Już mnie Ania M. uświadomiłam, że nawet jak do szklarni to za wcześnie..... chyba, że świeczkąbędę grzać...musze poczekać

Ale może chociaż aksamitek trochę posieję... uzbierałam pół torby nasionek...więc nic nie ryzykuję. A tak wogle to wpadłam do sklepu bo u którejś widziałąm chytry patent gdzie ustawić te doniczki z rozsadą jak brakuje parapetów, czyli kilku poziomowy stojak .... i takiego szukam. Na forum jest dużo fajnych różnych pomysłów, które warto naśladować.
Jolu masz rację..przy każdym urzędzie - sklep ogrodniczy!!!!
Aniu DS.. przeszukałam fotki i znalazłam moje nieznane róże .... co prawda mi się podobaja jak i nie znam ich nazwy..ale jakbym znała to tak bardziej profesjonalnie by to wygladało. obiecałąs rzucić okiem, wiec jak znajdziesz czas to popatrz

I te pienne (na bardzo sztywnych łodygach) jak i te w klombie kwitn najobficiej w czerwcu, a potem drugi raz jesienią, aż do mrozów..przy czym te pienne , to w zasadzie po pierwszej fali kwitnięcia i krótkim odpoczynku kwitną bez przerwy.
To są pienne (chyba pienne, ale same napewno nigdzie się nie pną):
A to moje róże w rabacie... mam jeszcze jakieś 2 minaturki i płożącą...ale na razie tylko te dwie do ustalenia tożsamości..
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.