Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 10:52, 28 cze 2012

aga_pe napisał(a)

moje liliowce jeszcze w pąkach. Dopiero pojedyncze rozkwitają

Wiesz, pewnie za 2 dni u ciebie też rozkwitną jak w sobotę wróciłyśmy, to pamiętasz, cieszyłam się pierwszym kwiatem;

Pamiętam. I to też pewnie od odmiany zależy, bo dwa rosną koło siebie i jeden już zaczyna kwitnąć a drugi uparcie tylko pąki ma

A właśnie, już miałam wcześniej zapytać. Irenko co za roślinki przywiozłaś mi do Marzenki? Chyba kosodrzewinę, ale ta druga doniczka to nie wiem co to.

Tak, każda odmiana inaczej! u mnie lało wczoraj, dzis pochmurno i chyba znowu poleje!
To nie kosodrzewina, a sosna górska i szkarłatka chińska, a trawkę brałaś u mnie i firletki, tyle pamiętam
no właśnie się zastanawiałyśmy, ale trudno, jak nawet nie wiem, cieszę się, że rosną
Milka 10:53, 28 cze 2012

kwiatholandii napisał(a)
Irenko, kwitniesz, kwitniesz Piękne zdjęcie.Przypomniał mi się film sprzed paru laty "Pod słońcem Toskanii". Jeżeli ktoś nie oglądał, polecam !!!! Piękna kobieta , ogrody no i inspiracje dla nas

Oj, nie pamiętam czy oglądałam, ale jak tyle inspiracji, to obejrzę
dziękuję Moniko
Milka 10:55, 28 cze 2012

aga_pe napisał(a)

kwiatostan jakiejś trawki NN

ten sam powojnik, rok temu miał zupełnie inne kwiaty

rycynusy juz spore, nareszcie

no i kochane moje, w piątek będę miała wszystko wyplewione i zabiegi na trawnik! aj z moimi chorymi łapkami, będę sobie powoli coś innego fajnego robić, np. sadzić nowe rośliny od Marty_Finki

a myślałam, ze tylko u mnie stoją rośliny w doniczkach i nie mam kiedy wsadzić

U mnie nadal a rano po badaniach dokupiłam przetacznik grzebieniasty, dalie i jakąś fajną kompozycję, ale ona już w koszyku, ładnie zrobiona, to sobie tylko postawiłam
aga_pe 11:01, 28 cze 2012

właśnie o tą szkarłatkę mi chodziło . Dzięki
noemi 12:19, 28 cze 2012

Irenko "Pod słońcem Toskanii" jak będziesz miała okazje, koniecznie obejrzyj ... ja go oglądałam mnóstwo razy ...

pozdrawiam i dziękuje za kwiatka
Milka 12:21, 28 cze 2012

Już sobie na ekino znalazłam i zaraz oglądam
po pracy wsadź nos w swoje lawendy, od razu odżyjesz
noemi 12:34, 28 cze 2012

hihi dobrze, proszę Pani będzie aromaterapia
Milka 13:12, 28 cze 2012

naturalna i zdrowa
oglądam film, juz widzę, że super!
Mala_Mi 13:28, 28 cze 2012

Klamber 13:40, 28 cze 2012

Irenko, fajny miziak wyrósł na Twojej trawce, szkoda że n/n, czy to jednoroczne może?. Właśnie z tego powodu kocham trawki jak zaczynają nas czarować swoimi wiechetkami i kolorami. Czekam z niecierpliwością na więcej.
Mój miskant też wypościł 1 wiechetka, teraz będę miał roboty żeby zidentyfikować je, wiem jakie mam tylko nie wiem który jak się nazywa, bo pościerały mi się nazwy. Pogoda się unormowała, 21 C i sporo słonka.