Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

yolka 17:12, 30 paź 2015

Niestety Dajana ma rację, polskie domy pomocy są właśnie takie jak opisała i dopuki one takie będą doputy będziemy mysleć o nich źle i będziemy robic wszystko aby tam nie trafili nasi najbliźsi.
popcorn 17:15, 30 paź 2015

Zaglądam, poczytałam o domach opieki.. masakra.. a ja myślałam że nie jest tam tak źle... współczuję kłopotów
hanka_andrus 17:30, 30 paź 2015

Dajanko, dziękuję za odwiedziny, wnusie nam rosną, już najstarsza mi si e usamodzielniła, a następna w kolejce. Jeszcze tylko pokończyć studia i też matce z rachunku zejdzie. A najmłodsze, jeszcze długo do dorosłości, 15 lat co najmniej.

Operacje w młodym wieku na tak poważnym organie, to okropność, ale czasem nie ma innego sposobu. Życzę zdrowia.

Miłego weekendu, może chociaż trochę w ogrodzie pobędziesz, ma być ciepło.
pa, pa

violinek 19:28, 30 paź 2015

Poczytalam i jest mi smutno ...nie mialam pojecia , ze az tak jest zle w domach opieki ...ten w ktorym przez wiele lat pracowalam stawial na 1-szym miejscu mieszkanca ...i wlasciwie wszystko bylo odwrotnie aniezeli to opisujesz .
Jest jedno ale ...nie mieszkam w PL.
Dajano ...wklejaj focie i od dzisiaj komentuje Twoje poczynania ogrodowe
Serdecznosci V.
sylwia_slomc... 21:18, 30 paź 2015

Dajanko z moich dalszych znajomych dwie rodziny były zmuszone oddać rodzica do domu opieki czy starców jak kto woli nazywać ponieważ stwarzały zagrożenie dla siebie i innych wiem , że Ich rodzice są tam już od kilku lat i Oni sobie chwalą opiekę ..... jeden wiem że w Krakowie gdzieś w pobliżu Politechniki i Montelupich chyba u zakonnic, a drugi nie wiem gdzie ale oddalony od Krakowa.....ciocia musiała mamę oddać bo prawie puściła z dymem cały blok, a do pracy chodzić trzeba.....nie miała wyboru.

Ale moja sąsiadka której rodzice mieszkali bardzo daleko znalazła inne rozwiązanie zgłosiła w MOPSie potrzebę pomocy i ktoś przychodził robił zakupy i gotował 3 razy w tygodniu , a na pozostałe dni była umówiona pani która za 1000 na miesiąc zajmowała się zakupami gotowaniem praniem sprzątaniem, wizytami u lekarzy i podawaniem leków. Bardzo sobie sąsiadka i jej rodzice po 90 ce chwalili taka opiekę. No i było o wiele taniej niż dom pomocy.

To tak na marginesie było bo wpadłam na fotki i nie widzę
Sonka 09:17, 31 paź 2015

Ale moja sąsiadka której rodzice mieszkali bardzo daleko znalazła inne rozwiązanie zgłosiła w MOPSie potrzebę pomocy i ktoś przychodził robił zakupy i gotował 3 razy w tygodniu , a na pozostałe dni była umówiona pani która za 1000 na miesiąc zajmowała się zakupami gotowaniem praniem sprzątaniem, wizytami u lekarzy i podawaniem leków. Bardzo sobie sąsiadka i jej rodzice po 90 ce chwalili taka opiekę. No i było o wiele taniej niż dom pomocy.

Ustawa o pomocy społecznej nakłada na urzędy obowiązek zatrudniania takich osób do pomocy, jednak nie wszystkie urzędy gmin, miast ją respektują, moja gmina nie zatrudnia, bo stwierdziła,ze nie ma pieniędzy w sąsiedniej takie osoby do pomocy starszym i potrzebującym funkcjonują.
zawitka 14:10, 31 paź 2015

Dajanko nich Ci dni lecą spokojniej i bez kłopotów do tej emerytury .Ucałuj Mamę ;Buziaki Tobie
sylwia_slomc... 14:18, 31 paź 2015

Sonka napisał(a)

Ustawa o pomocy społecznej nakłada na urzędy obowiązek zatrudniania takich osób do pomocy, jednak nie wszystkie urzędy gmin, miast ją respektują, moja gmina nie zatrudnia, bo stwierdziła,ze nie ma pieniędzy w sąsiedniej takie osoby do pomocy starszym i potrzebującym funkcjonują.

Powinny być takie osoby w każdej gminie, a jak nie ma to niech nakładają ten obowiązek na bezrobotnych pobierających zasiłek
dajana 12:39, 02 lis 2015

violinek napisał(a)
Poczytalam i jest mi smutno ...nie mialam pojecia , ze az tak jest zle w domach opieki ...ten w ktorym przez wiele lat pracowalam stawial na 1-szym miejscu mieszkanca ...i wlasciwie wszystko bylo odwrotnie aniezeli to opisujesz .
Jest jedno ale ...nie mieszkam w PL.
Dajano ...wklejaj focie i od dzisiaj komentuje Twoje poczynania ogrodowe
Serdecznosci V.

Violinku jeśli nie mieszkasz w PL to jestem skłonna uwierzyć w lepsze miejsca na swiecie dla seniorów Być może gdzieś u nas tez są podobne, ale ja nie miałam szczęścia ich poznać .Wracając do tematów ogrodowych to póki co nie mam za bardzo się czym chwalić .Zdjęcia tez nie sa zbyt ciekawe, ale wiosną już będzie lepiej tak przynajmniej przewiduję Jeśli nie nudzi cię mój profil to zapraszam na dłużej .W sobotę nie udało mi się wkleić nic , miałam rodzinę w komplecie i jak to bywa u mamy i babci kręciłam się wokół kuchni .Wyrwałam tylko troszkę chwastów ,za to liscie z pobliskiego lasu fruwają wszędzie .Jestem nimi zasypana .Nie bądź smutna Dobrego dnia ci zyczę
violinek 18:11, 02 lis 2015

Poczekam Spiesz sie powoli wszak ogrod jest dla nas a nie my dla ogrodu ...hahaha ...sie rozmarzylam
Serdecznosci V.