale dziś jestem.
Na początek fotka, aby był dowód, że wgryzłam się w polskiego arbuza, trochę podgryziony ale dojrzał i był słodki, odmiana Bingo.

Na rabatach szaleje werbena ale ja ją lubię, choć róże ciężko z nią mają.

laurowisnia 10:45, 07 paź 2015

Aster, daje mocny akcent, nowość z tamtego roku.

Na te kłosy czekałam, jeszcze niewiele ich, podgryzana przez nornice i rośnie w doniczce.

laurowisnia 10:57, 07 paź 2015

Dzielżany kwitną bardzo długo, może dlatego, że zakwitły moje siewki z lutego.