Witam Dajanko
Dawno mnie u Ciebie nie było i nawet nie pamiętam, czy poprzednim razem zostawilam wpis i ślad po sobie
Roślinek masz sporo, róże do pozazdroszczenia! Wiosna u Ciebie pełną para
Pozdrawiam serdecznie:*
Ps sliczny nowy avatar
Zostawiłaś wpis a jakże Kasiu .Dziękuję za odwiedziny Na tyle osób i ciekawych ogrodów trudno bywać często u jednej osoby Tym bardziej teraz kiedy spędzamy najwięcej czasu własnie w ogrodach .Ze mną jest podobnie .Pozdrawiam równie serdecznie
Pracowity to ja mam Bożenko cały tydzień ale pochwalę się że dużo zrobiłam Uporządkowałam wszystkie hortensje ,przesadziłam je na oddzielne rabaty Mam dwie rabaty różane, ścieżkę prowadzącą do wejścia domu z hortensji + dodatkową rabatę hortensjową ,właściwie dwie ale ta ostatnia nie skończona.Mam 15 szt hortensji, nawet nie wiedziałam Limki,Anabell,i Phanton czy jakos tak się pisze Nie pamiętam ale ty wiesz o co chodzi .Dzisiaj wlazłam do sąsiadki kurnika ,myślałam że zemdleję,uciekłam i weszłam ponownie na wdechu Udało mi się wybrać widłami wiaderko tego złota Nie jest to suche ale takie po zimie mokre mazidło i strasznie cuchnące.Teraz muszę połowę tego wiaderka bo ma z 10 kg a może i więcej załadować do 200 litrowej beczki ,zalać wodą i niech fermentuje Po trzech tygodniach będzie po następnym rozcieńczeniu do podlewania .Nie wiem jeszcze co mogę tym podlewać .ale wiem że każdą ilość tego smrodku mogę mieć w każdej chwili Podleję mój nieprzerobiony jeszcze kompost będzie z pewnością lepszy W między czasie zorientuję się w temacie .W warzywniku już troszkę też zasiałam Rozsady pomidorów też zrobione .Jutro dalej do roboty ,szkoda każdego dnia .Zaraz cię odwiedzę bo ostatnio zaniedbuję koleżanki .Pozdrawiam Bożenko cieplutko
Nawóz drobiowy jest bardzo mocny , jak sfermentuje możesz go uzywac do wszystkiego oprócz kwasolubnych ale trzeba mocno rozcieńczac. Bardzo dobry jest do kompostownika bo wszystko szybciej sie rozkłada.Miłego dnia.
Przy pracy Polu nie czuję bólu, dopiero w nocy i rankiem kiedy wstaję. Ile bym dała abym nie musiała wstawać do pracy oczywiście do ogrodu chętnie wstaję.Pozdrawiam Polu serdecznie i ciebie Aniu .Dziękuję za odwiedziny W czwartek ma być 28 stopni wierzycie?Nie ma głupich mam wolne w taką pogodę nie pójdę do pracy za nic
Coś mi zakwitło poniżej ,pierwszy mój kwiatek wiosenny To chyba przylaszczki