Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

weronika77 22:26, 07 sie 2012

Witaj Dajanko. O hortensjach mój mąż by powiedział, że jak przekwitną, można przesadzać i to z bryłą ziemi. Ja nie zawsze tego słucham, jak potrzebuję to przesadzam o każdej porze, i jakoś wszystko się przyjmuje. Przycinam wtedy roślinkę, żeby się nie wysilała z wykarmieniem całości.
Pytasz o marcinki, one zakwitną jesienią i tym razem mają za zadanie zastąpić godnie chryzantemy, które mi wymarzły. Marcinki wędrują po moim ogrodzie wedle potrzeb, a i dla nich jest to dobre, bo po 3 latach powinny zmieniać miejsce dla swojej urody.
Śliczny jest Twój domek i ten kolorek. Różyczki, co poszalałyśmy z ich wybieraniem jesienią, widzę, że już Cię cieszą. Mnie też, Twoje i moje. Buziaczki.
dajana 22:29, 07 sie 2012

Moja wnusia chciała pokazać Bożence że tez ma skrzydełka jak motylki w jej bajeczkach Spełniam jej prośbę. Bożenko to nowy motylek który macha dla ciebie skrzydełkami z ciepłymi pozdrowieniami w podzięce za śliczne bajeczki
akanta 22:29, 07 sie 2012

Danusiu,jak się cieszę.W końcu doczekałaś się upragnionego kwitnienia róż.Nie krytykuj ich tak strasznie,robią co mogą -to ich pierwszy rok w nowym miejscu i po tak ciężkiej zimie to wcale nie jest żle.One potrzebują kilku lat na adaptację,bądz cierpliwa.A ja jeszcze raz sobie popatrzę.
dajana 22:41, 07 sie 2012

weronika77 napisał(a)
Witaj Dajanko. O hortensjach mój mąż by powiedział, że jak przekwitną, można przesadzać i to z bryłą ziemi. Ja nie zawsze tego słucham, jak potrzebuję to przesadzam o każdej porze, i jakoś wszystko się przyjmuje. Przycinam wtedy roślinkę, żeby się nie wysilała z wykarmieniem całości.
Pytasz o marcinki, one zakwitną jesienią i tym razem mają za zadanie zastąpić godnie chryzantemy, które mi wymarzły. Marcinki wędrują po moim ogrodzie wedle potrzeb, a i dla nich jest to dobre, bo po 3 latach powinny zmieniać miejsce dla swojej urody.
Śliczny jest Twój domek i ten kolorek. Różyczki, co poszalałyśmy z ich wybieraniem jesienią, widzę, że już Cię cieszą. Mnie też, Twoje i moje. Buziaczki.

Witaj Weronisiu ! miło cie widzieć Hortensje przesadziłam w własciwie znalazłam je wśród chwastów Myślałam że zmarzły a one odbiły ,,mam w sumie ich kilka szt aż 8 .Wstyd się przyznać ale zapomniałam o nich Rosną nawet dosyć ładnie .Zmarły ci chryzantemy ? a taki spektakl miałaś z nich jesienią.Szkoda ! Marcinki są sliczne i twoje floksy tez bardzo mi się podobają.Mam je na liście chciejstw No moich róż to nawet połowy nie mam z tych co razem kupowałyśmy Zniszczyli przy wykańczaniu domu .Twoje sa cudne a moje dopiero się rodzą Wiesz jak pięknie pachną ? szczególnie jedna ma tak cudny zapach że odejśc od niej nie mogę Jutro przeczytam jej nazwę.Kupie ich więcej .Również całuję Wybierasz się we wrzesniu na spotkanie do K?
dajana 22:50, 07 sie 2012

akanta napisał(a)
Danusiu,jak się cieszę.W końcu doczekałaś się upragnionego kwitnienia róż.Nie krytykuj ich tak strasznie,robią co mogą -to ich pierwszy rok w nowym miejscu i po tak ciężkiej zimie to wcale nie jest żle.One potrzebują kilku lat na adaptację,bądz cierpliwa.A ja jeszcze raz sobie popatrzę. [/quote

O jej jaka cudna niespodzianka .tak się już stęskniłam za tobą!!! Czytałam dzisiaj w pracy liscik od ciebie Jutro ci odpiszę ach jak się cieszyłam z wielu rzeczy które przeczytałam .Cudownie Akanto Nie będę narzekać na moje różyczki przyrzekam Moje kochane pierwsze kwiatuszki dzięki tobie która rozbudziła we mnie do nich miłość .Bede je kochała takie jakie są tak czekałam na Nahemę i nie mam jej została zniszczona przez fachowców tak mi jej zal Trudno odkupie sobie wszystkie które wybrałam i dołożę jeszcze wiele .lecę do twojego raju .))
dajana 22:53, 07 sie 2012

Akanto masz nieaktywny link z nazwą ogrodu Dlaczego nie jest zielony? nie mogę do ciebie wejść co się stało?
dajana 23:11, 07 sie 2012

Weszłam innym sposobem
Bogdzia 07:58, 08 sie 2012

Dajanko wszystko obejrzałam i przeczytalam. Motylki masz w domu przecudne i pewnie bardzo kochane. Niech Cię cieszą każdego dnia razem z rózami które mimo tego że duzo zniszczyli fachowcy są piekne i pachnace.Co rok będzie lepiej i ładniej. Buziaczki dla Ciebie i Twoich uroczych motyli.
weronika77 21:00, 08 sie 2012

dajana napisał(a)
Róża Klasztorna pokazała swój pierwszy kwiat

Ropuszka została wygłaskana i nie chciała wcale odejśc

Przez kogo była głaskana?
Mój Kajtuś chciał się z taką mała zaprzyjaźnić. Ona udawała posąg i zastygła w bezruchu, Kajtek drapał koło niej, żeby ją obudzić. Potem delikatnie ją przewrócił i polizał. Pluł pianą w dużych ilościach. A gdy jeszcze polizał , całą mordkę miał w pianie, jakby przygotowany do golenia. Szalał i wycierał się o trawę. Patrz taka małą żabka, a jakie ma mechanizmy obronne. Może Kajtek pojął co znaczy, gdy pani mówi "nie ruszaj".
Zauważyłam, że lubi obserwować ptaki i inne mini zwierzątka, i nie dręczy ich jak kot.
EPODLAS 21:24, 08 sie 2012

Też zrobiłam zdjęcie ropusze. Znieruchomiała, potrącałam ją palcem, skórka była twarda. Jak odeszłam, po chwili pokicała dalej. Na moje działce jest mnóstwo ropuch. Kiedyś przypadkowo wygrzebałam grabkami i pierwszy raz słyszałam jak zaskrzeczała. Musiało ją zaboleć.