Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 21:23, 15 gru 2012

Ozz, Ula, Aniu, Bogdzia, Lena - znowu zaskoczyło mnie, że niepozorny na pierwzy rzut oka temat, może wywołać taki odzew Pozdrawiam bańkowiczki i bombkowiczki
agata_chrosc... 21:26, 15 gru 2012

Agniecha - ja to Ci chętnie wybaczę, ale Gessler to by Cię chyba w zupie utopiła za pomylenie z Ewą Wachowicz! Ty lepiej poproś Danusię żeby to jakoś wymazała, bo będzie źle ().
Aniu - czyli jak to zazwyczaj - krowa, która dużo ryczy mało mleka daje
agata_chrosc... 21:35, 15 gru 2012

Julita - moje dziecko dziś pomagało ubierać choinkę i była uprzejma wywalić na podłogę taką już prawie ubraną! Na szczęście zapas bombek (baniek) mamy spory i się ubrało jeszcze raz.
A ubrana choinka wygląda tak:

Teraz widzę, że jeszcze jej można dorzucić trochę Jutro coś się dowiesi

U mnie w domu ubierało się choinkę w Wigilię rano i zapalało rzecz jasna z pierwszą gwiazdką. Ale to jest taki ukłon w stronę tradycji holenderksiej. Tu ubiera sie znacznie wcześniej. Tessa tak smętnie na te wszystkie choinki patrzy, ze serca nie mam trzymać jej jeszcze tydzień bez drzewka.
agniecha973 21:48, 15 gru 2012

Ja mam tak małe rozeznanie w słynnych postaciach, że należy mi to wybaczyć Która kim jest, nieważne, ważne, że ciasto smaczne.
Fajna choina, wesoła. A co tam skrywasz za zasłonką? Mi się zaraz wydaje, że Mikołaj już był i prezenty zostawił.
eliza3 21:55, 15 gru 2012

Piękna choinka, moja jeszcze czeka i tak jak u Ciebie w domu będzie ubrana dopiero w wigilię rano... a może w tym roku w niedzielę? Zastanowię się.
Pozdrawiam.
Urszulla 21:59, 15 gru 2012

GRATULACJE za skórkę! Rano jak będzie gęsta i błyszcząca to możesz zagotować i do słoików. Gdyby syrop był zbyt gęsty dodać odrobinkę wody.....rano będziesz widziała jego stan
EPODLAS 22:14, 15 gru 2012

Agato, a ja do tej pory mam zabawki takie z kolorowego papieru, które robiły moje dzieci w szkole podstawowej. A najbardziej mnie rozczula przeplatany koszyczek a w nim orzech. Koszyczek zrobił mój syn, i już ledwie zipie, ale nie mogę go wyrzucić. Po prostu nie mogę.
Celina 22:17, 15 gru 2012

Urszulla napisał(a)
Ja nie z małopolskiego..............bańki to po prostu bombki.......nigdy się nad tym nie zastanawiałam.........to tak jak pójść na pole czy na podwórko.

ja chodziłam jeszcze na dwór
agata_chrosc... 16:48, 16 gru 2012

agniecha973 napisał(a)
Ja mam tak małe rozeznanie w słynnych postaciach, że należy mi to wybaczyć Która kim jest, nieważne, ważne, że ciasto smaczne.
Fajna choina, wesoła. A co tam skrywasz za zasłonką? Mi się zaraz wydaje, że Mikołaj już był i prezenty zostawił.

A pewnie, że zostawił, przeciez nie będzie czekał na ostatnią chwilę
agata_chrosc... 16:50, 16 gru 2012

eliza3 napisał(a)
Piękna choinka, moja jeszcze czeka i tak jak u Ciebie w domu będzie ubrana dopiero w wigilię rano... a może w tym roku w niedzielę? Zastanowię się.
Pozdrawiam.

Może to i lepiej tak trochę wcześniej - jakoś sympatyczniej te wszystkie dania przygotowywać. Pozdarwima ciepło