Witajcie.
Haniu, duża i ładna jest Twoja azalia u mnie niestety nie chcą rosnąć, więc musi mi wystarczyć zdjęcie które mi przysłałaś. Zapachu zazdroszczę, u mnie jeszcze bzy pachną niesamowicie.
Haniu, ja ostatnio chodzę o 22 spać, wysyłam zdjęcia i myk do łóżka, więc raczej dzień dobry. Pogoda w Vernon normalna 20 st i 70% zachmurzenia. Dziś nigdzie nie pojechałem, jak siadłem w domu, to jakoś nie miałem siły się podnieść. Napisze, wcześniej się położę i rano gdzieś ruszę. Nie wiem jeszcze gdzie ruszę, po ostatniej nieudanej próbie stopu, jakoś nie mam ochoty. Jutro wracają Sandy i Larry. Dziś wszedłem na stronę Shaw- kablówki i napisałem po angielsku żeby się skontaktowali ze mną po polsku. Napisałem że chcę zmienić hasło, zobaczymy co z tego wyjdzie. Internet jest wielki, chyba można wszystko tu załatwić.
Natalio, witam Cię po raz pierwszy, powiem Ci że ja jestem tu od pół roku i jeszcze się nie napatrzyłem, BC to najładniejsza prowincja. Na każdej tablicy rejestracyjnej jest to napisane
. Znalazłem się w najcieplejszej i najładniejszej części Kanady. Kanada raczej kojarzy się z surowym klimatem a ja mam tu Kalifornię. Zimą średnia – 4, były ze dwie noce po -18 ale to pikuś a najważniejsze że nie ma tu takich wariackich skoków temperatury jak u nas. Tu wszystko przepięknie kwitnie, nie jest takie wymordowane przez zimę jak u nas.
Zawitko, ale piękny kolor irysków, ja posadziłem z wymiany około 30 każdy inny i nawet nie mogłem sobie popatrzeć, zdjęcia już mi wysyłają 2 tygodnie. Ja często sobie siadam i tak patrze i dumam i często myślę o tym samym, że człowiek taki malutki a tyle potrafi zniszczyć. Kaktusiki nawet fajne i jest ich tu pełno, nawet na tej górze przed wejściem rosną, jak będę wyjeżdżał to zabiorę ze sobą. Nie mam się gdzie zważyć, bo by się wydało czy uschłem na wiór czy jeszcze nie, może te kalifornijskie słońce nie wysuszy do reszty. Tu nawet grzybów nie ma. W tamtym roku John posadził 1000 choinek i wszystkie uschły. Dobrze że jesteś szczęśliwa ja od tygodnia mam jakąć załamkę, chyba przytłoczyła mnie decyzja o pozostaniu. Chyba wszyscy gadający po Polsku wyjadą i zostanę tylko z kierownikiem, ale może będzie wszystko dobrze aby zdrowie tylko było.
Dziś pokażę dalej fotki z kanionu.