Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 19:22, 09 paź 2012

AniaDS napisał(a)
Aniu a masz zdjęcie tej akacji jak była młoda?
Troszkę mnie nastraszyłaś, dostałam latem robinię Małgorzaty, mam się bac??

Strona 983 w środku gdzieś.. kwitnie na biało.. mam też rózową akację.... też rosnie szybko, ale ładnie kwitnie i ją zostawię
Mala_Mi 19:32, 09 paź 2012

U Ani DS była dyskusja o kocimiętce wiec pokażę swoją z dzisiaj...... . alez mi się jej nasiało....... bedzie do oddawania..... nie jest wysoka..... odpowednio przycinana kwitnie cały czas... jeszcze teraz...z tym, że ja odpowiednio jej nie przycinam.......

RObinia Małgorzaty rośnie jak drzewo.. ale akcje lubią przyciania wiosną, ładniej kwitną.... niestety potrzebują miejsca sporo.... Mądra ksiazka podaje w wieku 10 lat.....7-12m i 5-6m szerokosci......
Mala_Mi 19:39, 09 paź 2012

Kwitną jeszcze 2 lilie wodne...

Zawilec przytulił się do lilaka (bza)

Piwonie pięknie sie przebarwiają

A rybki krzyczą jeść.....

Mala_Mi 19:48, 09 paź 2012

Moja malutka hortensja..... już wiem że nie Great Star....... i wiem, że nie wiem jaka....... wiem natomiast, że najładniejsza z hortensji...

Delosperma pomimo zimna i pochmurnego dnia..... jeszzcze trzyma kolor..

To jesiennie..ale ładnie

Spóżniona hosta..

Mala_Mi 19:56, 09 paź 2012

Dabecja chyba zostałą za póxno przycięta, albo zmarzła, bo liście ma piekne, ale kwatków jak na lekarstwo...

Pieris chciałby zakwwitnać.. ale znów zmarznie.....

Chryzantemy mówią, żę już napewno jesień......

A zawciąg nadmorski.. temu przeczy......... i tyle na dziś..bo jakoś fotek beznadziejna.. za ciemno....

eliza3 19:59, 09 paź 2012

asc napisał(a)

Witam, zasiedziałam się trochę u Ciebie, bardzo mi się spodobały te trzy ostatnie zdjęcia. Ile lat ma Twój ogród?

Zaczęłam jesienią 2008 roku , kilka drzewek posadziliśmy w grudniu 2007....... jodły wzdłuż płotu wiosną 2008 roku... akacja jest w lewym skraju zdjecia.....tzn teraz jest, bo wtedy to jej jeszcze nie było....
To 29 lipiec 2008... wierzyć się nie chce.......... to tylko 4 lata...... jak chwyciłam za łopatę

A to foto z 4 pażdziernika z tego samego miejsca.... nawet taras wyładniał....

4 lata...aż się wierzyć nie chce, bo przecież dla ogrodu to nie tak dużo, a jednak wszystko pięknie urosło i wydaje mi się, że teraz jest tak w sam raz.
Drzewa i krzewy nie za duże i nie za małe. Taki ogród podoba mi się najbardziej, bo jeszcze nie wymaga tak radykalnego cięcia, rośliny mają naturalny pokrój, a wtedy są najpiękniejsze.
No, chyba, że ogród jest bardzo duży, ale to już inna bajka.
eliza3 20:04, 09 paź 2012

Ciekawe dlaczego mój pieris jeszcze nigdy nie kwitł. Jeden zmarzł, to rozumiem, ale tego drugiego mam już pięć lat i nic
Rench 20:04, 09 paź 2012

Ło matko,jakie Ty Aniu masz wszystko dorodne ,chyba jakieś czary tym gadaniem do roślin odprawiasz,bo te w domu na parapecie też pokazowe Że nie wspomnę o kolekcjach jeżówek,a zresztą wszystkich kwiatów....
Piękny ogród stworzyłaś
Ja też jestem wodniczką,też dużo gadam,ale moje gadanie działa wręcz przeciwnie chyba Muszę innych czarów spróbować
Pozdrawiam
kasik778 20:19, 09 paź 2012

asc napisał(a)
U Ani DS była dyskusja o kocimiętce wiec pokażę swoją z dzisiaj...... . alez mi się jej nasiało....... bedzie do oddawania..... nie jest wysoka..... odpowednio przycinana kwitnie cały czas... jeszcze teraz...z tym, że ja odpowiednio jej nie przycinam.......

RObinia Małgorzaty rośnie jak drzewo.. ale akcje lubią przyciania wiosną, ładniej kwitną.... niestety potrzebują miejsca sporo.... Mądra ksiazka podaje w wieku 10 lat.....7-12m i 5-6m szerokosci......

bardzo podobna do szałwii, mam ją w ogródku, też przycinam i ciągle kwitnie

ale ci się rozrosła, niesamowicie
Konstancja30 20:27, 09 paź 2012

asc napisał(a)

oczywiście jeżeli jakiekolwiek narzędzie pokona te hektary tłuszczu i celulitu i do żeber dotrze ) ...

Kobito na tych Twoich hektarach...to by sie nie wyżywił.....już tak sobie nie słódź..... są kraje gdzie kobiety cenią na "kilogramy" ........ żaden by Cię nie chciał........ i chwała, że żyjesz w Polsce
Zresztą co ja bym bez Ciebie zrobiła........ taki rzecznik......

nienacierpię zdjęć ze mną w roli głównej ... powód wiadomy ... i nagle patrzę ... i coś mi nie daje spokoju ... pomimo brzucha numer 1 i poniżej brzucha nr 2 ... szczęśliwie podbródek tylko jeden się ukazał ... w każdym razie pomimo pomimo coś w tym zdjęciu sprawia, że je lubię ... ... wspomnienia ? też ... ale nie tylko ... w końcu wołam Adamo i pytam
"co w tym zdjęciu jest takiego, że ono mi sie podoba"??? A wie o mojej awersji autofoto ... więc liczę na eurekę ...

i mam eurekę ... nagle razem krzyczymy ... "TŁO" !!! ...

hmmm ... sama widzę, że tło ale wobec zupełnie niepotrzebnej szczerości Adamo foch .............