Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

hanka_andrus 05:53, 14 maj 2013

Życzę zdrowia, zaglądnę następnym razem również.
Klamber 06:35, 14 maj 2013

Haniu, znów się zpóźniłem dopisałem jeszcze trochę tekstu a Ty mnie ubiegłaś ranny ptaszku
Pokażę fotki z budowy

Mariusz 06:40, 14 maj 2013

Ale przdałby się mi Twój deszcz, w całej Polsce padało, a u mnie ani kropli. Co ciekawe 5 km od mnie lało tak, że wycieraczki nie nadążały zbierać wody - czy my przechodzimy na klimacik Europy Zachodniej? Anomalia pogodowe coraz częstsze.
Pozdrawiam
hanka_andrus 19:56, 14 maj 2013

Robercie, wstaję razem ze słonkiem, póki co. Latem, do 5-tej śpię. No i przy porannej kawie zaglądam do Ciebie. Zawsze to miło, otworzyć oko i świeży wpis zobaczyć, serwis foto z zagranicy, i komentarz aktualny na bieżąco mieć. Twojego ogrodu Tobie nie pokażę, chociaż wyobrażam jak chciałbyś go pooglądać.
Pozdrawiam słonecznie.
15maja dzień niezapominajki - pamiętamy o Tobie!

Klamber 06:40, 15 maj 2013

Witajcie, dziś się dowiedziałem że będę mógł zostać na budowie gdzieś do końca lipca, będziemy sprzątać budynek po robocie. A później może załapie się do ogrodu, ale to zobaczymy jeszcze. Może będzie mi dane zobaczyć Indian Sumer, przy okazji i Wy się załapiecie. Jeszcze miesiąc mogę mieszkać tu a później trza szukać chaty, tzn już szukam, szkoda że Kolumbijczyk wyjeżdża ostatniego czerwca, bo mógłbym zamieszkać u niego, Portugale wyjechały dziś i został sam. Powoli budowa pustoszeje. Moja ekipa wyjeżdża za dwa tygodnie, malarze Węgrzy pewnie z Kolumbem, został jeden gipsiarz, jeden hydraulik, dwaj kafelkarze i ekipa od sufitu, schrzanili robotę, to teraz poprawiają, bo by ich już nie było. Będzie smutno, pół roku to się człowiek trochę z żył, było wesoło żartowało się, ale to już się kończy. Oglądałem foty ze spotkania u Szmitów, trochę mało było forumków, ale jak znam życie ogrodowiskowe, to było na pewno bardzo przyjemnie. Zdjęcia ładne , jak zawsze
Haniu, bardzo Ci dziękuję że mnie dopingujesz, niestety nie zawsze udaje mi się zdążyć na otwarcie
Ładny miks, biało-różowo-niebieski, Brawo, moje niezapominajki podobno marnie wyglądają.
Pozdrawiam wszystkich gorąco
Dziś pokażę drogę do Kanionu Kuguara.
Tą drogą wróciłem, a w Boże Narodzenie ją wybrałem, gdyż była ujeżdżona.

Tym razem wybrałem pieszy szlak, który zaprowadził mnie do jakiegoś kanionu.

Musiałem ostro zjechać w dół, miejscami było b. stromo ale dałem radę.

Najpierw wjechałem na niedźwiedzią polanę

a później jechałem gęstym wąwozem, gdzie rosły Cedry tak gęsto że nawet słońce nie dochodziło.

Ewa 07:00, 15 maj 2013

Ja jak Hania, lubie kuknąć do Ciebie z rana
hanka_andrus 07:18, 15 maj 2013

Robercie, wielu tu zagląda, ale niewielu pisze. Bo i co tu pisać? Wszystko tak pięknie pokazujesz, że i komentować nie wypada.
Życzę Tobie,żebyś miał tę robotę na miejscu póki co. Potem, tak jak piszesz, się zobaczy.
Mój Rh ...w towarzystwie przetacznika.

Klamber 07:19, 16 maj 2013

Witam wszystkich.
Ewciu, Haniu pozdrawiam. Jeszcze kwitną Ci tulipany, u nas już przekwitają irysy a teraz pąki duże mają liliowce i bzy szaleją . Dzięki za fotę.
Pokaże dalsze zdjęcia z mojej wyprawy. Z wąwozu wyjechałem na brzeg wielkiej doliny i pojechałem dalej szutrówą, która widać za drzewami.

Tu widać górę która schodzi na półwysep a w święta szedłem jej brzegiem.

Po drodze były dwa potoki to pierwszy większy chłodziłem sobie wodę.

Szczytem tego półwyspu maszerowałem w grudniu a za półwyspem wyżej, po prawej widać trzy drogi najniższa, prowadzi nad jeziorem i robiłem z niej te ośnieżone szczyty, nad nią widać autostradę 97 a nad nią nasza drogę, którą codziennie jeździmy na budowę.

Te zdjęcia robione z szuytrówy, już dość wysoko.

Dwie ostatnie to wąż którego spotkałem zaraz po przypięciu roweru do drzewa i mahonia.

Pozdrawiam serdecznie
hanka_andrus 08:54, 16 maj 2013

Jest tyle dróg, a każda dokądś. W życiu wybieramy jakąś,a czy właściwy kierunek?
Okazuje się to dopiero na końcu życiówki. Robercie, życzę, byś wybierał tylko właściwe. Buziaki.
Klamber 07:38, 17 maj 2013

Witam, dziś krótko bez pisania, pokażę fotki z dzisiejszego spaceru po okolicy. Część fotek wstawiłem u Hani, Miłego dzionka.

Widok z drzwi

Ogromny tulipanowiec

Tam dalej widać cerkiew

Reszta fotek z mojej ulicy

A to dzisiejszy zachód