Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

Martek 10:13, 09 paź 2012

He,he,he
AniaDS 10:17, 09 paź 2012

popcarol napisał(a)
Aniu a pokażesz proszę swojego ostrogowca?
Masz wizytówkę, tak żeby Twój ogród widać było bardziej całościowo? Brakuje mi takich fotek, nie mogę się u Ciebie zupełnie zorientować
pozdrawiam!

Kłopot polega na tym, że zdjęcia z ogrodu mam na moim komputrerze, an wyzionął ducha .
Na dzieciowym sprzęcie mam tylko aktualne zdjęcia i róże, które na szczęście zgrałam przed awarią.

Ale poszukam jeszcze może w którymś z moich wątków.
Wizytówkę przydałoby się faktycznie w końcu zrobic .

betysia 10:17, 09 paź 2012

czyklli różowe róże w kupkach, na przykład te mniejsze odmiany po 3 szt koło siebie?

Anulka....matuniu ilez stron i ilez pracy wykonalas od wczoraj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
na poczatek BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!
....no ja to malo obiektywna bede bo jak moze pamietasz to maniaczka bialych roz i bladzioszkow jestem ....dokladnie takie rabaty chce stworzyc u siebie jak ty zaprezentowalas tutaj....u mnie beda w otoczeniu perovskiej i moze dodam po 1-nej ciemnej do kontrastu : reine des violette....
matuniu jak cudnie bedzie....juz sie nie moge doczekac jak to skaponujesz i byle do czerwca.....
...podczytuj nasze sugestie ale i tak kieruj sie wlasnym wyczuciem i smakiem....
trzymam mocno kciuki za "nieziemskie i oszalamiajace" kompozycie....bo jestem przekonana,ze takie wlasnie beda!!!!!!!!!
cmokam, buziam i sciskam...na "zas" ......
AniaDS 10:21, 09 paź 2012

vita napisał(a)

Może zamiast niej szałwię caradonna - jest dość wysoka więc będzie dosięgać do kwiatów, ma piekny ciemnoniebieski, a nawet granatowy kolor, co będzie świetne z jasnymi różami.

Potwierdzam, caradonna jest cudowna, miałam pokusę wkleic jej fotkę, ale się powstrzymam.
Jakby co, wiem gdzie kupić (można też sępić ode mnie)

Oj, a gdzie ją kupic?
Będę wdzieczna za namiar.
I o fotkę poproszę, niech się zakocham
Wczoraj do późnej nocy przeglądałam oferty na necie z szałwiami i kocimiętkami, kocimiętkę znalazłam chyba taką, jak trzeba, ale szałwi nie. Jeżeli nawet, to już jest wyprzedana.

Czy taka kocimiętka będzie dobra?
http://albamar.pl/pl/byliny/26-kocimietka-walker-s-low-nepeta-fassena.html
AniaDS 10:23, 09 paź 2012

asc napisał(a)
Kocimietke trzeba regularnie przycinać..... inaczej jest brzydka...

Lawendę chyba też?
Przynajmniej ja tnę i to i to
magnolia 10:24, 09 paź 2012

a to łobuz z tego bodziszka. Ciekawe co mu nie pasuje. Ja sadze czasem go nawet w terenach publicznych i daje radę. Tu przy szkole, na glinie i to takiej aż rudej.:

magnolia 10:26, 09 paź 2012

Aniu spytaj Kasię- Greglis. Ona ma cudną kocimietkę, taka sztywniejsza i o bardzo długich kwiatostanach. Piękna, ale nie wiem jaka to odmiana.
AniaDS 10:26, 09 paź 2012

monteverde napisał(a)
‘Six Hills Giant’ – wys. 50-60 cm i podobna szerokość
‘Auslese’ – niebieska, wys. 50 cm, kwitnie V-X --- kocimiętki

Dzięki Aniu
AniaDS 10:31, 09 paź 2012

Elfik napisał(a)
Aniu, ależ Ty rwiesz z kopyta!!! Dobry wariant wybrałaś z tymi zakolami. Też mi się tak podoba. Aż z niedowierzaniem patrzę, jak ten trawnik pocerowałaś...

Sama się dziwię, że trawnik tak się dobrze ułożył, oby się przyjęła ta trawka na nowym miejscu
magnolia 10:33, 09 paź 2012

betysia napisał(a)

czyklli różowe róże w kupkach, na przykład te mniejsze odmiany po 3 szt koło siebie?

Mi tez sie wydaje że pięknie skomponowane jest to zestawienie.
Do tego byliny w mocniejszej barwie i wystarczy.
Tylko nie jestem pewna czy kocimiętkę właśnie, czy nie za blada jednak, bo szarawa. Chyba żeby koci i tę szałwię w sporej ilości, żeby barwy dodała i kocimiętce też 'podbiła' kolor.
I oczywiscie posadziłabym 'kupkę' którejś z tych bylin jako nawiązanie w rabatę naprzeciwko- np kocimietkę- wtedy takie przejście otulone poduchami się robi