Zaprosiłam gości, a tu .. jest jak jest czyli jak to u mnie.... postanowiłam odłożyć pracę na jeden dzień i ogarnac w ogrodzie, bo w końću do niego przyjeżdżacie. Z szacunku do gosci.... nieoceniona Danusia pomogłą rozsypywac korę, przewaliłyśmy tego trochę.. ..
Z palnów zrobione max 10%. jednak ogród jest duży.. może dużo nie zroibłąm, ale kilometrów natłukłam dużo.... duży ogród dużo chodzenia..... a w poiechu ciągle czeogoś szukam... Zaczynaął mw jednym miescu.. szłąm po coś, stwierdzałam, że tu też pilne i konieczne,,... ale aby to pilne i konieczne zroibć potrzebuję np sektaroka.. jak szłam po sekator..wzrok zatrzymywał sie na czym innym.... natłukłąm kilometrów, roboty neie ubyło....
Siadałm i się załamałam.. ale po namyśle stwierdziłam.. 90% ogrodów i tak jest gorsze od mojego (statystyka nie dotyczy ogrodów ogrodowiska, bo tu są sami perfekcjoniści) ... wiec .. głowa do góy... ogólnie to spotkanie robię o jeden rok za szybko.... na nieskończone...
Widzę kupę rzeczy do poprawienia .. ale w ogrodzie zawsze jest cos do zrobienia... żywy stwór co zyje... a jak zyje to ..... poza tym mi mój ogród się podoba, bo nawet jak coś jest do zrobienia to mam wizję co tu będzie i jak będzie.... (ta uwaga nie dotyczy frontu, bo tu pomysłu nie mma.... jeszcze nie mam....... ).. wiec kochani moi goscie... cały dzień walczyłam, aby troche chodciaż przygotwac ogród na spotkanie.... wiecej mi do spotaknia nie uda sie zrobić z powodu pracy.....
Cieszę sie z wszystkiech moi pomocników co zgłosili cheć pomocy.. bo bez pomocników..to bym chyba siezałąmałą... a tak mogę sie cieszyć że to juz niecały tydzień.....
Zaklinajcie pogodę, bo bez pogody.. nie mam pojecia co ja z Wami zrobię.. chałupa malutka... i sienei zmieścimy.... szykowac parasole..tak na wszelki wypadek.... będzemy wtedy tańczyć do deszczowej piosenki

Uwilebiam tę melodię.. i jak pada deszcz zawsze nucę ja sobie pod nosem....
A teraz uciekam d ospania.
Acha dziękuje za życzenia imieninowe
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.