Gardenarium
10:17, 13 lut 2011
Agnieszko, jako bazę nie kwitnącą polecam bardzo zielistkę (Chlorophytum), jej biel będzie się rzucać w oczy, wtedy na wisząco - bluszcz, raczej już zielony. No i fontanna chyba zielonej (
)
kordyliny i białe, mocne kwiaty jako główna gwiazda. Trzeba tę kompozycję zrobić tuż (góra tydzień) przed komunią, żeby czasem nie przekwitła. Brązowa kordylina zgasi biel i odświętny, nieskazitelny styl.
Tak uważam, bliżej kwietnia pokazą się różne propozycje, to podsunę Ci jakiś pomysł na całość, dziewczyny też, więc będziesz mogła na coś się zdecydować.
Zielistka w tej skrzynce robi dobrą robotę, tylko u mnie kwiaty są bladoóżłte, a trzeba dać mocne duże kwiaty białe np. petunie, albo pelargonie.
I chyba duże okrągłe donice przy wejściu do domu, na tarasiku.
Tu, zamiasł kremowego - biel. Np. jak ta petunia, prawda, że bardzo biała? Jeden kwiat.
Tu bakopa wisi drobnymi kwiatkami, ale tyle kwitnących nie musi być.
Gdyby udało się zdobyć takie pełne pelargonie? Obok nich smagliczka, ale jest miododajna więc odpada.
Argyranthemum - ich kwitnienie zanika, mam mieszane uczucia
A tu bieli do wyboru, do koloru
Ładnie jako wisielec by wyglądały też żółte listki kocanek
Zamiast bluszczu, ale ja oczywiście bym wybrała bluszcz

kordyliny i białe, mocne kwiaty jako główna gwiazda. Trzeba tę kompozycję zrobić tuż (góra tydzień) przed komunią, żeby czasem nie przekwitła. Brązowa kordylina zgasi biel i odświętny, nieskazitelny styl.
Tak uważam, bliżej kwietnia pokazą się różne propozycje, to podsunę Ci jakiś pomysł na całość, dziewczyny też, więc będziesz mogła na coś się zdecydować.
Zielistka w tej skrzynce robi dobrą robotę, tylko u mnie kwiaty są bladoóżłte, a trzeba dać mocne duże kwiaty białe np. petunie, albo pelargonie.
I chyba duże okrągłe donice przy wejściu do domu, na tarasiku.

Tu, zamiasł kremowego - biel. Np. jak ta petunia, prawda, że bardzo biała? Jeden kwiat.

Tu bakopa wisi drobnymi kwiatkami, ale tyle kwitnących nie musi być.

Gdyby udało się zdobyć takie pełne pelargonie? Obok nich smagliczka, ale jest miododajna więc odpada.

Argyranthemum - ich kwitnienie zanika, mam mieszane uczucia

A tu bieli do wyboru, do koloru

Instagram Ogrodowiska