Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

mira 17:31, 31 lip 2012

asc napisał(a)

Aniu, Ty już wrzuć na luz !!!!- wszystko masz dopięte na ostatni guzik Ogród REWELACJA!!!, czyściutki, wypielęgnowany, kanciki prawie gotowe, niespodzianki doprowadzone do perfekcji - mi szczęka opadła ( innym opadnie w sobotę , trawnik marzenie ( za tydzień możesz liczyć się z jego renowacją , pogoda zaklepana - czego więcej chcieć? Aaaaa, doborowe towarzystwo nie zawiedzie na pewno- może faktycznie szpilki jako obuwie zamienne, to przy okazji i trawnik sie napowietrzy

Ależ Ty mi kadzisz..... jak szczurowi w bajce....
Szpilki zakaz...... kamienie przy kałuzy dalej nie poukładane i tak już sie chyba zostaną.... można podziurawić folię.....
Poza tym na wypadek deszczu .... szpilki to kiespki pomysł na pariekty w domu....
Zrobiłam za wąskei przejscia.. i trawa faktycznie bedzie sie wydeptywać... szczególnie teraz jak jest młoda...M proponuje ustawić w strategicznym miejscu bramkę.. dać po 2 bileciki.. i przysługują tylko 2 przejscia.. potem na około, albo wsad do skarbonki.....

Tak wogle to muszę jak Bogdzia zrobić regulamin..... przede wszystkim zakaz karmienia psa..... jest naprawdę chory.. i niewolno mu jeśc czego popadnie..... a pies jak pies.. zawsze tęsknie patrzy w oczy jedzącemu... no i pilnować sie by go nie przydeptac...... jest łagodny..sama widziałaś.. ale to duży pies .. i ma zęby.. poza tym ma guzy któe go bolą wieć głąskanie bardzo delikatne.... by go nie zabolało... bo ma zęby....
Pies szczeka na każdego kto sie kłoci, biegnie lub przytula.... pogryżć nie pogryzie, ale będzie rozganiał.. a biegajacych doprowadzał do porządku.... stado ma sie ładnie paść... a nie chasać... to pasterski pies.. i wie co robi się ze stadem....
Kiedys do palików stały przywiązane 3 krowy... nie byliśmy w stanie psa odwołąć, a ni go złąpać... koniecznie chciał by krowy były w kupie.... trzeba było krowy przestawić.. pies ię uspokoił... zapięliśmy na smycz.... i krowy dopier ona swoje miejsce....
Psa nie należy się bać i broń Boże nie uciekać... bo zaraz będzie gonił.... jak siezapomnimy i zaczniemy biec, a psisko rzuci sieze szczekaniem do biegnacego.. to sie zatrzymać , pies obszczeka bo tak karci niegrzecznych i sie uspokoi. Ja mogę biegać.. i nie reaguje tak, ale ,, na innych niestety zuważyłam, że tak robi.... np na dzieci sąsiadów.... Dlatego jak ktoś będzie z dziecmi to od razu uprzedzić, by nie biegały.. krzywdy nie zrobi, ale to wieki pies i jak skoczy z łapkami, to moze wywracajac zrobić krzywde.... a napewno jak pies reaguje na bieganie to zwolnic...
Do tłumu ludzi jest przyzwyczjony.....
Wolę z góry urpzedzić, bo nie każdy ma w domu psa.... albo jak ma to jest inny niż nasz.... jakie ma przyzwyczjenia.... Ze stołu jedenia nie rusza.... ale jak połozymy miseczkę na ziemi... to może sie zaopiekować.... i wracamy do punktu wyjścia... psa nie karmimy!
Ale Danusia może potwierdzić, że psa nie należy siebać.. bo to taki misiek....

Jak nas nie ma to pilnuje chałupy i moze nie wypuscić, albo nie wpuści.. bo potrafi zawarczeć, ale przy nas to sie nigdy nie zdażyło....

Uff ale elaborat, ale to tak sobie jeszcze przemyślałam...

hehehe
no i jak tu nie mieć kota ???

pies spokojny zapatrzony w Panią i nie wiem czy się nie wystraszy jak tyle osób na raz będzie musił ogarnąć - co kot by zrobił to ja wiem
Mala_Mi 21:42, 31 lip 2012

Poczytałą, pośmiałam sie
Irenko.. dobra ksiażka i jakos zleci
majkel0326 21:48, 31 lip 2012

Aniu,u Ciebie spotkanie będzie,a ja mam tak daleko Liczę jednak na masę zdjęć Pozdrawiam Cię serdecznie!
Celina 22:11, 31 lip 2012

Poczytałam o przygotowaniach! Będzie fajna imprezka!
Aniu, trzymam kciuki,aby wszystko sie udało!!
zbigniew_gazda 22:35, 31 lip 2012

A my się Miśka wcale nie boimy
I w sobotę całą paką się zgłosimy.
Krysia półproduktów kupić kazała
O jej placku dowie się Polska cała.......

Danusi piesek - ten z Sosnowa
Gości przyjmować od rana był gotowy.
Siedział przy mnie cichutko na tarasie
I zajadał kiełbasę po kiełbasie.

Bogdzia 22:47, 31 lip 2012

U mnie placek tez sie piecze, pierogi zrobione.
Zapakuje w autko wszystko, ruszam w Waszą stronę.
aldonaz 23:51, 31 lip 2012

irena_milek napisał(a)
Byłam kupiłam bilet na pociąg, po 9 godzinach...dotrę

Irenko...9 godzin w pociągu...ależ Ty lubisz tą Anię!
Aniu...miło się robi koło serca mając taką przyjaciółkę.
aldonaz 23:53, 31 lip 2012

Bogdzia napisał(a)
U mnie placek tez sie piecze, pierogi zrobione.
Zapakuje w autko wszystko, ruszam w Waszą stronę.

Ja też szykuję. Kto to wszystko zje? Biedny Misiek nie da rady.
agniecha973 23:53, 31 lip 2012

Ale Wam zazdroszczę! Ale pozostaje życzyć miłego spotkania.
monteverde 00:05, 01 sie 2012

Aniu zajrzałam czy szczęśliwie dotarłaś do domku Irenko , super