Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w cieniu brzozy

Ogród w cieniu brzozy

laurowisnia 09:28, 16 paź 2015

Coś dla ducha, coś dla ciała.

Za pieczonymi może nie przepadam, ale jadłam kiedyś wyśmienity deser z kremem z kasztanów.
anka_ 09:34, 16 paź 2015

Agato to twój?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
laurowisnia 09:37, 16 paź 2015

Tak.
laurowisnia 09:42, 16 paź 2015

Były obawy, czy będą owoce bo mamy tylko jedno drzewko.
anka_ 10:25, 16 paź 2015

Agatko a masz fotkę całego drzewa? Nie marzło? W jakim wieku zaowocowało? Sorki, że tyle pytań, ale moja córa kupiła kasztana jadalnego. Powiem szczerze, że myślałam że i tak nic nie będzie z tego marketowego patyczka. A ten skubaniec nieźle się trzyma. Na razie w donicy, ale muszę mu znaleźć jakąś miejscówkę.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
07_Rene 10:27, 16 paź 2015

Jakie cuda pokazujesz Nad kasztanem jadalnym też ostatnio się zastanawiałam
Szczena opada. Szkoda, że tak nam oszczędzasz zdjęc, bo Twój ogród jest boski
vita 11:02, 18 paź 2015

laurowisnia napisał(a)

'Melba'? Słyszałam, że najsmaczniejsza jest 'Malaga', nawet mam torebkę z nasionami, niestety nie wysiałam. Gratulacje Dynię piżmową uprawiałam kiedyś, ale w tunelu. Co z twoją? Czas na zupę z dyni akuratny.
Owoce mnie zainteresowały, ale jesienne rabaty, które pokazałaś- piękne!
Odmianę niebieskiego astra znasz?
laurowisnia 12:47, 21 paź 2015

Aniu, to jest pierwszy rok takiego owocowania, było kilkanaście owoców ale okazało się, że w środku są puste albo mają po trzy cienkie ziarenka i w zasadzie mamy tylko jedną sztukę do konsumpcji. Drzewko na początku przemarzało, dopiero te dwie ostatnie zimy pozwoliły mu tak wyskoczyć.

Vito, fajnie, że napisałaś o tej odmianie, szukałam tej informacji, mam ochotę jeszcze spróbować.
Moje dyńki na fotce niżej plus jeszcze jedna, później znaleziona w krzewie porzeczki. Jeszcze nie ruszone, nie możemy się oderwać od paprykowej. Zastanawiam się czy te małe też nadają się do zupki?

Aster to Marie Ballard.

Renia, kasztan sam w sobie z tymi długimi, piłkowanymi na brzegu liśćmi podoba mi się, jak będzie rósł dalej, nie wiem.
Fotek nie szczędzę tylko ogród mały. Dla Ciebie klon ginnala.
Ewik 13:40, 21 paź 2015

Piękne jesienne fotki,te kolorki ,super .
lojalna_ 13:46, 21 paź 2015

Pospacerowałam i przyznać musze urokliwie klimatycznie i to co w jesieni kocham kolorowo ,),