Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Bogdzia 09:38, 17 paź 2012

dajana napisał(a)
Przesyłam ci Bożenko link do tego utworu ,,jeśli masz ochotę oczywiście posłuchać http://www.youtube.com/watch?v=ZGMrvNCquyA&feature=related

Posłuchałam Dajanko i zastanawiam sie czy tez bym pojechała po takiej piosence, nie jestem pewna ale ja bym chyba zrozumiala ją jako wyraz miłości a niekoniecznie tęsnoty ale Ty lepiej znasz swoje dziecko. Miło miec takie wrazliwe dzieci choc dla nich jest to duże obciązenie.
dajana 10:22, 17 paź 2012

Znowu wcisnełam nie ten klawisz i poszlo w kosmos Pisałam do ciebie Akanto

Szalejesz ? to bardzo dobrze ,ja tez bym tak szalała ale jeszcze nie mam z czym Nowe rabaty nasadzenia. Oj będzie dodatkowy podziw wiosną u ciebie .W ogrodach najbardziej podoba mi sie to że sie zmieniają .Dziękuje za sliczną Iceberg Za każdym razem kiedy próbuje ją kupic juz wysprzedana i jeszcze kilka innych sprawdzonych odmian,, schodzą jak ciepłe bułeczki W zimie ją zarezerwuję wtedy bedę miała pewnośc ze nie braknie Mało mam białych ,na rynku nie jest ich zbyt wiele,, mam na mysli ilośc gatunków . Masz własne kosztele? mniam,, to najsmaczniejsze słodkie jabłuszka W sklepie nie uswiadczy sie koszteli..Szukam miejsca na drzewa owocowe na mojej działce ale nie przerabiałam jeszcze tematu Nie wiem jaki system korzeniowy mają , potrzeby połaczone z pielęgnacją Iitd...Będą u mnie na pewno i drzewa i krzewy owocowe Tylko ze u mnie pod ziemią mam kamien który może okazac sie skałą Wtedy nasadzenie sie nie uda ,,, korzenie nie będą miały pokarmu .Mam juz taką wierzbę która stanęła ,,od dwóch lat nic nie urosła .Muszę ją przesadzić koniecznie,, .jest zdrowa ale nie rosnie Nie moze rosnac przeciez na skale to oczywiste .Słoneczka przez cały dzien ci zyczę kochana bo u mnie slicznie swieci ,,szkoda że muszę siedziec w pracy Cóz,, trzeba zarabiac na życie .) Gorące usciski przesyłam
dajana 10:49, 17 paź 2012

Bogdzia napisał(a)

Przesyłam ci Bożenko link do tego utworu ,,jeśli masz ochotę oczywiście posłuchać http://www.youtube.com/watch?v=ZGMrvNCquyA&feature=related

Posłuchałam Dajanko i zastanawiam sie czy tez bym pojechała po takiej piosence, nie jestem pewna ale ja bym chyba zrozumiala ją jako wyraz miłości a niekoniecznie tęsnoty ale Ty lepiej znasz swoje dziecko. Miło miec takie wrazliwe dzieci choc dla nich jest to duże obciązenie.

To bylo jedno i drugie Bozenko .Wrazliwosc jest piekna ale i bolesna ,,masz rację obciazenie jest spore .Ta cecha dotyczy równiez mnie. Pomimo tego ze czesciej sie z taką cechą cierpi ,,nie chciałabym byc inna .Raz odczuwam ją jako zaletę a czasami jako wadę.Zrobiło sie powaznie nie zamierzam wprowadzac takiego nastroju .Zmieniam wiec temat Słońce swieci mi w oczy ,az mnie korci czmychnac dzisiaj na grzyby .U mnie jeszcze jest spora ich ilosc Sąsiad mnie prowokuje codziennymi zbiorami .Kusi ,kusi ha,ha .czy u ciebie jeszcze są?
Bogdzia 20:06, 19 paź 2012

dajana napisał(a)

To bylo jedno i drugie Bozenko .Wrazliwosc jest piekna ale i bolesna ,,masz rację obciazenie jest spore .Ta cecha dotyczy równiez mnie. Pomimo tego ze czesciej sie z taką cechą cierpi ,,nie chciałabym byc inna .Raz odczuwam ją jako zaletę a czasami jako wadę.Zrobiło sie powaznie nie zamierzam wprowadzac takiego nastroju .Zmieniam wiec temat Słońce swieci mi w oczy ,az mnie korci czmychnac dzisiaj na grzyby .U mnie jeszcze jest spora ich ilosc Sąsiad mnie prowokuje codziennymi zbiorami .Kusi ,kusi ha,ha .czy u ciebie jeszcze są?

Poszłam wczoraj do lasu ale szybko wróciłam bo były jedynie opieńki i stare nieciekawe grzyby a mnie ostatnio boli noga i nie mogę chodzic. Nic mi się nie stało, nie jest spuchnięta i nie wiadomo dlaczego boli.Dziś była piękna pogoda wiec nie dziwie sie że chętnie byś poszła do lasu. Ja mialam dzis sporo pracy ale troche na tarasie posiedziałam. Było cudnie.Chciałam Cię jeszcze spytac o zmianę avatarka. Dlaczego zmieniłas , kto jest na tym zdjeciu? No i pytanie o jabłonkę której jabłuszka wkleiłaś u mnie . Co to za piękna odmiana i jaki ma kolor jak kwitnie?
dajana 00:07, 20 paź 2012

Ja tez byłam na grzybach,, niedługo ale musiałam sobie pochodzić Znalazłam dwa borowiki i rydza Las tak pięknie pachniał ,aż nie chciało mi się wracać do domu .Jabłuszka natomiast to maleńkie czerwone z rajskiej jabłoni Kwitnie cudownie na różowo Zdjęcie jest z ubiegłego roku W tym roku nie było ani jednego owocu .Kwitł przepięknie ale grad załatwił kwiatuszki .Zostawiam zawsze na drzewie dla ptaszków ale one nie bardzo chyba je lubią .są troszkę cierpkie .Bardziej jako ozdobną ją posadziłam Boli cię noga? w którym miejscu jeśli mogę zapytać.Pytam bo mnie na przemian raz boli noga po czym znowu ręka Nawet uczesać sie nie mogę Ból pojawia się nagle i jest okropny ,blisko kolana lecz z boku ,nie kolano Wkładam wtedy taką elastyczną opaskę na cały dzień Właściwie to wygląda jak rękaw. Wyobraż sobie ze pomaga a po dwóch dniach mija .Od niedawna wpadłam na taki pomysł ,ważne ze pomaga.kiedyś męczyłam się z bólem całą zimę Mnie też nie puchła , ,,tylko ból nie do wytrzymania.Może to reumatyzm .t Dokuczają mi te bóle tak od dwóch lat,,raz jedna noga po czym druga,,,a potem ręka .Zmieniłam chwilowo awatar tak po prostu dla odmiany To nie moje zdjęcie ale prawdziwe które bardzo mi się podoba. Konie to moja miłość ogromna .Zawsze chciałam mieć własnego ale nie mam warunków ,,zbyt mała działka i nie mam wybiegu .Kiedyś codziennie na nich jeżdziłam Od czterech lat sporadycznie Brak czasu ,inne obowiązki uniemożliwiają mi przyjemnośc .W mojej wsi jest stadnina chociaż sobie popatrzę ,pogadam z nimi kostkę cukru podaruję Czasami stoją pod sklepem bądż barem ha,ha Poważnie,, właściciel zajeżdza na piwo latem a koń stoi uwiązany i czeka To konie do siodła nie do pracy na roli ,zadbane piękne .Dla mnie wszystkie są piękne ,,nawet staruszki które dobrzy ludzie ratują Wspomagam finansowo takie akcje Nigdy przenigdy ,,nawet gdybym głodem przymierała nie zjadłabym z nich mięsa .Znasz modlitwę konia jadącego w transporcie na rzeż?
dajana 21:53, 21 paź 2012

Moja kołatka na szczęście.Danusia ma bardzo podobny wieszaczek

Bogdzia 22:06, 21 paź 2012

Kołatka śliczna. To prawda że konie to wspaniałe zwierzęta i piękne. Moja wnusia i synowa tez na nich jeżdżą.Właściwie to wnusia bardziej skacze przez przeszkody niż jeździ. A ja sie boje zeby sie jej coś nie stało. Noga mnie boli w przegubie przed stopą , jeszcze mam anginę no wszystko na raz.Byc może ze stawy bo praca w ogrodzie sprzyja takim chorobom. Czesto buty przemokną na trawie jak jest rosa a u mnie bardzo często jest. Zima długa to bedę się kurowac. Musze kupic taka elastyczną opaskę może i mnie pomoże. Pozdrawiam Dajanko.
dajana 23:26, 21 paź 2012

Moja najstarsza wnusia tez jeżdzi konno ale twoja to juz wyższa szkoła .To piękny sport pełen gracji i elegancji.Osobiście wolna czuje się jedynie na koniu .Nie martw się o wnusie da sobie radę .Ja tak drżałam kiedy mój syn pilotował samolot .Teraz nigdy nie wiem kiedy to robi bo juz mi nie mówi .Oszczędza mnie w ten sposób a latać zawsze będzie bo to kocha po prostu Już wiem ze nie należy martwić się na zapas .Opaskę kup na pewno pomoże Ja tez jestem wrażliwa na stopy zimno bądz mokro zawsze odbija się na moim pęcherzu .Dlatego nie znoszę płytek i nigdy nie nosze kaloszy ,,zakładam stare kozaki ale kaloszy nie mogę.

To jest właśnie moja najstarsza wnusia i jej tato czyli mój syn .Dobranoc Bożenko dbaj o siebie

Bogdzia 09:07, 22 paź 2012

Ojciec i córka- piękne zdjęcie .Śliczna masz wnusię , wszystkie Twoje wnusie sliczne a masz ich więcej niż ja bo ja tylko dwójke.Taki nasz los że będziemy sie stale martwic o dzieci i wnuki. A oni im starsi tym mniej się licza z naszym zdaniem i żyją po swojemu.Pozdrawiam Dajanko. Miłego dnia mimo że to poniedziałek i mimo że idziesz do pracy.
dajana 14:13, 22 paź 2012

Hmm z tymi radami to sie w zupełnosci zgadzam Bozenko Oni mają własny punkt widzenia i zawsze podkreslają ze przesadzamy Wczoraj syn mi powiedział ze nie powinnam martwic sie na zapas,, bo z tych wizji i lęku o jutro 80% rzeczy i tak sie nie sprawdzi .Wczoraj miałam jeden z powaznych problemów który nie pozwalał mi spac od dłuzszego czasu,,, dzisiaj sam się rozwiazał W tym przypadku miał rację Pomyslałam sobie ze moze my czasami powinnismy i dzieci posłuchac Zamartwianie sie nic nie da,, a zdrowie zniszczy. Tylko jest jedno ale nie zawsze to trafia do serca, choc do rozumu owszem .Jeszcze mam godzinkę i do domu .Słoneczka i duzo zdrówka dla ciebie ,, wrazliwa babciu i mamusiu