Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

hanka_andrus 08:18, 20 paź 2014

Dzięki, Robercie, Ty również trzymaj się zdrowo. Fotki powyższe ciekawe, i te z kardynałową, i te z samego ogrodu.
Czy w tych zbiornikach i kanny rosły równiez? Bo na którymś zdjęciu, widzę podobną roślinę.

Aranżacja przestrzeni odbiega od naszych wizualnych przyzwyczajeń. Ale to chyba dlatego, że tej wolnej przestrzeni dużo mają.
Pozdrówka.
Borbetka 09:52, 20 paź 2014

Robert, chwilę mnie nie było. Oj, za dużo pracy miałam i choroba mi się przypętała. Chyba osłabłam. W ogrodzie dawno nie byłam, to chociaż u Ciebie poczytałam. Mam nadzieję, że ręka już zdrowa. Opis robota super. Dla koneserów kucharzenia świetna sprawa. No i kapitalna ozdoba kuchni .
Zdjęcia jak zwykle nie do opisania, a teksty to czytam jak książkę. Dzięki Robert i do miłego.
Klamber 04:52, 21 paź 2014

Witajcie, dziś nie mam czasu, więc nie będę się rozpisywał, wstawię tylko kolejnych 10 fot z botanika. dzięki za odwiedziny Hani i Moni, pozdrówka dla was.

hanka_andrus 08:21, 21 paź 2014

Ta lilijka niebieska! Szok! Ty to jesteś artysta! Życzę takich niepowtarzalnych ujęć jak najwięcej!

I oczywiście zdrowia! Do wiatru ustawiaj się bokiem, nie bierz wszystkiego na klatę.
janina_zawada 08:58, 21 paź 2014

Ale piękne trawy i w ogóle masz tam jeszcze kolorowo , u nas już sporo liści spadło ale jesienne kwiaty jeszcze ślicznie kwitną bo nie ma przymrozków , Wreszcie i u mnie zaczęło trochę padać bo bałam się że przyjdzie mróz a roślinki będą miały sucho ..

Mój ogród teraz pięknie dekorują kapusty i chryzantemy ..

Przesyłam ci trochę naszych kolorów ..
Bogdzia 19:09, 21 paź 2014

Ale bym chciała miec te lilie w ogrodzie. Cudne. Pozdrówka.
Ewkakonewka 22:45, 21 paź 2014

Oglądam i pozdrawiam Świetne te foty.
Mariusz 07:45, 24 paź 2014

Z miłą chęcią śledzę twój watek. Piękne wodne klimaty. Kolokazja, pontederia, cudne lilie, kanna uprawiana w wodzie. Dwa lata temu tez ją trzymałem w oczku, dekoracyjna aż do przymrozków. Pozdrawiam
Klamber 03:28, 25 paź 2014

Witacie, wielkie dzięki za odwiedzinki. U mnie ciepło i pogoda jak drut, więc latam i focę tę cudowną kanadyjską jesień. Żeby zobaczyć Indian Sumer, ludziska przyjeżdżają z całego świata, jesienią jest tu największy tłok w Hotelach i na szlakach. Gdy tu przyjechałem płakałem że nie zdążyłem na Indian Sumer, tak się złożyło że udało mi się już drugi raz widzieć to przepiękne zjawisko. Planuje jeszcze raz to zobaczyć, a co tam jak szaleć to szaleć.
Haniu, to fakt że ta lilia jest obłędna i jeszcze udało mi się ją pięknie sfocić. Żeby takie fotki robić to potrzebny jest czas i spokój a ja go nie mam, czas tak szybko leci, że z każdej wycieczki wracam po ciemaku a poniedziałek jest najgorszy, bo ledwo mogę wytrzymać do piątej. Tak właśnie robię na klatę nic nie biorę ustawiam się bokiem jak Łosoś Aby mnie tylko jakieś choróbsko nie dopadło z samego początku. Jeszcze kilka dni i przesiadam się w autobus ale w listopadzie będę jeździł z rowerem aby wyskoczyć po drodze do parku nakarmić ptaki, a w sobotę i niedzielę focić. Jedzenie codziennie znika, jednak nie wiem co je pożera, nie mam czasu na focenie przy karmiku. Teraz łapię kolorowe pejzaże. Ty również trzymaj się zdrowo,bo u was już zimnica.
Janinko, dzięki za fotki, kolorków trochę nazbierałaś. Wiem że jest sucho, teraz na pewno doleje. Tamten tydzień miałem bardzo ciepły i bardzo pochmurny, trochę dolało ale tak w normie. We wtorek miałem mocną burzę.
Bogdziu, ciesze się że wpadłaś. Pewnie nie tylko Ty byś chciała ją mieć Pokaże jeszcze dziś ją. Lista moich chciejstw jest już bardzo długa. Zaglądaj bo fotki teraz będą przepiękne. Takie jak u Ciebie w maju
Ewka wpadaj na foty jak najczęściej. Jeśli będziesz miała okazję przyjechać tu nie wachaj się nawet sekundy, przyroda jest tu niesamowita.
Cześć Mariusz, miło mi że podpatrujesz mój wątek. Oświeć mnie co za nazwę wymieniłeś. Dużo jest tu roślin których wcześniej nie widziałem a te co znam i mam u siebie, rosną tu jako chwasty i kszaczory w lesie. Trojeść amerykańska i marcinki porastają tu dosłownie wszystko a oczary i trzmieliny tworzą gąszcze nie do przebycia. Kanny są tu różniste i kwiaty i liście.
Zapraszam na końcówkę z botanika.

Klamber 03:47, 25 paź 2014

Dalej, opowiem Wam o wycieczce do Hamilton. Z botanika pojechałem pożegnać się z moczarami i obejrzeć je z góry. Zobaczcie na strumień, jak łososie brzuchami poznaczyły swoje trasy. Z góry widać też szlak którym jechałem. Po drugiej stronie mostu był następny ogród, ale jest remontowany i niestety zamknięty, kilka fot udało mi się zrobić. Jutro rano jadę za Brampton do prowincjonalnego parku Terra Cotta a niedzielę znów pojechałbym do Hamilton, szukać następnych wodospadaów.

[img size=640x438https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/73/734788/original.JPG[/img]