Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

monteverde 20:09, 10 sty 2014

Ewa to nie wiedziałaś? Ania number one na Ogrodowisku jeśli chodzi o róże
BarbaraM 20:09, 10 sty 2014

Aniu dzięki za odpowiedź.
Już wiem że powinnam się wyleczyć z "Pashminy"
Już kupiłam kilka sztuk róży "Bonica"
Doczytałam że to dobre róże.
monteverde 20:16, 10 sty 2014

AniaDS napisał(a)

Do Krzeszowic?
Pracowałam do końca września niedaleko Balneologii .

To u mnie też będą chorowały
ewsyg 22:41, 10 sty 2014

Wstyd mi, ale nie wiedziałam, teraz już wiem
bociek 13:08, 12 sty 2014

Aneczko, wszystkiego naj w Nowym Roku Moje roze pienne w donicach cale w pakach Buziam
agatanowa 20:33, 12 sty 2014

Aniu, przepis przesłany. Pozdrawiam

A robinię w takim razie musze jakoś podbezpieczyć, przynajmniej w miejscu szczepienia
anna_studio 20:54, 12 sty 2014

AniaDS napisał(a)
U Was też wiosna?
Masakra, jak tak przyjdzie mróz jak co roku w lutym to będzie po różach .
Moje zmartwienie, jak co roku o tej porze. Ale tak nabrzmiałych róż jak teraz w styczniu jeszcze nie miałam, to bardzo niedobrze.

Rozumiem obawy...podzielam...

Ostatnio byłam z mężem na spacerze przechodziliśmy koło domu....nie nowego, który wokół miał pustą przestrzeń...kompletnie wielkie NIC....
Mój M zrobił wielkie oczy, pokręcił głową i powiedział...Jak tak można ?!
A ja na to...sama dziwiąc się swoim słowom....Można, mają święty spokój i o nic się nie martwią....
A my drżymy co roku....
W tym roku zamontowaliśmy płotki na dach bo już nie zniosłabym kolejnej masakry bukszpanów po osuwającym się śniegu z dachu...a tu ani płatka

Aniu...oby obawy się nie spełniły i wszystkiego dobrego...bo ja pierwszy raz u Ciebie w Nowym Roku
nebel 03:32, 14 sty 2014

Aniu, dziekuję za pamięć i życzenia .
Z mojej strony również - Tobie i Twoim bliskim, życzenia wszelkiej pomyślności w Nowym Roku. Ewa
AniaDS 15:02, 14 sty 2014

agatanowa napisał(a)
oo, ja chyba mam taką samą, tzn. nie wiem, czy Małgorzata, ale równie uroczo kwitnie Na razie niewielka, ok. 3-3,5 m. Nie jestem tylko pewna czy jest aż tak "mchowa"

Dla mnie 3 m to już bardzo wiele, mam nadzieję, że ich nie przekroczy , będziemy ciąć w razie czego.

waska napisał(a)
Witam .
Przybywam z zyczeniami Naj i zielonego 2014

Pozdrawiam

Bardzo dziękuję, wzajemnie wszystkiego dobrego :*.

Joku napisał(a)
Zaglądam co słychać. I znajduję zatroskanie. Ja swoich róż nie widuję, bo też z pracy wracam późno.

No i taki nasz los , ale na szczęście już dnia przybywa .

annawu napisał(a)

Aniu ładny prezent będzie Ci pięknie kwitł Ja po swojej mam tylko wspomnienia, posadziłam ją na przewiewnym miejscu i jak tylko przyszedł większy wiatr to wszystkie gałązki się odłamały w miejscu szczepienia i rad nie rad mus było pień wyrzucić. Długo się nią nie nacieszyłam

Oj, to żal .
Moja też rośnie w takim miejscu, liczę na to, że się tam rozrośnie i ochroni od słońca i wiatru rosnące wokół niej rośliny.

Joku napisał(a)
Aniu, jak twoje rabaty po metamorfozie? Podobały się tobie? Może jakieś zdjęcie wrzucisz?

To koło nie za bardzo mi wyszło, chyba powinno być wyżej, myślę, że wówczas byłby lepszy efekt, teraz mam wrażenie, że jest tam zbyt płasko wszystko zrobione. Muszę pomyśleć, z czego zrobić taki fajny murek.
Reszta na razie też mało efektowna, wszystko na tej przerobionej części ucierpiało podczas przekopywania i nie zregenerowało się przez sezon, nie rozrosło się jak trzeba.
Poszukam zdjęć, tylko padł mi mój główny komputer, na którym miałam wszystkie zdjęcia a na laptopie nie mam wiele.
AniaDS 15:03, 14 sty 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Ładna ta robinia, ale ja jakoś do wszelkich robinii jestem uprzedzona ze względu na ich odrosty korzeniowe. Może akurat ta odmiana takowych nie ma?
Ogrodowych zdjęć jesteśmy złaknieni. Metamorfoza była a zdjęć niet

Basiu, ta robinia jest szczepiona, nie powinna mieć odrostów, na razie w każdym razie ich nie widzę.
Poszukam zdjęć, poszukam

monteverde napisał(a)
Dzisiaj dokupilam zimową włokninę i będę okrywać co się da, bo śniegu u mnie ma być malo

Ja chyba też będę musiała kupić, u mnie też śniegu zero a coraz chłodniej się robi.

dajana napisał(a)
Aniu ja juz tydzień siedzę w twym ogrodzie a lista róż ogromnie mi się powiększyła mam nadzieję ze te które posiadam mi nie zmarzną i twoje jak najbardziej sie uchowają Serdecznie dziękuje za wizytę u mnie ,spaceruje wiec dalej po twoich włosciach,wzdychajac od czasu do czasu . Pozdrawiam cieplutko

Bardzo dziękuje za tak miłe słowa ,trzymam kciuczki za te nasze róże, niech nam sprawią wiele radości w nadchodzącym sezonie .

Bogdzia napisał(a)
Dzięki Aniu za zdjecie koliberka w moim watku , ja też dodałam swoje. Pozdrawiam.

Zaraz popatrzę, bardzo lubię te nasze koliberki, chociaż ciężko im zdjęcie zrobić.
Przydałby się pod ręką dobry aparat w takiej sytuacji a ja akurat miałam tylko makro wówczas w łapce, które wymaga chwili bezruchu .