Dzięki za miłe wspomnienie. Wieczorniki są prześliczne, dowód na zdjęciu Twoim, pachnące i tak pięknie bielą się i fiolecą na rabatach. Biały jest dominujący, kolory się mieszają i powstaje mi taki bardzo jasnoróżowy czasami. A fioletowego już nie ma.
Pewnie pamiętasz, że dałaś mi nasiona penstemonów, wysiałam je wiosną 2016, w zeszłym roku przyrastały rozety i dopiero w tym roku zaczynają mieć pąki kwiatowe. Taka roślina "trzyletnia" wyszła.
Cudowny maj u Ciebie....Dereń gwiazdorsko się prezentuje...pierwsze ożanki od Ciebie już u mnie zakwitły
Kadry z ogrodu bezcenne, przesytu nigdy nie odczuwam wręcz przyjemność
w delektowaniu się ogrodem
Ja go kupiłam by podmienić z korzeniastym. One wszędzie pasują tylko nie każdy w każde jedno miejsce, a jeszcze trzeba polubić ich rozbieganie, poczekać by się rozrosły i wypełniły rabatę, do Twojego ogrodu idealne.
Dereń, mam kilka lat, powoli rośnie, dobrze zimuje, osłonięte miejsce ma.
A z kozłkiem nie mam problemu, nic podobnego mi się nie wysiewa, zrobiłam zdjęcie.
Biały jest dominujący, bo tylko ten się mi trafił, ale fiolet niepotrzebny, orliki i inne roślinki przełamują tą biel. Ten jasnoróżowy również się u mnie pojawił.
Dobrze, że wyszła jednak, bo to dobra bylina, niekłopotliwa, choć ja wciąż nie do końca lubię te jej bordowe liście.