Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

janina_zawada 07:14, 28 lut 2014

Nawet wczoraj mówiliśmy ze znajomą że zima przeniosła się na kontynent amerykański a u nas nastaje klimat śródziemnomorski . Jednak mimo ciepłej zimy nocne przymrozki nadal trzymają ale już jest na tyle ciepło że już zaczynam ścinać suche badyle ale kwiatów jeszcze nie odkrywam bo mrozy mogą wrócić .. Ale już i tak bliziutko do wiosny .. Do ciebie tez dojdzie i znowu wyruszysz na wycieczki rowerowe aby trochę wiosny nam pokazać .. Więc trzymaj się , ważne że masz pracę a reszta pomału się unormuje ..
hanka_andrus 09:11, 28 lut 2014

Robercie, masz zabezpieczenie, to najważniejsze, a wiosny w końcu się doczekasz.
Gdzieś czytałam,że te mrozy to wynik przesunięcia mrozów znad Arktyki. Nie trzymały się bieguna, tylko podzieliły się na kilka i powędrowały nad Kanadę, Syberię , Tybet. Europę, omijają jak dotąd na szczęście.
Bogdzia 19:53, 28 lut 2014

W tamtym roku jak pojechałas miałeśtak wczesnie wosne a u nas zima długo trzymała , w tym roku jest odwrotnie , pewnie sprawiedliwie choc życze Ci już słoneczka i dobrej pogody ducha.
bacowa 03:36, 14 mar 2014

Robercie serdecznie Cię pozdrawiam.
hanka_andrus 08:38, 15 mar 2014

Robercie, przeganiaj zimę, byle nie w naszą stronę!
Czytam, że już masz ocieplenie, to cieszy, po takiej długiej zimnicy. Powodzena
rozajerycha 22:12, 29 mar 2014

Sprawdzam czy nie ma tu jakiś niedźwiedzi
Pozdrawiam Klamber .
hanka_andrus 22:24, 29 mar 2014

Świstaki już chyba obudzone? Ale Robert chyba zapracowany jak my. Tylko trochę inaczej.
Co słychać?
Klamber 02:57, 01 kwi 2014

Witajcie, u mnie OK. Najpierw to co napisałem trzy tygodnie temu i nie wysłałem. Witajcie, u mnie po kilku dniach bez zmian, zima dalej rypie bez litości ale słońce daje coraz mocniej. Wczoraj była w dzień burza śnieżna a ja się źle czułem i nie pojechałem do pracy, leżałem w łóżku cały dzień, gdyż wziąłem aspirynę i nie chciałem się wietrzyć. Podniosłem żaluzje i podziwiałem to co się działo za oknem. Dziś też nie poszedłem ,bo rano było -17, więc za duże ryzyko jak dla mnie. W domu w ogóle nie chorowałem ale też nigdzie nie jeździłem tylko siedziałem na miejscu w zakładzie a teraz jeżdżę autobusami i metrem a tam różnej zarazy nie brakuje. W domu jadłem witaminy prosto z ogródka a tu pędzone na chemii i na pewno gucio warte. Jestem zarobiony na maksa, Pracuję cały czas w firmie a weekendy u kolegi, ledwo mam czas ugotować a sprzątam już, aby jako tako było. Od 3 dni wiosna, już gęsi lecą. Jeszcze tydzień temu było w nocy -15 ale to chyba już się nie powtórzy. Dziś było 14 stopni, przyroda tu nadgoni bardzo szybko, waszą. Zrobiłem sobie super ławę i zrobiłem w końcu renowacje tego biurka które zabrałem z firmy. Uratowałem go od śmietnika ale było tak solidne i ładne że nie mogłem tego zrobić. Teraz mam super biurko za które musiał bym dać przynajmniej ze 400 $. Jeszcze go nie skręciłem, jest tak ciężkie że we dwóch nie mieliśmy siły zdjąć go z pick'upa. Tera mieszkanie mam już umeblowane. Jeszcze chcę zrobić wieszak na ubrania. Zbieram kasę, gdyż chcę żeby mój syn przyjechał do mnie na wakacje, Jak go wpuszczą to po hulamy sobie przez trzy miechy. W muzeum jeszcze nie byłem. Wczoraj siedziałem 3 godziny przy pasie startowym i patrzyłem jak startują i lądują olbrzymy, coś pięknego, mógłbym siedzieć tam cały dzień. Pozdrawiam Was serdecznie i nie gniewajcie się że nie zaglądam teraz ale nie jestem w stanie.
Bogdzia 07:18, 01 kwi 2014

Fajnie ze sie odezwałes bo już nudno było tu zaglądac a najważniejsze ze u Ciebie wszystko w miare dobrze , poza chorobą ale ta mam nadzieje szybko minie. Pozdrawiam serdecznie.
hanka_andrus 09:34, 01 kwi 2014

Robert, pilnuj swoich spraw ,nami sie nie kłopocz. My tu jakoś razem żyjemy, a Ty w osobności. Dobrze,że masz pracę, to jedno zmartwienie z głowy. Na wiosnę my tez czekamy, bo przymrozki jeszcze wracają.
Co w dzień do słońca się wypnie, to nocą go zmrozi.

U Ciebie za chwilę tez będzie ciepło, i nadgonisz kontakty z naturą. Pozdrawiam