Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

bogumila 13:31, 29 maj 2012

Celina napisał(a)
Piekne orliki,
Dołączam się do Celinki,piękne.
ircia 14:37, 29 maj 2012

AniaDS napisał(a)

Piekne ujęcie Aniu
A Romuś zdecydowanie najbardziej zdobi balkon
Głóg też bardzo mi się podoba - gratuluję zakupu Myślisz, że można go formować?
weronika77 17:48, 29 maj 2012

Aniu, motyl inny i piękny. Przyszłam popatrzeć na róże. Moje suche patyki Mr Lincolna wypuściły teraz liście, podobnie Lady X i Bionica, spisane na straty. Jednak trzeba czekać,bo takie cuda się zdarzają.
Niektóre róże mają już pączki, co mnie cieszy. Pozdrawiam.
agata_chrosc... 18:23, 29 maj 2012

Aniu, widzę, że głóg zdobyłaś! Jak to wszystko u Ciebie się mieści i jeszcze pięknie wygląda?! Hosty piękne, orliki też, coraz ładniejsze zdjęcia robisz. A wiesz, że u mnie juz róże zaczynają kwitnąć? Tylko te pierwsze kwiaty mają trochę zniekształcone, bo tak jak liście coś je poskręcało wczesna wiosną. Ja się teraz tak zastanawiam czy to przypadkiem nie jest wina nawozu. Dałam im taki gotowy do użycia obornik (tu takie przekompostowane mieszanki można kupić) potem nawóz mineralny, który jeszcze mi z zeszłego roku został (przerwa była jakieś 4 tygodnie mędzy jednym a drugim). Myślisz, że to mogło być przenawożenie?
andziulka 18:54, 29 maj 2012

Aniu, miałam sporo zaległości w lekturze Widzę, że ogródek pięknieje. Dużo ładnych host, orlików, irysów i innych kolorowych kwiatków. Nawet niebieskie motylki do Ciebie przylatują Nie mogę uwierzyć, że u Ciebie już kwitną róże. U mnie pojawiły się pąki. Już nie mogę doczekać się, kiedy zakwitną
bajsza 23:55, 29 maj 2012

Dzięki za życzenia i miłej nocki życzę.
Madzenka 06:47, 30 maj 2012

Aniu w imieniu dużej liczby laikó doptyję się czym swoje róźe karmisz? Jak czesto je nawozisz i czy masz jakiś ulubiony nawóz?
Gabriela 10:54, 30 maj 2012

Aniu, przepiękne pierwsze róże, zwłaszcza Agness, irysy wspaniałe i orliki. Agness pachnie?
U mnie kwitną tylko pomarszczone i stare odmiany. Z Rosarium wreszcie przyszło całe zamówienie i już wsadzone od soboty, ale trzeba będzie poczekać na kwitnienie. Przy tym zamówieniu, Ty, Dzidka i Poziomka byłyście moją inspiracją.
Zauważyłam u siebie nie tylko dużą ilość mszyc na różach, ale i to, że w przeciwieństwie do nowych pędów, które są zdrowe i grube, pozostawione po zimie żywe pędy zaczęły chorować, wyglądać marnie, szpecić, więc po prostu je wycięłam. Też tak miałaś?
abiko 10:56, 30 maj 2012

Gabysia, moje mają tak samo..i na dodatek są małe..nie rosną..nie wiem co się z nimi dzieje.
Gabriela 11:02, 30 maj 2012

Agnieszka, myślę że najlepiej po prostu wyciąć te brzydkie, nowe wyrosną na ich miejsce. Zasilałaś róże?