Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Klamber 19:06, 17 lis 2013

Wczoraj wracając widziałem jak jedna pani wystawiła szafkę z monitorem LCD, więc monitor wsadziłem do koszyka. W domu zobaczyłem że dobry , więc poleciałem jeszcze po szafkę też elegancka tylko na wierzchu stał pewnie kwiatek i jest kółko od wody ale chrzanić to przykryje się serwetką. Monitor 19' Samsunga chodzi pięknie i mam teraz na czym oglądać swoje fotki. Zrobiłem sobie pulpit rozszerzony i oba śmigają jednocześnie, fajna sprawa nigdy się tak nie bawiłem, Ania ASC mi to pokazała, dzięki przydało mi się teraz. Pozdrówka.
Moniko, liści jest bardzo dużo i je wywożą ale więcej dosypywało niż zabierali, teraz już nie będzie przybywać to może ogarną się z nimi. Może robią kompost z nich, nie mam pojęcia.
Bogdziu, Robin dla Ciebie Było już szaro i robiłem na średnim czasie.

Mala_Mi 19:39, 17 lis 2013

Na coś się przydałam Dwa monitory ułatwiają nawet przeglądanie zdjęć... można porównać ... super sprawa

Trawkowo robi wrażenie....
I kominy bez anten..... ha, ha, ha..zboczenie zawodowe
janina_zawada 19:50, 17 lis 2013

Ale piękne trawy może jakiś ułamek takich kiedyś i u mnie będzie .. Ciesz się pogodą bo u nas to już mroźne wiatry zaczynają wiać i już są białe ranki ..
Bogdzia 21:26, 17 lis 2013

Robert piekne trawy pokazałeś ale najlepiej wyglądają w duzych łanach , trzeba miec spory ogród. Dziekuję tez za piękne zdjecia ,,Robina" ale musze Cię wyprowadzic z błędu to jest drozd wędrowny , samiec bo ma te obwódki wokół oczu. Zdjecia sa rzeczywiscie piękne i jeszcze raz dziękuje.Buziaki.
Klamber 13:48, 18 lis 2013

Witajcie jadę po rower i zabrałem laptopa aby pisać dalej. Na półwyspie teraz cisza i spokój, widziałem tylko sikorki i wodne oczywiście. Po drugiej stronie jeziorka obserwowałem panią której łabędzie jadły z ręki. Było dużo kaczek których jeszcze nie widziałem Long-tailed i Bufflehead. Super gadały ale nie wiem które, gdyż razem pływały ąłł ąłł ła i tak w kółko. Po kilku godzinach miałem już dosyć , zamęczyły by tym ąłł ła. Long tailed przez cały czas nurkowały i to dość długo, około minuty. Bywało że na powierzchni nie było żadnej kaczki, nurkowały razem, fajny widok. Cisza spokój a tu nagle sto kaczek wyskakuje spod wody jak jakiś desant marines. Wszędzie ich było widać i słychać. Byłem też na lęgowisku Kormoranów. Masakra, widok nie ciekawy na drzewach wiszą trupy, powieszone za głowy w rozwidleniach gałęzi, podejrzewam że to młode wypadały z gniazda. Na ziemi też trupów b. dużo i zapach nie ciekawy. Wszystko spalone przez odchody, pełno nor szopów. Latem nie potrzebne te tabliczki , smród by nie dał podejść bliżej. Uciekłem z tego miejsca szybko ale musiałem to zaliczyć Zakaz wstępu jest od 1kwietnia do 1 listopada. Na półwyspie swojskie widoki, wierzby, brzozy, topole, ogromna ilość dereni. Było tak ciepło że nawet pojedyncze piechotki pogrywały sobie. Jeździłem fajnymi Ścieszkami w lesie brzozowo dereniowym. Był oczywiście piękny widok na Dawntawn. Nad miastem latał bombowiec z II wojny ale nie rozpoznałem go. Byłem w miejscu gdzie widziałem zające latem, ktoś posadził tam drzewka i te bez foli wszystkie obgryzione. Ktoś się wkurzy. Teraz inne widoki, więcej widać, latem nie widziałem tylu dereni a teraz aż czerwono miejscami. I wracam z rowerem i jeszcze kilka drobiazgów ale o tym innym razem.

Oczywiście po lewo, machnąłem się.

[img size=640x429]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/49/490741/original.JPG[/img
Klamber 13:53, 18 lis 2013

Bogdziu, nie jestem w błędzie , wiem że to d. wędrowny ale tu nazywa się Robin, tak tu mówią i tak jest w atlasie. Mam nadzieję że kaczuchy Ci się spodobają, wyglądają sympatycznie i ładnie gadają nie po kaczemu. Nie zmieściły się fotki z Kormoranowej krainy w następnym. Na ostatnim 30 kaczki się wynurzają.
ASC, Bardzo się przydała Twoja rada, rozszerzony pulpit daje więcej komfortu. Mam teraz na jednym monitorze program do ramek a na drugim do retuszu i robię jedno zdjęcie za jednym podejściem. Naprawdę super sprawa, dzięki jeszcze raz. Widzisz masz tu robotę, to przyjeżdżaj Niestety na wieży już są anteny, więc nie po dyndasz tam na sznurku . Ale na kościołach nie widziałem

Klamber 13:56, 18 lis 2013

Janinko, ciesze się jak dziecko, gdy jest słonko i ciepło jak wczoraj, to od razu buszowałem cały dzień. Było świetnie, choć jakoś pusto i smutno, ale za to całkiem inaczej niż latem. Napewno jeszcze tam powrócę na wschód słońca, wczoraj byłem zmęczony i nie zrywałem się o 5, tylko o 6 ale to kawał drogi 20 stacji metrem i kilkanaście przystanków autobusem.
Weroniko, nie zaglądałem do Ciebie, gdyż tylko wysłałem fotki i poleciałem po rower na drugi koniec Miasta i zeszło się troszku, ale za to kupiłem fajne rzeczy i super rower. Zdjęć nawet nie ruszyłem ale będą a na Twoje fotki wpadnę. Ciekawy jestem czy dużo zdjęć zrobiłaś, ja z listopada mam już 740. Pozdrawiam serdecznie.

Bogdzia 22:01, 18 lis 2013

Kaczki cudne pokazujesz, a jeśli chodzi o robina to wiem ze Anglicy tak nazywaja rudzika , a moze na wszystkie rudawe ptaszki tak mówią?, bo w nazwie łacińskej nie ma tego słowa- nazywa sie turdus migratorius, a rudzik erithacus rubecula.Pozdrówka.
magdziam 13:41, 19 lis 2013

Robercie serwujesz nam cudne widoki, zwłaszcza klony japońskie powalają na kolana. Jestem pod ogromnym wrażeniem jak tam czyściutko na ulicach, mimo że to tak ogromne miasto. Mam nadzieję, że zaprezentujesz nam swój nowy rower. jak dojdzie do zakupu. Jednak nasze przeceny to raczej jakiś mały lifting, przy Twoim rowerze -40%. Życzę dużo zdrówka i oby zakupy się udały. Pozdrawiam serdecznie
Klamber 16:45, 19 lis 2013

Witam , nareszcie naszykowałem 30 fot z Niagary, Najlepsze dopiero będą ale muszę pokazywać w miarę po kolei, bo później zrobi mi się bałagan. Będą najpierw wieczorowe a później nocna gra świateł, a na koniec niagarowskie Las Vegas Może jak bym przyjechał tydzień wcześniej, kolorów było by więcej ale i tak podobało mi się. Wstrzeliłem się w ostatnim momencie. W nocy był mróz i już poleciały ostatnie liście. Tu i tak było mniej, chociaż jechałem 100 km na południe , to powinno być odwrotnie. W Oakville, normalnie było jak w dżungli Na parkingu robiłem fotki gdyż czaiłemmsię na Blu Jey'a. Nie pisałem dużo, bo oczywiście bateria mi padła w drodze powrotnej a w domu walczyłem z fotkami, zostawiłem jedną to zobaczycie ile miałem sprzątania, na tych małych to i tak zobaczycie połowę pyłu. Wczoraj gdy wracałem sypał śnieg, w dzień było ciepło ale z wieczora się ochłodziło. Rano czarno, dziś nie pracuję Nie ma farby, dachówek i kasy, zrobię dzień gotowania i sprzątania. Muszę pokazać wam swoje super zakupy. Najbardziej podobają mi się rękawiczki do obsługi smart fonów. Już teraz nie muszę co chwila ściągać rękawiczek aby zobaczyć coś w telefonie.