Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

AniaDS 23:01, 11 paź 2012

monitka napisał(a)
Aniu idziesz jak burza! Fajne zmiany, z tym kształtem rabaty o wiele lepiej wygląda

Bardzo się cieszę, chociaż gdy wchodzę do ogrodu to ta zmiana bije mnie po oczach i spokoju nie daje, czy już będzie dobrze
AniaDS 23:02, 11 paź 2012

alinak napisał(a)
Aniu a ja nie wyrywam młodych juki i są monstrualne teraz . jednak po pewnym czasie te młode podgniwają z nadmiaru i trzeba obrywać liście , tez chyba wykurzę 3/4 juki

Ja mojej juki też jeszcze nie ruszałam, młodych też nie. Czasem wyrywam tylko suche liście i to wszystko. Za to co roku mi się jak na razie pięknie odwdzięcza i kwitnie pokazowo.
monitka 23:02, 11 paź 2012

Aniu zawsze tak jest na początku, trzeba się przyzwyczaić do nowego widoku. No i z własnej praktyki wiem że pewnie będziesz poprawiała
AniaDS 23:04, 11 paź 2012

Sebek napisał(a)
Coraz ładniej Aniu u Ciebie

Dzięki Sebuś, oby tylko nic nie "spaścic" w międzyczasie .
AniaDS 23:05, 11 paź 2012

monitka napisał(a)
Aniu zawsze tak jest na początku, trzeba się przyzwyczaić do nowego widoku. No i z własnej praktyki wiem że pewnie będziesz poprawiała

A.. to nieodzowny element w życiu osoby uprawiającej swój ogród .
AniaDS 23:07, 11 paź 2012

eliza3 napisał(a)
Aniu, tak patrzę i patrzę, jedna rabatka, druga rabatka... jak już coś sobie postanowisz to idziesz jak burza. Powodzenia życzę i kibicuję.
Juka to ciężki kaliber, ja kiedyś dwie łopaty złamałam, jak próbowałam wykopać, a i tak musiałam wezwać posiłki, ale jak ma młode z boku, to przyjmą się na pewno, ja tak rozmnażałam i mam trzy, a ile rozdałam chętnym to nie zliczę.

Lubię tak, lubię działac, w przeciwieństwie do niektórych "robotę na dziś" wolę odrobic wczoraj .
Coraz śmielej myślę o przeniesieniu juki.
MilenaP 23:07, 11 paź 2012

Aniu nie szalej tak ze szpadelkiem bo zdrowie jest jedno, a czasu tej jesieni jeszcze nam trochę zostało przynajmniej ja się tak łudzę, bo mam jeszcze dużo roboty.
AniaDS 23:08, 11 paź 2012

vita napisał(a)
Jak znam życie juka nie da się tak łatwo eksmitować, będzie odrastać do smierci!
Dziewczyny mają niezłą koncepcję, ujednolić miejsce po jeżu. A może takie 'pączkujące' cisy, Danusia pokazywała. Różnej wielkości, na planie okręgu? Przed różami miałabyś fajny plan pierwszy do fotek. Lubisz strzyc?

Nie mam wprawy do tego , ale wszystkiego się można nauczyc. Ale gdzie te cisy? W tym kole, co miała byc juka?
AniaDS 23:09, 11 paź 2012

Kindzia napisał(a)
Tylko obserwuję i kibicuję. W doradzaniu rabat jestem cieniutka, więc tylko kciuki trzymam

trzymaj Kasiu, mooocno .
magnolia 23:10, 11 paź 2012

Napisz jeszcze Aniu jak jest mniej więcej grubość rabaty pod płotem.
I ile miejsca potrzeba na róże na niej?- chodzi o to jak szerokie sa docelowo te które tam masz czy chcesz mieć.
Zanim rozsadzisz tam jukę warto zaplanować tę rabatę, żeby wyszło dobrze i spójnie.