Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w cieniu brzozy

Ogród w cieniu brzozy

margaretka3 12:48, 28 lut 2018

Agatko, u mnie goździki zimowały w niektórych miejscach w ogrodzie, tych bardziej zacisznych.
U Ciebie ogród osłonięty, jest szansa, że przeżyją. Trzeba je na wiosnę przyciąć.
laurowisnia 12:59, 28 lut 2018

Właśnie myślałam nad tym przycięciem, jak wytrzymają to je zostawię i przytnę, choć myślałam coś zmienić w tym miejscu.
marba 13:10, 28 lut 2018

Ale u Ciebie ładnie, lubię takie ogrody. Letnie fotki w sam raz na takie mroźne dni. Będę tu częściej zaglądać.
Pszczelarnia 13:27, 28 lut 2018

Goździki Szabo planuję w tym roku w skrzyniach na kwiaty do bukietów - cieszę się, że widzę je u Ciebie.

Co do groszków - moje też słabo kwitły mimo usuwania przekwitłych i dobrego w wodę lata. Zobaczymy jak będzie w tym roku. Miały najlepszą glebę, specjalnie im dałam. I nie było efektów żadnych, raczej żałosne.

Urszulla 21:39, 28 lut 2018

goździki to jednoroczne, rozumiem. Sąsiedzi mają w gruncie wieloletnie. Czyli inne. A całkiem ładne te Kępki u nich tylko nie wiem czemu i mnie tak słabo się przyjmują.
laurowisnia 11:49, 02 mar 2018

Basia, zapraszam, no musimy jeszcze chwilkę poczekać na te aktualne, warstewka śniegu leży i nic się nie da podglądnąć co tam wychodzi.

Taki floks mi się udało kupić, kwitł od czerwca do października.

Ewa, goździki jak przezimują, to liczę na więcej kwiatów, a z groszków na razie rezygnuję, mam tylko dla nich miejsce w donicy, a nie udały się, miały bardzo dużą donicę i ze świeżą ziemią z kompostownika, pilnowałam podlewania, bo wiedziałam, że potrzebują, tylko ten brak dobrego nasłonecznienia.
A gomfrena, nadal w planach?

Ula, a które masz, one potrzebują słońca, a za szybko nie przyrastają. Ja rozsadzałam w tamtym roku białe, ale kot mi zniszczył część sadzonek, coś jednak zostało.
Ten aster gawędka mnie zachwycił, trudno go spotkać w sprzedaży, czy przezimuje?
koliber 12:09, 02 mar 2018

Ja po prostu siedzę i patrzę z otwartą buzią
mira 21:52, 04 mar 2018

Agatko sorki - wprowadziłam Cię w błąd z tym paszczkami - lwie paszcze pełne - to moja osobista nazwa - kupiłam je na targu i tak nazwałam a to pewnie trąbkowe.

Mi bardziej podobają się klasyki czyli wysokie.

U mnie też groszki pachnące kiepsko kwitły w tym roku co mnie zdziwiło bo w ub były lepsze. Wydaje mi się że w donicy kiepsko będą rosły .

Cieszę się że goździki szabo pokazałaś. Ja w ub roku wysiałam i nic, wysiałm też teraz i zobaczymy - na razie po tygodniu jeszcze nie widać.

pozdrawiam
Radziu2013 23:50, 09 mar 2018

Hej Agato
Tak jak pisałem Ci kiedyś, podziwiałem u Ciebie rośliny których nie znam Pomóż mi proszę je zidentyfikować bo podobają mi się Raczej nie było przy nich nazw, bo te zdjęcia które miały nazwy roślin pominę przy wstawianiu, chyba że coś przeoczyłem, za co z góry przepraszam, że robię ci problem

Radziu2013 23:51, 09 mar 2018

Chodzi o te drobne białe kwiatki...