Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Tess 10:21, 30 lip 2012

O matko, wszyscy na Ogrodowisku, zamiast w ogrodach siedzieli?
Tyle wpisów, zdjęć Wiele musiałam nadrobić

Aniu, zarobisz się dziewczyno, zwolnij Masz piękny ogród, piękniejszy nie tylko od wielu jakiś tam ogródów, ale od większości ogródów Ogrodowiskowych.
Pewnie, że zawsze można coś poprawić, upiększyć, ale przecież ludziska przyjeżdzają głównie do Ciebie.

Z Tobą chcą się spotkać, Ciebie poznać Nie chcesz chyba pokazać im się wykończona?

Trafnie napisałaś o tym chodzeniu w tę-i-we-wtę Mam tak samo (no, tylko w mniejszej skali, bo ogód malutki) Coś robię, idę po narzedzie albo po coś innego, cos mi wejdzie w oczy i już się odrywam od poprzedniego zajęcia, tu wytnę, tam przytę, tu coś zbiorę

Kwiatuchy przepiękne pokazałaś

Miłego dnia
AgnieszkaBK 11:27, 30 lip 2012

Aniu, u Ciebie ostatnio tak spotkaniowo.... zaglądam, czytam, płaczę ... i nic nie piszę Czekam na Twoje kwiatuchy Pozdrawiam
Pszczelarnia 11:40, 30 lip 2012

"Tyle, że mnie trudno zniechęcić jak coś sobie upatrzę, pieprzne parę razy łopatą, użyję niecenzuralnego słowa, skopię wiadro na drodze... i następnego dnia wrócę, by zacząć od nowa (...)"

Skąd my to znamy? Jak nie wiedziałam co to kanciki, to miałam lepiej ... . A teraz jeszcze przyuczanie M. do porządnego koszenia, nie na akord. Ja najczęściej rzucam taczką z kamieniami i chwastami, pół wsi słyszy.

Mala_Mi 12:19, 30 lip 2012

Pszczelarnia napisał(a)
"Tyle, że mnie trudno zniechęcić jak coś sobie upatrzę, pieprzne parę razy łopatą, użyję niecenzuralnego słowa, skopię wiadro na drodze... i następnego dnia wrócę, by zacząć od nowa (...)"

Skąd my to znamy? Jak nie wiedziałam co to kanciki, to miałam lepiej ... . A teraz jeszcze przyuczanie M. do porządnego koszenia, nie na akord. Ja najczęściej rzucam taczką z kamieniami i chwastami, pół wsi słyszy.

Dawno Ci mówiłam, ze my troszkę współnych cech mamy

Z kanickami poczekam, aż kiedy wydrę plastyki.... przy kostce sieich nie da zrobić, bo ja kukłądali opaske wokół domu (najpierw połozyliśmy tylko na piasku.. bo u mnie za szybko przychodzą nowe pomysły i strach robić coś trwałego).. ale mrówki wszechobecne i woda z rynien podmywałą kostkę i połozyliśmy na chudym betonie..... I ten beton skutecznie broni dostępu do wbicia szpadelka...
Jak nie było kancików byłąm szczęśliwasz.. raz na jakiś czas przeleciałąm z nożyczkami lu b nozem.. podrównałam i było..... a teraz przy próbie podcięcia mam krzywo jak diabli... dziury i wyrwy... wiec zniechęcona zostawiłam szpadelk wbity.. i tak sobie stoi tam gdzie go porzuciłam..... Ale z kancikami jest ładnie A bez kanicków jest fantazyjnie
Mala_Mi 12:23, 30 lip 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Aniu, u Ciebie ostatnio tak spotkaniowo.... zaglądam, czytam, płaczę ... i nic nie piszę Czekam na Twoje kwiatuchy Pozdrawiam

Nie rycz..... nie teraz... będzie potem.... mnie juz znasz..... a ogró nigdzie się nei wybiera.. a z czasem jest coraz łądniejszy... bo jemu czas robi na korzyść ... w odróznieniu ode mnie....
Martek 12:32, 30 lip 2012

Tak trochę deszczu nie zaszkodzi
Nie powinnaś pracować ?))))))))))))
Machanie i życzenie miłego po południa
Rozleniwia ta pogoda spać się chce,ale muszę coś porobić
Pozdrawiam Aniu
Milka 13:51, 30 lip 2012

wesoła lektura, na dobry humor jak raz
Mala_Mi 14:42, 30 lip 2012

mira napisał(a)
Ania w sobotę wg onetu ma być lampa i 29 st - będzie pogoda a teraz fajnie Ci się podlewa

pozdrawiam

A nawet piszą, że i cieplej.. ale z meteo to jak wrózenie z fusów
Mala_Mi 14:44, 30 lip 2012

Tess napisał(a)
O matko, wszyscy na Ogrodowisku, zamiast w ogrodach siedzieli?
Tyle wpisów, zdjęć Wiele musiałam nadrobić

Aniu, zarobisz się dziewczyno, zwolnij Masz piękny ogród, piękniejszy nie tylko od wielu jakiś tam ogródów, ale od większości ogródów Ogrodowiskowych.
Pewnie, że zawsze można coś poprawić, upiększyć, ale przecież ludziska przyjeżdzają głównie do Ciebie.

Z Tobą chcą się spotkać, Ciebie poznać Nie chcesz chyba pokazać im się wykończona?

Trafnie napisałaś o tym chodzeniu w tę-i-we-wtę Mam tak samo (no, tylko w mniejszej skali, bo ogód malutki) Coś robię, idę po narzedzie albo po coś innego, cos mi wejdzie w oczy i już się odrywam od poprzedniego zajęcia, tu wytnę, tam przytę, tu coś zbiorę

Kwiatuchy przepiękne pokazałaś

Miłego dnia

Witaj pocieszycielko strapionych
Z braku czasu oszczędzę Ci czytania moich monologów...
Za to od soboty.. będzie ogrodowisko siedziało chyba faktycznie na ogrodowisku... bo patrrząc na inne spotkania.. to inaczej być nie może
Mala_Mi 14:45, 30 lip 2012

Martek napisał(a)
Tak trochę deszczu nie zaszkodzi
Nie powinnaś pracować ?))))))))))))
Machanie i życzenie miłego po południa
Rozleniwia ta pogoda spać się chce,ale muszę coś porobić
Pozdrawiam Aniu

Tobie też miłego popołudnia...