Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 23:19, 06 lut 2012

Dla Marzenki rocznik 2007

Mala_Mi 23:21, 06 lut 2012

AniaDS napisał(a)
Miałam się rozpisywać na temat ogrodu, ale nie mogę..
No siedzę i patrzę na tego psa i aż się uśmiecham od ucha do ucha .
To rajdowiec a nie pies , boskie foto .

Aniu DS ten pies chciaż wiekiem powazny , tez mnie najczęściej rozwala ....... cwaniak większy ode mnie Widzisz ile mam miejsca na róże?...
Ale dużo zarezerwowane na rh
monteverde 00:03, 07 lut 2012

Co do cebul, ja myślę, jak przed sadzeniem pomoczymy je na pół godziny w roztworze środka grzybobójczego(Kaptan, Topsin) to i żadne robactwo w nie nie wejdzie, bo nie lubią roztworu, no chyba,że już się kupiło cebule z sublokatorem, ważne jest też aby cebul nie sadzić po roślinach kapustnych, pomidorach, fasoli i ogórkach ze względu na ryzyko takowych szkodników i wirusów
Mala_Mi 08:44, 07 lut 2012

Cebule były zaprawiane...pierwszy rok kwitły, a drugi już słabo (nie wykopywałam).... i wiadomo dlaczego... przypałętała się mucha.
Zaprawianie cebul, niesadzenie po kapustnych pomoże... ale nie w przypadku muchy ....... która sobie lata gdzie chce. I myślę, że dla muchy jest wszystko jedno czy po kapustnych czy po roztworze grzybogójczym.. jajo i tak złoży jak będzie chciała.
Na wszelki wypadek warto obserwować swoje cebulki i sprawdzać czy nie ma lokatora
Mala_Mi 08:47, 07 lut 2012

Dziś rozkwitła moja cebula.... sukces ogrodniczy jest. Udało się przetrzymać cebulę i doprowadzić do ponownego kwitnienia Okno tęsknoty za wiosną jest jużcałkiem wiosenne.

Pszczelarnia 08:56, 07 lut 2012

A dla mnie cyklameny to kwiaty zimy. Hiperastrum też. Ciekawe. Piękne. Chyba sobie kupię.
Bogdzia 08:57, 07 lut 2012

Alez ten amarylis nieprzecietnej urody jest. Masz Gościa?
AgnieszkaBK 09:09, 07 lut 2012

No Aniu, jaką śliczną niespodziankę nam wyhodowałaś Znowu wsiąkłam na ogrodowisku .....już syn mi przypomina, że spóźnię się do pracy
hanka_andrus 09:35, 07 lut 2012

Piękny!U mnie w sklepie,przeważają czerwone,ja jeszcze nie trafiłam na inny kolor.A na All- zamawianie 1 szt-nie kalkuluje się dostawa.
Mala_Mi 10:16, 07 lut 2012

Pszczółko - chociaż kocham zimę ale tę ze śniegiem, to jednak najbardziej kocham ciepełko i nieważne jaki kwatek, byle kwitło..o cyklamenach piszą, że trudno je utrzymać do następnego kwitnienia, ale pojechałam po karme dla ptaków...stały takie i kusiły. Skusilam sie na jednego, ale nie mogłam się zdecydować który i od słowa do słowa i w cenie praktycznie jednego kupiłam dwa.....
Bożenko - gość przyjechał i jest.. czytałyśmy sobie Twoje bajki na wątku o bajkach, bo tam jeszcze nie czytałam... przepraszam, ale nie wszędzie mam czas zajrzeć....a tam jest naprawdę co czytać. Teraz gość z M oglądają ptaki przez lornetkę..... przyszła pora drugiego śniadania..i jest co oglądać. Gość to pani biolog
Agnieszka - ja chyba z pracy wylecę przez ogrodowisko, pocieszm się, że jak już pierwsze zachłyśnięcie sie minie i przeczytam co miałam przeczytać to wrócę do pracy. Na razie jest to bardzo trudne..
Haniu - ja też chciałam kupić czerwoengo...ale już wykupili więc wzięłam co było... na czerwonego też przyjdzie pora. Jak już zakwitł drugi raz to mogę sie skusić i na czerwonego. Pierwsza próba przetrzymania amarylisa skończyła się porażką. Cebulki są drogie, wiec bałam się eksperymentować z dwoma... Jak kupowałam to upustu mi nie dali, by w cenie jednej kupić dwie Za to teraz jak na amaryliska patrzę, to ten kolor mi się kojarzy od razu z Danusią Uwielbiam czerwony i żółty kolor kwiatów Kocham wszystkei kolory...ale chyba czerwony i żółty najbardziej.

Dzięki wielkie za odwiedziny .... idę zobaczyć co mój gość wypatrzył nowego.... napewno wypatrzyła pikującego w nasze ptaszki jastrzębia .......
Mój kos już6 dzień urzęduje pod oknem, na chwilę odleciał i musiała przylecieć intruz, bo od razy ukradł jabłko i uciekł..... nasz nie zabiera, bo wie, że to jest jego.