Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

eliza3 21:08, 11 paź 2012

Aniu, tak patrzę i patrzę, jedna rabatka, druga rabatka... jak już coś sobie postanowisz to idziesz jak burza. Powodzenia życzę i kibicuję.
Juka to ciężki kaliber, ja kiedyś dwie łopaty złamałam, jak próbowałam wykopać, a i tak musiałam wezwać posiłki, ale jak ma młode z boku, to przyjmą się na pewno, ja tak rozmnażałam i mam trzy, a ile rozdałam chętnym to nie zliczę.
Sebek 21:10, 11 paź 2012

Coraz ładniej Aniu u Ciebie
monitka 21:38, 11 paź 2012

Aniu idziesz jak burza! Fajne zmiany, z tym kształtem rabaty o wiele lepiej wygląda
Bogdzia 22:30, 11 paź 2012

Aniu codziennie tu zagladam ale że na projektowaniu się nie znam to się nie odzywam. Jedynie mogę powiedziec że jukkę tez bym przesadziła. to mocna roślina i na pewno przezyje a przy okazji możesz ją rozmnozyc bo pewnie ma dużo młodych sadzonek . Trzeba faktycznie liczyc się z tym że bedzie odrastac ale jak systematycznie będziesz wyrywac młode pędy to w końcu osłabnie i przestanie rosnąc, wiem to z własnego doswiadczenia. Faktycznie na piwo zasługujesz bo sporo pracy ostatnio wykonałas ale i pomocników i dopingujących masz sporą gromadkę . Pozdrawiam i zapraszam na to piwko.
anna_studio 22:38, 11 paź 2012

...też podziwiam...

Choć na razie u Ani ani jednej róży... mam na myśli siebie...
Ostatnio dużo uczę się od Ciebie o różach....Zrobiłaś świetny wykład u....nie pamiętam...chyba u Ev
barbara_kraj... 22:49, 11 paź 2012

Śledzę Twoje poczynania, Aniu. Wszystko na dobrej drodze. Ale juki przed zimą bym nie ruszała. Jako solitera zostawiłabym do momentu kwitnienia. Przez zimę, a może jeszcze wcześniej rozwiązanie samo przyjdzie.
Czy ten wykopany iglak nie mógły znaleźć miejsca na rabacie przy tarasie w narożniku, przed różą? Chyba tam róża jest? Byłaby równowaga z iglakiem z przeciwnej strony.
AniaDS 22:54, 11 paź 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Śledzę Twoje poczynania, Aniu. Wszystko na dobrej drodze. Ale juki przed zimą bym nie ruszała. Jako solitera zostawiłabym do momentu kwitnienia. Przez zimę, a może jeszcze wcześniej rozwiązanie samo przyjdzie.
Czy ten wykopany iglak nie mógły znaleźć miejsca na rabacie przy tarasie w narożniku, przed różą? Chyba tam róża jest? Byłaby równowaga z iglakiem z przeciwnej strony.

Chwilowo nie wiem, co zrobic z juką, faktycznie, ma sporo młodych, mogłabym je przesadzic, ale gdzie?
Iglak posadzony został na końcu rabaty, gdybym go posadziła tak jak radzisz róże by go za jakiś czas pochłonęły. T są angielki, one potrzebują miejsca i wszerz i na wysokośc.
Równowagi w sumie nie będzie, bo rabaty mają i tak różne kształty, w dodatku ta od wejścia będzie pastelowa a ta, którą zrobiłam ma zdecydowanie mocniejsze odcienie różu.
AniaDS 22:56, 11 paź 2012

anna_studio napisał(a)
...też podziwiam...

Choć na razie u Ani ani jednej róży... mam na myśli siebie...
Ostatnio dużo uczę się od Ciebie o różach....Zrobiłaś świetny wykład u....nie pamiętam...chyba u Ev

To się zmieni, prawda Aniu?
Przynajmniej jedna róża powinna byc w każdym ogrodzie .
Cieszę się, że moje wypowiedzi odnośnie róż się przydały .
AniaDS 22:59, 11 paź 2012

Bogdzia napisał(a)
Aniu codziennie tu zagladam ale że na projektowaniu się nie znam to się nie odzywam. Jedynie mogę powiedziec że jukkę tez bym przesadziła. to mocna roślina i na pewno przezyje a przy okazji możesz ją rozmnozyc bo pewnie ma dużo młodych sadzonek . Trzeba faktycznie liczyc się z tym że bedzie odrastac ale jak systematycznie będziesz wyrywac młode pędy to w końcu osłabnie i przestanie rosnąc, wiem to z własnego doswiadczenia. Faktycznie na piwo zasługujesz bo sporo pracy ostatnio wykonałas ale i pomocników i dopingujących masz sporą gromadkę . Pozdrawiam i zapraszam na to piwko.

Kilka sadzonek faktycznie ma, może ją rozdzielę i posadzę na rabatę przy siatce?
Zrobiła by powtórzenia na obrzeżu...
Muszę pomyślec
Piwko może jednak jutro, dziś padam ze zmęczenia, przeliczyłam się .
Boli mnie prawa ręka, mam spuchniety nadgarstek, czyżbym się zbytnio mocowała ze szpadelkiem?
alinak 23:00, 11 paź 2012

Aniu a ja nie wyrywam młodych juki i są monstrualne teraz . jednak po pewnym czasie te młode podgniwają z nadmiaru i trzeba obrywać liście , tez chyba wykurzę 3/4 juki