Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

AniaDS 19:43, 26 mar 2012

Martek napisał(a)
Katalog Obi są w nim dwie róże jednak angielska William Shakespeare i pnąca That s Jazz, Rosanna .Napisali,ze rośliny licencjonowane i w 5l doniczkach.Chyba wyglądać to będzie podobnie jak w zeszłym roku,ale moje pytanie czy Aniu znasz już te róże,może je masz ???
Tak naprawdę dla mnie mało tyle informacji .Nawet koloru nie ma .Jak wpisuję nazwy w wyszukiwarkę nic nie mam

Mam Williama, to chorowita róża, co roku zaraz po pierwszym kwitnieniu łapie ją plamistość.
Są dwie odmiany pod tą nazwą - Wiliam Shakespeare i W. Shakespeare 2000, ta druga to poprawiona wersja tej pierwszej, ale i tak choruje.
AniaDS 19:45, 26 mar 2012

mira napisał(a)
Witaj Aniu !
to już wiem gdzie będę wylewać żale na moje róże he a zachwyty u mnie
w każdym razie na pewno poradzisz - mam kilkanaście krzaków róż
i w tym roku zamówiłam w Rosarium - i czekam mam nadzieję że to będzie udany zakup

kompozycje róż z bylinami masz piękne !

pozdrawiam

A co zamówiłaś?
Ja też czekam, jutro ma przyjść Comte de Chambord i Mrs. John Laing.
AniaDS 19:48, 26 mar 2012

Martek napisał(a)

Ja nie mam zaufania do takiej drogi zakupów muszę zobaczyć,pomacać ...ech ...Chyba,że ktoś potwierdzi ,że gra warta świeczki

Rosarium to najbardziej znana u nas szkółka, róże są pewne i zdrowe, oferta ogromna i cena przystępna .
AniaDS 19:53, 26 mar 2012

ircia napisał(a)
Witaj Aniu! Podziwiam zawsze Twoje róże, a teraz zachwyciły mnie też Twoje lilie Są cudne
Współczuję z powodu choroby Nadii, bo wiem co to znaczy choroba dziecka Trzeba być dobrej myśli - ja życzę Twojej córci szybkiego powrotu do zdrowia.

Irciu, plus tej całej sytuacji z migdałkiem jest tylko taki, że Nadia mimo wszystko nie choruje, nie opuściła prawie żadnego dnia w przedszkolu od września. Uszy złapały ją akurat podczas ferii.
Kłopot tylko ma ze spaniem, ciężko się jej oddycha. Gdyby była chorowita albo coś by się działo to już dawno by wycieli a tak to przetrzymują i przetrzymują..
AniaDS 19:54, 26 mar 2012

Neska napisał(a)
Aniu pospacerowałam po Twoim ogrodzie. Pięknie u Ciebie.

Dziękuję Kasiu, zapraszam ponownie .
Martek 19:57, 26 mar 2012

Dziękuję Aniu za Twój cenny czas.Bardzo mi pomogłaś zresztą nie pierwszy raz tylko jak znaleźć tamte nasze rozmowy ...Tygodnia trzeba Ale kiedyś się pokuszę
Otworzyłam sobie tę różę w Rosarium,ale teraz muszę cen poszukać by paść )))))))))))))))))))
Wielkie dzięki i wielki buziak Aniu
Ok w ubraniu kiedyś fotkę strzelę inaczej by róże zwiędły ))))))))))))))
AniaDS 19:59, 26 mar 2012

asc napisał(a)

[
Lilii to dopiero przybędzie w tym sezonie, już nie mogę się doczekać na ich spektakl .

A ja nie mogę się doczekać na moje róże...lada dzień powinne przyjść.... i mówisz, że pomiędzy różami lilie mogą być?????
Zjadło mi powadomienia w obesrwowanych wątkach i mam teraz zaległości
Ale klikam jeszcze raz w okienko

Aniu, no pewnie, że mogą . Niech się tylko im zbytnio kolory nie gryzą, lepiej posadzić je tak, żeby stworzyły zgraną kompozycję, róż z bielą, czerwony z żółtym na przykład .
Gdzie zamówiłaś różyczki?
AniaDS 20:01, 26 mar 2012

Martek napisał(a)
Dziękuję Aniu za Twój cenny czas.Bardzo mi pomogłaś zresztą nie pierwszy raz tylko jak znaleźć tamte nasze rozmowy ...Tygodnia trzeba Ale kiedyś się pokuszę
Otworzyłam sobie tę różę w Rosarium,ale teraz muszę cen poszukać by paść )))))))))))))))))))
Wielkie dzięki i wielki buziak Aniu
Ok w ubraniu kiedyś fotkę strzelę inaczej by róże zwiędły ))))))))))))))

Martuś, róże historyczne są w tej chwili po 13 zł, w sezonie (w donicy) w tamtym sezonie były po 16 zł.
Nowe odmiany, licencjonowane ok. 20 -30 zł.
Mala_Mi 20:07, 26 mar 2012

AniaDS napisał(a)

[
Lilii to dopiero przybędzie w tym sezonie, już nie mogę się doczekać na ich spektakl .

A ja nie mogę się doczekać na moje róże...lada dzień powinne przyjść.... i mówisz, że pomiędzy różami lilie mogą być?????
Zjadło mi powadomienia w obesrwowanych wątkach i mam teraz zaległości
Ale klikam jeszcze raz w okienko

Aniu, no pewnie, że mogą . Niech się tylko im zbytnio kolory nie gryzą, lepiej posadzić je tak, żeby stworzyły zgraną kompozycję, róż z bielą, czerwony z żółtym na przykład .
Gdzie zamówiłaś różyczki?

Zamówilam w Rosarium........ rozpędziłam siez zakupami..... podpatrywałam Was , różane dzieczynki w liczbie 3, trochę pomodziłam jak zwykle po swojemu ....... i skupiłam się na jednej szkółce. Irciaa z MIłkowa już dostała róże...sadzonki wyglądają dobrze
No to luks bo lilie też lubię
AniaDS 22:27, 26 mar 2012

Aniu ja też zamówiłam w Rosarium, zawsze przychodzą mi ładne sadzonki .

Dla Majeczki