Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Agnieszkowy ogródek

Agnieszkowy ogródek

Gardenarium 23:18, 13 lut 2011

W razie czego moje ulubione petunie, oklapłe kwiaty łatwo oskubać i nie śmiecą tak obsypując się.

Instagram Ogrodowiska
Agnieszka 14:29, 08 mar 2011

Rety, jak fajnie wyjść na słoneczko! Popatrzeć na krokusiki, na młodziutki rozchodnik, na pączki na jarzębinach.... No coś pięknego!

Tak wiosennie nastrojona kupiłam sobie dzisiaj gazetkę do poczytania. Tym razem zobaczyłam Maję Popielarską na okładce, więc wzięłam ją ze sobą do domu. Czytam sobie o ogrodzie Mai i .....
no właśnie!
Zobaczyłam to, o co mi ciągle chodzi, co mi spędza sen z powiek: zdjęcie kałuży żwirowej!!! Dokładnie taką ma Maja!

No i mój kłopot wrócił. A już go tak ładnie schowałam, przyklepałam (oczywiście wcale nie zapomniałam).....

Pomysł z zastąpieniem nowego trawnika na rabacie wielką żwirową kałużą powrócił.... A do tego Maja napisała, że ma karasie, które w oczku przezimowały w tym roku. Czy mam rozumieć, że w tej kałuży?! A może ona ma tam wykopany jakiś głęboki dołek? Przecież rybki nie przeżyją mrozów w takim płytkim oczku! Ale zdjęcie..... cudeńko! Powzdycham sobie jeszcze trochę.... ech.... (tzn. mi na rybciach nie zależy, jeno na tej kałuży, rzecz jasna)....
Syla 16:01, 08 mar 2011

A co to za gazetka ?
Agnieszka 16:02, 08 mar 2011

Syla napisał(a)
A co to za gazetka ?

A to nie będzie reklama, jak przytoczę tu tytuł?
Agnieszka 16:05, 08 mar 2011

To taki dodatek zatytułowany: "Na balkonie i działce". Dodatek do kolorowej gazety na literę T..a.
Mam nadzieję, że administrator mnie zaraz nie zglanuje
Syla 16:13, 08 mar 2011

Myślę , że taki stawik można upłycić a pompę ulokować w jakimś pojemniku, który będzie zbiornikiem na wodę tak jak w przypadku budowy źródełka.
Syla 18:42, 09 mar 2011

Wolę poprzednie zdjęcie
Agnieszka 18:45, 09 mar 2011

No jesteś niemożliwa! Już tu jesteś?!

Pousuwałam zdjęcia z wątku wrzosowego, żeby go nie zaśmiecać.
Agnieszka 18:50, 09 mar 2011

Syla napisał(a)
Wolę poprzednie zdjęcie

Ale to jest takie wesołe i wiosenne.... A na poprzednim uchwyciła mnie Julcia w super kobiecej pozie przy zbieraniu fasolki szparagowej w ogródku
Syla 18:52, 09 mar 2011

Przynajmniej Cię widzę