Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

betysia 07:01, 08 paź 2012

Izus......
.....i znowu dziekuje za wspomnienia i....zapach polskich gruszek....
sciskam...a ty juz wiesz jak...!!!!!
Madzenka 10:26, 08 paź 2012

Iza masz całkowicie rację - ogrodowisko zmienia postrzeganie zieleni. Zamiast patrzeć na architekturę zastanawiam się czy drzewa były sadzone jednocześnie z powstaniem budynku, kto teraz pielęgnuje rośliny, dlaczego taki a nie inny styl nasadzeń wybrano.....
Zrobię zdjęcia pięknych platanów, które wczoraj wieczorem podziwiałam
ka1sia 19:10, 08 paź 2012

Izo, Ty widzę wędrowniczek jesteś Ale trzeba przyznać, że nasze świętokrzyskie piękne jest. Pozdrawiam, Kasia
Konstancja30 19:19, 08 paź 2012

irena_milek napisał(a)

ha, ha Aniu, usmiałam się z depilacji jak u kury!!

Iza, przepiękne miejsce, aleja lipowa...dzis już rzadki widok, a platan piękny! u nas jest ich dużo, bardzo sędziwe już..
wiedziałam, że uczta będzie
miłej niedzieli

Irenko te stare drzewa mają w sobie coś czego słowa nie oddadzą ... lipowa aleja obezwładnia ... a wiesz, że wzdłuż niej są domy ... szczęściarze ... park przy posiadłości jest miejscem z którego nie chce się odchodzić ... byłam tam kilka lat temu ale wówczas nie miałam tak rozbudowanej zielonej świadomości ... to niesamowite bo ogrodowisko zmienia małymi kroczkami nawet postrzeganie historii ... wczoraj zastanowiłam się jak wyglądały te platany ... dęby i brzozy gdy patrzył na nie Henryk ... cis formowany na topiar miał pień o obwodzie przynajmniej 30 cm ...

no to i u mnie ta zielona świadomość...ewoluowała, też się zastanawiam nad wiekowymi drzewami, kto je sadził, co sobie myślał, jaki to był człowiek; może jak po sobie zostawię drzewa, ktoś podobnie mnie wspomni
domy przy aleji lipowej...to naprawdę szczęściarze; ja jestem przy,,wązowej"

pomyślałam o tym ... jak za sto lat będą wyglądały ogrodowiskowe ogrody ... czy zostaną tylko drzewa czy też dzięki nim przetrwa pamięc o pra babce ... czy pra innym przodku ... ...
Konstancja30 19:21, 08 paź 2012

betysia napisał(a)
Izus......
.....i znowu dziekuje za wspomnienia i....zapach polskich gruszek....
sciskam...a ty juz wiesz jak...!!!!!

Betysia wcinaj te figi i pomyśl ... raz gruszka ... raz figa ... nawiasem mówiąc figę też bym chętnie zmniamała ... buziak
Konstancja30 19:31, 08 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)
Iza masz całkowicie rację - ogrodowisko zmienia postrzeganie zieleni. Zamiast patrzeć na architekturę zastanawiam się czy drzewa były sadzone jednocześnie z powstaniem budynku, kto teraz pielęgnuje rośliny, dlaczego taki a nie inny styl nasadzeń wybrano.....
Zrobię zdjęcia pięknych platanów, które wczoraj wieczorem podziwiałam

oj nagrzeszyłaś ... nagrzeszyłaś Madżenko tą czekoladą ... i na pokuszenie powiodłaś ... zmniamałam ... z amaretto u Blikla ... i to było lubieżnie nierozsądne nie tylko z punktu widzenia kalorycznego ... stało się ... tylko platany pozwolą mi zapomnieć o tym niechlubnym zamachu na "kiedyś kibić" czy może łatwiej "kiedyś talię" ... bukszpany przed muzeum absosmerfnie warto zapamietać ... nie wiem co na to miłośnicy sztuki ... ja wielkodusznie rozumiem i popieram ... a choć sama przedogródkiem straszę to mijane posesje ciacham okiem wytrawnej ogrodowiczanki i oj ....... co to ja sobie czasami myślę a jak mam słuchacza to jeszcze i siem wymądrzę ... ehhhhhhhhh ... po infekcji on line pantofelkiem zielonym nic już nie jest takie samo ))) ... jest lepsze ...

buźka
Konstancja30 19:32, 08 paź 2012

ka1sia napisał(a)
Izo, Ty widzę wędrowniczek jesteś Ale trzeba przyznać, że nasze świętokrzyskie piękne jest. Pozdrawiam, Kasia

no jasne ... najpiękniejsze ... tylko Rynek nam zabetonowano ... Danusia i jej rewolucja zielona konieczna ... bezwględnie konieczna
Madzenka 19:35, 08 paź 2012

Izuś mi się po 8 godz łażenia w lakierkach należało pocieszenie czekoladką
Evchen 21:17, 08 paź 2012

... no Izuś.... ja tak sobie marzę, że zostanie 'po mnie ta siła fatalna...(...) aż was zjadacze chleba w anioły przerobi..." (J.Słowacki "Testament mój")...
jeśli siła oddziaływania zieleni ukoi zmysły i obyczaje, da wytchnienie zmęczonym i zachwyci wędrowca... a domownikom przywiedzie na myśl Tą-Która -Onegdaj.. ... będę z góry powiewać skrzydłami....
noemi 22:17, 08 paź 2012

Jej ... takie ładne wpisy u Ciebie ... ... ja tylko pozdrowić chciałam i podziękować za wizytę u mnie

buźka