Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

monitka 21:27, 05 mar 2014

Ooo dzięki Anitko zastanawiam się też jak potraktować resztę swoich róż ale trochę się gubię w tym temacie. Mam angielki ale i Pomponellę, Leonardo, Artemis i muszę doczytać jak je ciąć bo z tego co wiem to różnie się je traktuje.
Jagodaa 21:34, 05 mar 2014

Monia, bardzo chętnie zobaczę Twoje lawendy "własnoręczne". Będę wiedziała, czego mogę się spodziewać za rok. Muszę sama sadzonki porobić, bo jakieś 20m mi wyjdzie tej lawendy... co??? to jak co 50cm posadzę to mam mieć 40szt? 40x4-5 badylków. do doniczki... Łoj, tyle to nie będę miała na razie z mojej ścinki.
iwonadm 21:35, 05 mar 2014

Moniu w pojemniku gdzie siałam werbenę pojawiły mi się minimetrowe siewki, czy to to?
czy mam później pikować kiedy wsadzić do gruntu
proszę o pomoc
monitka 21:52, 05 mar 2014

Jagoda u mnie jeden krzaczek z jednej gałązki. Z tego co po fotkach widzę to musiałam rozmnażać w maju a już w czerwcu te malizny mi zakwitły. To było niesamowite

lipiec

Później przesadziłam je do przechowalnika i w październiku wyglądały tak

Tu już w kolejnym sezonie na rabacie w lipcu

i we wrześniu

monitka 22:08, 05 mar 2014

iwonadm napisał(a)
Moniu w pojemniku gdzie siałam werbenę pojawiły mi się minimetrowe siewki, czy to to?
czy mam później pikować kiedy wsadzić do gruntu
proszę o pomoc

Iwona chyba jeszcze za wcześnie. Ona długo wschodzi. Drugie listki ma podobne do pokrzywy takie nieregularne. Jak już podrosną trzeba pikować a później jak się ociepli hartować na dworze i potem na rabatę. Tak przynajmniej robiłam na czuja w zeszłym roku

Jagodaa 22:19, 05 mar 2014

Z jednego patyczka taka kępa Ci wyrosła tak szybko??? No to ja jestem szczęśliwa i spokojna Jakoś sobie dam radę sposobem gospodarczym z tym moim pasem. Jak coś, to będę jeszcze na bieżąco dopytywać. Ekspresowo Ci ona urosła, no i a rabatę już wcześniej chwaliłam. Moja werbena jeszcze śpi pod ziemią.
Magda70 22:46, 05 mar 2014

Hellooo....a ja gapa dopiero dziś psinkę piękną zobaczyłam.
Fajnie, że już jest...
buziaczki
Anita1978 10:56, 06 mar 2014

Jak ciąć lawendę i kiedy?
Mam taką odmianę jak Twoja
Anita1978 10:59, 06 mar 2014

monitka napisał(a)
Ooo dzięki Anitko zastanawiam się też jak potraktować resztę swoich róż ale trochę się gubię w tym temacie. Mam angielki ale i Pomponellę, Leonardo, Artemis i muszę doczytać jak je ciąć bo z tego co wiem to różnie się je traktuje.

Artemis, Leonardo też mam. Poszukam. Ale jeszcze za wcześnie na cięcie
ewa004 17:18, 06 mar 2014

Dzieki Anita za instrukcję cięcia lariski
Pozdrawiam Monia