Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 19:17, 04 wrz 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Je trzeba 2 wsadzić, bo jest na razie nieefektowna. Ale z niej będą ludzie za rok na pewno. Tak było z moimi Limelightami. Moi domownicy się dziwią.

Ewa.. hortensje rosną jak szalone To chabaż dla bardzo niecierpliwych...

A teraz zagadaka gdzie sobie wlazł pajaczek????

KasiaWB 19:18, 04 wrz 2012

do "nenufaru" w oczku
Kondzio 19:24, 04 wrz 2012

Lili wodnej
Mala_Mi 19:24, 04 wrz 2012

KasiaWB napisał(a)
zawsze jak do Ciebie zaglądam, to od razu weselej człowiekowi na duszy ogród piękny o każdej porze roku pani od zmiany wiary doprowadziła mnie do łez, szczególnie, że ja też tak wiszę na telefonie jak Ty, więc łatwo mi przyszło sobie to wyobrazić ) ponadto, uprzejmie donoszę, że zauroczona u innych, w tym również u Ciebie - dzisiaj kupiłam sobie zawilce ) .... a miałam już nic nie kupować oj tam, taka mała przyjemność )
p.s. basenu pozytywnie zazdroszczę niestety ja nigdy nie będę takiego miała, bo nie mam na to miejsca ) no chyba że tarasu nie wylejemy, to będzie można prościutko z drzwi do wody skoczyć )
Pozdrawiam Aniu

Na basen będziesz przychodzić do mnie I odpadną trudy utzymania go .. my chowaliśmy basen na stryszku, gdzie dostęp jest karkołomny, jak pomysłałąm, że znó będzeimy walczyć, aż kręgosłup trzeszczy i w dodatku zawsze martwię się, czy jakaś kuna albo myszy gonie pobryzą... że wpadałam na nowy rewelacyjny pomysł......... Łózko w sypialni ma skrzynię.... nieuzywaną.. wystarczy trochę rozkręcić wkrętów.... i odpowiednio złożony basen się mieści.....
Ot i teraz będę spać spokojnie, bo basenik jak przystało na basen jest pod łóżkiem. (hi, hi, hi)..... zakręcony ponownie wkrętami, bo inaczej łóżko by się rozleciało...... i teraz aby do maja.......

Pozostała się kałuża....

Mala_Mi 19:29, 04 wrz 2012

I po zagadce.... łatwa była A myślałam, że będzie trudna.....

KasiaWB 19:35, 04 wrz 2012

asc napisał(a)

zawsze jak do Ciebie zaglądam, to od razu weselej człowiekowi na duszy ogród piękny o każdej porze roku pani od zmiany wiary doprowadziła mnie do łez, szczególnie, że ja też tak wiszę na telefonie jak Ty, więc łatwo mi przyszło sobie to wyobrazić ) ponadto, uprzejmie donoszę, że zauroczona u innych, w tym również u Ciebie - dzisiaj kupiłam sobie zawilce ) .... a miałam już nic nie kupować oj tam, taka mała przyjemność )
p.s. basenu pozytywnie zazdroszczę niestety ja nigdy nie będę takiego miała, bo nie mam na to miejsca ) no chyba że tarasu nie wylejemy, to będzie można prościutko z drzwi do wody skoczyć )
Pozdrawiam Aniu

Na basen będziesz przychodzić do mnie I odpadną trudy utzymania go .. my chowaliśmy basen na stryszku, gdzie dostęp jest karkołomny, jak pomysłałąm, że znó będzeimy walczyć, aż kręgosłup trzeszczy i w dodatku zawsze martwię się, czy jakaś kuna albo myszy gonie pobryzą... że wpadałam na nowy rewelacyjny pomysł......... Łózko w sypialni ma skrzynię.... nieuzywaną.. wystarczy trochę rozkręcić wkrętów.... i odpowiednio złożony basen się mieści.....
Ot i teraz będę spać spokojnie, bo basenik jak przystało na basen jest pod łóżkiem. (hi, hi, hi)..... zakręcony ponownie wkrętami, bo inaczej łóżko by się rozleciało...... i teraz aby do maja.......

Pozostała się kałuża....

ooo, jak miło, dziękuję Aniu jak zaczęłam czytać, że chowaliście na stryszek to się przerazilam, bo to lekkie nie jest, ale za chwilę już się uspokoiłam uffff. Dobrze to sobie wymyśliłaś, rzeczywiście sen będziesz miała spokojniejszy, lepiej byś nadzorować nie mogła czy M. już wie?
Piękne na lilia, zwana przeze mnie nenufarem, bo po pierwsze na roślinach wodnych się nie znam, a po drugie jak widzę te kwiaty to mam pierwsze klasyczne skojarzenie wiadomo z czym - filmem, mało oryginalne, ale jakże romantyczne )
KasiaWB 19:37, 04 wrz 2012

asc napisał(a)
I po zagadce.... łatwa była A myślałam, że będzie trudna.....

Przepraszam )) oj nie była taka łatwa
tengel27 19:41, 04 wrz 2012

asc napisał(a)

Pozostała się kałuża....

Ale za to jaka ładna kałuża...
kasik778 20:00, 04 wrz 2012

ale piekne powojniki, liczę, że moje po przesadzeniu tez takie będą
Mala_Mi 20:14, 04 wrz 2012

I jakieś inne ujęcia.... niestety czasu niet na zabawy z aparatem...
Biała goryczka... urosłą wielka... tylko wcisnęłam ją tak, że ledwo ją widać....

Języczki... o te widać...same dają radę chociaż ostatni plan rabaty...

i jeżówki......