Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Borbetka 15:52, 14 lis 2013

Ta czerwień jest zarombista!!! Zdjęcie szaro-białego domu i na jego tle 3 czerwono-pomarańczowe kule, wielkie jak byki. Jak oni je tną, zastanawiam się. Mam jednego klona co do kulki go chcę przypodobnić i sięgnąć jest mi ciężko, a tu takie dorodne i wysokie te klony. U nas jakoś inaczej tę jesień widać, a dzisiaj to już w ogóle jakbym w parowej saunie siedziała, wszystko za mgłą.
weronika77 21:59, 14 lis 2013

Robercie, po krótkiej przerwie znów odwiedzam Twój wątek, podziwiam jesienne obrazy Kanady z czerwonymi klonami palmowymi m.in. Trawy też piękne.
Zostawiam Ci pozdrowienia i garść słoneczka z Turcji. Czytałam, co pisała o Turkach G.
Ja mam o nich dobre zdanie, a Turcję im bliżej poznajesz tym bardziej zachwyca, różnorodnością, klimatem, kulturą i przede wszystkim historią. Więcej wieści u mnie.

A to zdjęcie z odkopywanej Troi, tej związanej z ILIADĄ Homera.
Bogdzia 22:03, 14 lis 2013

Ta czerwień klonów jest niesamowita. Pozdrawiam.
gamra 14:32, 15 lis 2013

Robert, czytam, oglądam podziwiam i serdecznie pozdrawiam. Halina.
gamra 14:34, 15 lis 2013

weronika77 napisał(a)
Robercie, po krótkiej przerwie znów odwiedzam Twój wątek, podziwiam jesienne obrazy Kanady z czerwonymi klonami palmowymi m.in. Trawy też piękne.
Zostawiam Ci pozdrowienia i garść słoneczka z Turcji. Czytałam, co pisała o Turkach G.
Ja mam o nich dobre zdanie, a Turcję im bliżej poznajesz tym bardziej zachwyca, różnorodnością, klimatem, kulturą i przede wszystkim historią. Więcej wieści u mnie.

A to zdjęcie z odkopywanej Troi, tej związanej z ILIADĄ Homera.

Pani Weroniko, bardzo proszę jeszcze raz przeczytac, co pisałam o Turkach.
Pozdrawoam. G.
Klamber 14:55, 15 lis 2013

Witajcie, nareszcie ociepliło się, nawet w południe zdjąłem kurtkę. Był przepiękny dzień jak i dwa ostatnie, tylko z przyjemna temperaturą. Zrobiłem kilka zdjęć, pokaże je dzisiaj, na Niagarę musicie poczekać, sorry. Mam z tymi zdjęciami kupę roboty ale w weekend się z tym uporam. Zrobiłem kilka wieczornych, nad jeziorem, zostałem sam a było tak ciepło, że nie chciało mi się jechać do domu i posiedziałem sobie nad wodą słuchając fal, te dziś się nie zmieściły ale będą w następnym. Pokazałem z okolic kościoła gdzie było tak pięknie żółto a teraz trochę łyso ale jakoś dla Was wynajduję perełki z ulic Oakville.

Klamber 14:59, 15 lis 2013

Moniko, żebyś widziała te kolory w realu, po prostu żarówy. Ja mam jednego palmowego też jest cudny, tylko mi choruje od 3 lat i nie jest teraz zbyt piękny, ratowałem go jak mogłem i na razie jakoś dycha ale czy coś z niego będzie trudno powiedzieć. Gdy wam padnie klon na grzyba, to nigdy nie wsadzajcie w to miejsce drugiego, padnie od razu, zaraza siedzi 7 lat. Ja posadziłem, po jednym drugiego i po miesiącu w ciągu tygodnia usechł. Tu jest dłużej ciepło i ziemia jest gliniasta.
Weroniko, super podróż, mam nadzieję że dużo fotek pokażesz. Miejsce bardzo ładne, też przedłużyłaś sobie lato. Dzięki za Konia Trojańskiego. W niedzielę polecę na neta do chłopaków to zajrzę. Popatrz na jesienne widoki i zachęcam do przyjazdu jesienią, jest tu cudownie. Mam też jesienne fotki z Niagary, część już pokazałem a reszta czeka na retusz.

Klamber 15:03, 15 lis 2013

Bogdziu, najładniej klony wyglądają jak patrzy się pod słońce ale wtedy ciężko zrobić zdjęcie a na dodatek ostatnio sporo wieje. Jakoś udało mi się pokazać ich piękno a jest ich tu bardzo dużo. Są w różnych kolorach i kształtach ale najwięcej jest czerwonych. One już też przemarzły, widać po liściach i na pewno w ciągu 3 dni będą gołe. Teraz zostaną tylko trawki do podziwiania. Jesiennych zdjęć mam jeszcze b. dużo w zapasie. A jeszcze na pewno coś się dorobi, ma być ciepło to w weekend jeszcze po latam po parkach. Pozdrawiam serdecznie.

[img size=640x429]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/48/489736/original.JPG[/mag]
AgnieszkaBK 17:34, 15 lis 2013

Witaj Robercie Mimo tego, że nie piszę, to zaglądam do Ciebie na bieżąco. Podziwiam miejsca, które pokazujesz i to w jaki sposób robisz zdjęcia. Oprócz pięknej przyrody zwracam uwagę na tamtejszą architekturę. Bardzo podoba mi się to, że jest taka spójna, konsekwentna i nieagresywna. Domy, które są obok siebie nie odbiegają stylem i dlatego całość jest taka harmonijna i spokojna. W naszym kraju nie podoba mi się ta dowolność, obok domu w nowoczesnym stylu stoi pobudowany dworek, za nim domek z wieżyczkami i co kto jeszcze sobie wymyśli. No ale co zrobić, co kraj to obyczaj. Pozdrawiam Ciebie serdecznie
Mala_Mi 17:51, 15 lis 2013

Klamber napisał(a)

Wszytkie klony dają czadu.... ale ten po prostu wymiata.....