Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

monitka 22:04, 19 gru 2013

Mala_Mi napisał(a)

Monika , a ja uwielbiam Ciebie... my dwie pokrewne dusze.. Twoje słowa - to moje słowa Dawaj to przepsy na ogrodową kuchnie.... jak jeszcze coś ugotuję z kuchni i się uda, to powiem że największy wpływ na moje życie miało Forum.... ja do gotowania to takie beztalencie, że nie potrafię dosłownie nic.... Wianki może byle jakie, ale jakoś wyglądają... pora brać sie za gotowanie.. M się odchudza, ale chyba będzie zachwycony jak mi sie coś uda ugotować.. Ja też sie odchudzam, ale efekty ma tylko M.

Anulka mieć taką pokrewną duszę to dla mnie zaszczyt żebym tylko jeszcze choć trochę Twojej energii miała bo ja jak klasyczna waga. Jak mam zryw to mogę góry przenosić a potem ogarnia mnie lenistwo i nie mam siły paluchem kiwnąć
Sałatki wyżej wspomniane polecam. Mogę się jeszcze podzielić przepisem na rybę w sosie słodko kwaśnym. Płaty morszczuka lub mintaja przyprawiam solą, pieprzem i przyprawą do ryb, kroję na mniejsze kawałki, panieruję i smażę. Później robię sos. Podsmażam na szklisto cebulę pokrojoną w kostkę, dodaję paprykę czerwoną pokrojoną w kostkę i chwilkę razem podsmażam. Do tego dodaję brzoskwinie z puszki pokrojone w kostkę. Zalewam wszystko sokiem z brzoskwiń, dodaję koncentrat pomidorowy. Chwilkę duszę i przyprawiam solą, pieprzem, cukrem i octem. Sos musi mieć zdecydowany smak (ryba wchłonie smaki) słodko kwaśny. Polecam i pomimo tego że nie przepadam za łączeniem owoców do potraw to jednak ten zestaw bardzo lubię
monitka 22:15, 19 gru 2013

Gosiak lampiony poszły na kiermaszu jak świeże bułeczki cieszę się z takiego debiutu A wiecie co mnie zmobilizowało do ich przygotowania? Dochód z kiermaszu ma być przeznaczony na upiększenie przedszkolnego ogrodu No jak mogłabym pominąć taki szczytny cel

Madżenko fotki to najszybciej w weekend zrobię bo w tych ciemnościach trudno fajne fotki zrobić.
Kiedyś muszę wypróbować Twoją wersję sałatki.

Madzia cieszę się że się podobają Dawno tej sałatki nie robiłam ale jak już sobie przypomniałam to ciągle mam na nią smaka Robię jeszcze drugą wersję brokułowej z kukurydzą i jajkiem, wymieszaną z sosem czosnkowo koperkowym. Teraz będę miała kolejną wersję do spróbowania
Pola 22:18, 19 gru 2013

Moniko, dawno mnie tu nie było i trafiłam na wymianę przepisów no trzeba coś spróbować, ślinka cieknie... Buziaki zostawiam i lecę
monitka 10:41, 24 gru 2013

Przez ten świąteczny rozgardiasz dawno mnie tu nie było...wianki bez kleju minimalnie ozdobiłam ale fotek niet...jeden bez zdjęć idzie dla siostry ale swój obfocę w święta. Zawsze opóźniona jestem ale ja jeszcze w pracy...jak wrócę to jeszcze kilka rzeczy do zrobienia na jutrzejszą imprezę córci a potem chwilka wytchnienia i moment na odwiedziny u Was

Zaglądającym życzę Wesołych Świąt w fajnej rodzinnej atmosferze, wspaniałych prezentów i chwili wytchnienia od codziennej bieganiny
jolka 17:28, 24 gru 2013

Monisia wszystkiego dobrego na Święta
Radości, spokoju, odpoczynku i spełnienia marzeń.

monitka 12:37, 25 gru 2013

Jolu ddziękuję
Świętowanie już niedługo na razie jestem w ferworze walki przed imprezą córki

U mnie takie słońce że się zastanawiam czy ja świąt nie pomyliłam
Madzenka 18:20, 25 gru 2013

monitka napisał(a)
Jolu ddziękuję
Świętowanie już niedługo na razie jestem w ferworze walki przed imprezą córki

U mnie takie słońce że się zastanawiam czy ja świąt nie pomyliłam

Które urodziny córci, że taka impreza?
Pracowałaś w Wigilię? Nie ogarnęłabym się z niczym gdybym pracowała w ten dzień....
monitka 20:22, 27 gru 2013

Madżenko już 16 wiosen minęło a imprezka standardowa w gronie najbliższej rodzinny. Z dzieciakami 20 osób się uzbiera...w tym roku stwierdziłam że potrzebny mi drugi stół...bo już się nie mieścimy

No niestety pracowałam...pracę w domu miałam rozplanowaną, trochę córa pomogła trochę żon i jakoś się udało. Chociaż jak zwykle myślałam że za mało jedzenia będzie
monitka 20:36, 27 gru 2013

Zaległy wianek pokazuję. Fotka z telefonu więc kiepskiej jakości. Nie jest to może dzieło sztuki ale na żywo wygląda lepiej i cieszy bo własnoręcznie zrobione
Drugi poszedł do siostry. Zobaczyć jej minę bezcenne bo do tej pory to ona w rodzinie była od rękodzieła.

noemi 20:57, 27 gru 2013

Marzena2007 napisał(a)

Jesłi do pierwszej dodasz jeszcze pieczarki marynowane to będzie jeszcze lepsza Ani Mi tez polecam, nie ma opcji aby się nie udało
A por kroje , solę, ugnitam i odstawiam aż zmięknie , nie parzę

Miałam pytać Marzenki o ten przepis, jadłam na wiankowaniu , pyszna

dla mnie hitem sałatkowym jest : żółty ser, czerwona fasola i czosnek marynowany , plus majonez

Monia , pozdrawiam

p.s.

polecam Ci mojewypieki.com , wszystko się udaje i jest pyszne