Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 22:00, 10 lut 2012

Pryznaję się, że pryskam na mszyce.... mospilan.... działa długo..i wystarczy na moje róże 2 razy w sezonie... Specjalnie niczym nie pryskam, czsami na mączniaka, jak gdzieś w pobliżu się pojawi, bo keidyszałapaly go........ W zeszłym roku dostały nawóz taki naturalny z obórki..tzn gnojowicę rozcieńczoną wodą.... a w tym roku troszkę nawozu w granulkach. U mnie glina, a to róże lubią, przynajmnije tyle wyczytałam.... Mam trochę nasłonecznionych miejsc do zagospodarowania, to może powiększę kolekcję ...dlatego podpatruję co inni mają z róż.... Jednak przy różach trzeba chodzić... widzę sąsiadkę jak chodzi przy różach, bo jest ich wielbicielką... I tak czasami sobie rozmawiamy... Ja się staram o rośliny mniej obsługowe...roztrzepana jestem i wolę coś co mi wybacza błędy
Mala_Mi 22:18, 10 lut 2012

AniaDS napisał(a)

W czerwcu zrobię już dobre zdjecia.... sama się zdziwiłam, że nie mam pojedyńczych kwiatków...ale one wygladają oszłamiająco ze względu na tę ilość...i chyba dlatego robiłam je całościowo
Taka burza kwiatów.... szok...

Przychylam się do zadnia Ewy, to może być Elmshorn.
Mam takie w miarę tylko jedno jej zdjęcie, z jesieni
.
Ten róż w rzeczywistości jest taki żywy, dający po oczach różem .
Ciężko mi go uchwycić aparatem.
Róża kwitnie obficie, prawie cały sezon, ładnie się krzewi.
Na jesień może łapać mączniaka, ale zwykle jest zdrowa.

Zerknij tutaj Aniu
http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.2598&tab=36

Pobiegałam po internecie...i ogólnie opis pasuje
I to co napisałaś też pasuje.....
O mączniaku napisałam w poście, któy tworzyłam równocześnie z Twoim i wskoczył jako drugi.
Jest to naprawdę bezproblemowa róża.... i kolor ma niesamowity
I ta ilość kwiatów.....
W czerwcu obfotografuję ją dokładnie i policzę płątki
Sebek 22:50, 10 lut 2012

Róże, które pokazałaś są przecudne
Mala_Mi 23:04, 10 lut 2012

Dzięki Sebuś za uznanie.... Są naprawdę cudne Będę próbowała w tym roku je rozmnożyć Znająć życie nic z tego nie wyjdzie..ale spróbuję.... wszyscy je chcą tylko jakoś nie wiedziałam jak się do tego zabrać..w tym roku debiut ogrodniczy zrobię
O ile nie pomarzły
AgnieszkaBK 23:30, 10 lut 2012

asc napisał(a)

Kupiłaś tak dużo roślinek, czy tak się rozrasta?

Kupiłam kilka sadzonek...były tanie, bo w naszej szółce bylinowej, a rozrastają sie w takie kępy..liście też maja ładne, jak paprotki... nieinwazyjna roślina.... dobrze, że sobie o niej przypomnniałam. Ja mam dużo takich skarbów ponawtykanych w zapomnianych miejscach

Tak jest, że czasem nam się opatrzy jakaś roślina i uważamy ją za pospolitą, a jak ktoś ją widzi pierwszy raz to się zachwyca. U mnie odkąd znalazłam ogrodowisko tych ochów i achów już nawet nie policzę. Muszę wszystko jeszcze raz pospisywać i zanim zacznę kupować, to zastanowię się czy na pewno będę miała gdzie to posadzić No ale wiązówka zostaje na liście
AgnieszkaBK 23:31, 10 lut 2012

Aniu, Twoje róże są cudowne
Mala_Mi 23:44, 10 lut 2012

Masz dużą działkę...u Ciebie się wszystko zmieści
AgnieszkaBK 00:01, 11 lut 2012

asc napisał(a)
Masz dużą działkę...u Ciebie się wszystko zmieści

Już nie nadążam z tym co mam ..... gdzieś już wspominałam, że pracuję na zmiany i jak mam tydzień na drugą to mówię, że jest "wyjęty z życiorysu" czasem nie mam możliwości żeby tam zajrzeć przez parę dni ..... a później nie wiem, w co wpierw włożyć ręce ...... no ale co Ci będę mówić, wiesz sama jak jest... ciągle brakuje czasu
Mala_Mi 00:10, 11 lut 2012

Ja to wszystko znam......
AgnieszkaBK 00:16, 11 lut 2012

Damy radę .....przecież nie odłożymy naszych marzeń na półkę