Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Moniika 21:47, 08 sie 2012

Witaj! Piekne krzewy rozyczek, będę kibicować jak rosną motylek tez cudny
Moniika 21:47, 08 sie 2012

dajana 22:13, 08 sie 2012

Weroniko głaskała ją moja wnusia ,,ale ja wiedziałam co to ropucha i zaraz umyłyśmy rączki .Jesli chodzi o Moli to ona ma podobnie jak Kajtek,, tyle że nie wiem czy to przyjażń czy inny instynkt jej każe gonić .Goni za wszystkim co ujrzy,, nic nie ujdzie jej uwadze Podglądałam jak chciała złapać kosa,jaszczurkę i wiele innych osobników .Kos zabawiał się z nią a ona szalała Nie wiem czy dla zabawy tak robi ..,myślę że chyba zrobiłaby krzywdę ale pewności nie mam.Wolę nie ryzykować dlatego ją uważnie obserwuję Kiedy widzę jak biegnie,, ja za nią ha,ha,,wiem ze coś wypatrzyła Słowo nie wolno czasami tylko ją zatrzyma .bardziej reaguje na słowo stój !!Kiedy głaskałyśmy ropuchę miałam ją na ręku,wiedziałam co się święci. Osy też goni ,kiedyś użądliła ją w pyszczek strasznie szalała .Robaki niestety bierze na ząb a kopie takie dziury że jej nie mogę czasami odszukać.Mogę ją sobie wołać i tak nie reaguje ,,schowa się w dziurze i już.Słodka to ona jest tylko w domu wtedy wpatrzona we mnie jak w obrazek domaga się pieszczot .Uwielbiam tego mojego dzikuska .Dzisiaj sporo kopałam ,przygotowuję miejsce na latarnię i ogromny karmik na zimę Przytaszczyłam 2 metrowy pień brzozy na który go umocuję.Będę miała w zimie punkt obserwacyjny kiedy moje ptaszki przyjdą sobie na ucztę .Sadziłam troszkę winobluszczu i wąchałam swoje róże a to już w nagrodę dla własnej przyjemności.
dajana 22:21, 08 sie 2012

Monika352 napisał(a)

Witaj Monisiu dziękuję za pochwałę motylka i moich różyczek .Kiedy mam gościa z okolic Gdańska jakoś ciepło mi się na sercu robi .W Gdańsku mieszka mój syn więc sentyment mnie nie opuszcza do tych stron . Zapraszam częściej ,będzie mi bardzo miło
Bogdzia 22:34, 08 sie 2012

Czytałam u Hani o katakliźmie jaki nawiedził Twoją okolicę. Dobrze że u Ciebie wszystko w porządku. Pozdrówka.
Sonka 23:04, 10 sie 2012

Dajana , Twój dom położony zalewdwie kilka kilometrów od tromby, dzięki Bogu waszą miejscowość ominęło,
Bogdzia 09:01, 11 sie 2012

Dajanko to kotki dla Twojej wnusi, może się jej spodobają .

Wiem że lubisz zwierzęta jak i ja ale kotów mam już dosyc bo u mnie dzikich są stada i niestety upodobały sobie mój ogród bo nie mam psa i jak widzisz ciagle ich przybywa a ogród zamiast pachnic kwiatami śmierdzi odchodami kotów a ja tego ,,zapachu" po prostu nie znoszę i wyczuwam na kilometr.Tak że nie zawsze jest fajnie ze zwierzetami. Pozdrawiam serdecznie.
dajana 00:19, 12 sie 2012

Jakie śliczne mordeczki .Dziękuje Bozenko a to się Ania ucieszy No tak,kocham wszystkie zwięrzęta ale kota nigdy nie miałam .Mam tylko dzikuski w pracy które dokarmiam .Swojego czasu było ich 13- cie teraz są trzy Odpadły mi wielkie gary gotowania .Koty które nie sa kastrowane wydzielaja taki brzydki zapach To nie jest mocz to zapach którym zaznaczają swoje terytorium Te moje dzikuski w pracy zaznaczały mi tym zapachem okno w biurze Okropny fetor ,ile ja się tego okna namyłam i wciąż cuchnęło Od tamtej pory nie karmie ich na parapecie lecz w innym miejscu .Dziką kotkę u siebie na działce tez mam .Chadza sobie nocą i często mnie budzi moja psinka bo ją widzi przez okno no i jak to psinka szczeka .Nie zazdroszczę ci tego zapachu Bozenko ale koteczki masz śliczne .Lubią cie skoro sobie upatrzyły twój ogród
Ana 00:23, 12 sie 2012

Bogdzia napisał(a)
Dajanko to kotki dla Twojej wnusi, może się jej spodobają .

.

ale slooodziaki!! zdjęcie jak z pocztówki
dajana 21:40, 13 sie 2012

Sonka napisał(a)
Dajana , Twój dom położony zalewdwie kilka kilometrów od tromby, dzięki Bogu waszą miejscowość ominęło,

Wczoraj wycinałam w lesie tuz za moim płotem dziczki ,zeschłe jałowce i masę kujących roslin Ku mojemu zdumieniu kiedy poszłam troszkę głębiej ujrzałam wiele wyrwanych z korzeniami drzew.To było blizej mnie bo zaledwie 100 metrów Dlatego słyszałam ten gwizd a rankiem nie mogłam poznać tarasu Soniu .Szczęscie że mnie ominęło ,,to fakt .Pracuję w ogrodzie bez wytchnienia Zrobiłam wokół domu opaskę wysypałam białym kamieniem ,,jako krawężnik użyłam kostki granitowej ,,.dodałam suchy beton a potem konewką skropiłam Jestem dumna bo zrobiłam to samodzielnie Przesadziłam krzewuszkę (różowe kwiatuszki a liście ciemne bordowe ,zapomniałam nazwy ).Złożyłam latarnię lecz brak mi betonowej podstawy musze zakupić na allegro wtedy ją zamontuję Przy jadalni pracuję nad pierwszą rabatką .Jutro posadzę hortensję bo róża już pierwsza tam jest .Nie wiem co jeszcze posadzić bo to jest pół cieniste miejsce Bardzo chciałabym dosadzić lawendę ale ona coś mojej działki nie lubi wymarzła mi w zimie a miałam taką śliczną.Na obwódkę powyższej rabatki przeznaczyłam żywopłot z bukszpanu To bardziej konieczność bo mam bardzo kopiącą psinkę Ale się rozgadałam