Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w cieniu brzozy

Ogród w cieniu brzozy

sylwia_slomc... 18:53, 28 paź 2015

Pszczelarnia napisał(a)
To ja poproszę o sesje Ginnala - wielopniowy? Jakie ma zadanie? Mam swojego w poczekalni i nie wiem, co on ma robić u mnie w ogrodzie?
W krzaki go szkoda, chyba żeby wyeksponować - ale to jest drzewo? Wśród drzew wielkich ginie. W byliny - rabaty bylinowe mam bez drzew/krzewów.
A on jest taki ładny..... .

O widzisz czyli nie tylko ja bylinówki mam z samych bylin znaczy się jest dla mnie nadzieja
Też niedawno kupiłam ginnala i posadziłam w łące kwietnej jako solitera.....zobaczymy jak będzie wygladał
mirkaka 08:29, 30 paź 2015

A ja myślałam że ten bez to Ewa się nazywa, i taki sobie kupiłam dwa lata temu, ale ciągle mi miejsce dla niego nie pasuje, i chyba go przesadzę , tylko gdzie?
Agania 21:04, 05 lis 2015

Pospacerowałam jesiennie, pięknie jak wszędzie, ale u każdego coś pięknego innego...u Ciebie róże, klon Ginnala cudny i kasztan jadalny, i dyńki piżmowe, u nas wczoraj krem dyniowy był na obiadek
laurowisnia 09:21, 06 lis 2015

Sylwia, bylinówki z samych bylin to jest coś co bardzo lubimy, tak było zresztą i u mnie na początku. Szybko jednak -przy moim ograniczonym areale- choroba różana złamała ten monopol.
Twój ginnal na razie jest soliterem ale jak dorośnie to czy też nim będzie, a łąka czy nadal pozostanie łąką?

Mirko, masz rację to bez Black Lace 'Eva', jest coraz większy, rozłożysty, w Twoim zapełnionym ogrodzie może być problem z miejscówką dla niego.

Aganiu, również już jestem po konsumpcji piżmowej, w smaku jest taka mniej dyniowa jak dla mnie.
laurowisnia 09:38, 06 lis 2015

Filomena napisał(a)

Pięknie się prezentuje ten bez czarny _ czy to Black Beauty? Ja juz kolejny rok prowadzę z rodziną rokowania w sprawie wywalenia leszczyny i posadzenia właśnie jego !
A jakieś zdjęcie poglądowe z jesieni dla porównania to się znajdzie?

Jak wyżej napisałam, to Black Lace 'Eva', ma bardziej postrzępione listki od Beauty. Nie przebarwia się jesienią, pozostaje taki ciemny. Leszczynę to chyba nie tak łatwo wywalić, orzeszki ma?

ewsyg 10:45, 06 lis 2015

laurowisnia napisał(a)

Agatko, co to za roślinka ta szczepiona na pniu ?
laurowisnia 14:24, 09 lis 2015

Ewciu, to buk purple pendula.

Było poranne słoneczko.

Ale i mrozik.

I kwiaty zamrożone.

laurowisnia 14:45, 09 lis 2015

rozark 08:34, 10 lis 2015

jakby cukrem obsypane cudne
mirkaka 11:05, 10 lis 2015

Róże obsypane cukrem Powtarzam za poprzedniczką ale nic innego nie kojarzy się patrząc na te zdjęcia