Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

noemi 20:51, 04 sty 2013

Konstancja30 napisał(a)

Pomożemy!

Mój M dostał w prezencie urodz-imien wkrętarkę z oprzyrządowaniem (taką wielką walizkę)
Jupi jak ja się cieszę z jego prezentu !!
Na pierwszy ogień idą doniczki i warzywnik - bo mi się skrzynie marzą

piłę sama kupiłam ... na wszelki wypadek gdyby renfery się zbiesiły nad naszym kominem ... i miałam rację ... brodaty zaspał ale byłam ja )) ... a teraz bendom donice i ławeczka ... o taka mi siem marzy

aktualnie z w/w inspiracji posiadam : czapkę ... sztuczny snieg ... ciacho w postaci małża a niech tam ... poduchy i dechy ...

Też bym zadbała o taki prezent ... ale pamiętam , że dużo wcześniej , Twój M. SAM takie piękne donice zrobił bez piły ... ciągle podziwiam ... a teraz z piłą taka ławeczka powstanie ....tak, tak, taka ławka będzie cudna ... idealna do Waszego ogrodu ...
ka1sia 20:58, 04 sty 2013

Iza, jak masz ciacho i dechy, to jakbyś już i ławeczkę miała
Joanka 21:08, 04 sty 2013

Konstancja30 napisał(a)

aktualnie z w/w inspiracji posiadam : czapkę ... sztuczny snieg ... ciacho w postaci małża a niech tam ... poduchy i dechy ...

Kochana, to masz już szkielet!
bociek 21:11, 04 sty 2013

Joanka i to nawet dwa szkielety ma, pokusilabym sie nawet o stwierdzenie, ze cztery

Iza, jakas opowiesc mialas napisac na temat listu do Sw. Mikolaja
Konstancja30 21:11, 04 sty 2013

Joanka napisał(a)

Kochana, to masz już szkielet!

Joanka ... ale masz nosa ... właśnie o szkielecie zaraz będzie
Joanka 21:14, 04 sty 2013

ana_art 21:16, 04 sty 2013

agniecha973 napisał(a)

Pomożemy!

Mój M dostał w prezencie urodz-imien wkrętarkę z oprzyrządowaniem (taką wielką walizkę)
Jupi jak ja się cieszę z jego prezentu !!
Na pierwszy ogień idą doniczki i warzywnik - bo mi się skrzynie marzą

piłę sama kupiłam ... na wszelki wypadek gdyby renfery się zbiesiły nad naszym kominem ... i miałam rację ... brodaty zaspał ale byłam ja )) ... a teraz bendom donice i ławeczka ... o taka mi siem marzy

No to już całkiem niewiele brakuje.

z ustów mi to wyjełaś nadrabiam zaległości z braku powiadomień...
Konstancja30 21:33, 04 sty 2013

i ponieważ o prezentach było ... nie mogę nie wspomnieć o aferze prezentu urodzinowego , która wybuchła pewnego czerwca ... i godna oj godna była powołania komisji śledczej ...

było to jak skończyłam kolejny rok życia ... rok znamienny i małż oczywiście - kochany małż - w konspirze kupił mi prezent ..........no chciał w konspirze ale wyczaiłam . ... i tu się zaczęło ....bo w prezencie dostałam ...a raczej dostać miałam ..........uwaga ..........

kadłub statku ...

.......model kadłuba statku powtórzę dla tych co nie pojmują ... i dodam jeszcze, że małż zapalonym modelarzem jest i takie tam sobie stateczki ciągle modeluje ... zupełnie niepotrzebnie tracąc czas, który można na kanciki wykorzystać ... ten wyżej bardzo fliczny ale nie na moją 40 stkę !!!

w czym problem ....mamy w domu wiele zmajstrowanych przez małża statków ...bo to jest JEGO pasja ....a rzeczony kadłubek został kupiony "bo chciałam !!!!!" ,,, (nigdy nie chciałąm !!!!!)
więc kupiony został od...o moje drogie ...OD MISTRZA ... no i jak tu się nie cieszyć ????
(kadłubek to nic innego jak szkielet statku ... a konkretnie jego dolnej części jeszcze bez burty i pokładu)

ok kupiłam to ... kadłub drewniany ...jak ulał do mojej koncepcji aranżacji półki ...zatem powiadam ...

"jeszcze tylko wybiele go shabbowo i kotku będzie idealny !!"

gdyby choć był taki

Adamo zamarł ... mina straceńca ...kanał ..no kanał bo on kupił ten kadłub" bo kciałam taki "...tylko z myślą że on dorobi resztę (bo kce ) ...no i skończy ten zaczęty przez mistrza statek ...dla mnie oczywiście !!!

... postawiłam sprawę jasno i ustaliłam co następuje :

po pierwsze jeżeli mam dodane do obserwowanych na allegro kilkadziesiąt rzeczy ...i marze o posiadaniu każdej z nich ...i on to widzi bo mamy jedno allegro ...a potem mi kupuje tę jedną jedyną rzecz z obserwowanych, którą sam dodał ...to czyje marzenia się tu realizuje ja siem pytam ....

nie retorycznie siem pytam bo
zaraz ustalam co następuje

po drugie mówię wprost, że to jego pasja i posiadanie kadłubka zmajstrowanego przez mistrza to jego pragnienie ...marzenie i basta ... szanuje i ciesze się, że małż pasje ma ale to jego pasja i jego ma com ja winna (ha ... popełniłam jedno zaliczenie z rachunkowości w życiu ) ...

po trzecie ... nie dokonam profanacji tej nieszczęsnej szalupy ... nie pobielę tego i nie wyrzucę ani też nie zniszczę bo szanuje jego hobby ...ciesze się że ma pasje i kocham go dlatego łajba na strych ..wielkie otwarcie 5 września bo to jego 40 urodziny i

po czwarte ...już nigdy nie obdarowujemy się swoimi a nie obdarowywanego "przydasiami"

uffffffffffffffff ......

bolało ale musiałam (wiecie ile juniorka modelarskich prezentów dostała ....no fakt wciągneło ją ale nie miała poniekąd wyjścia ...) i musiałam to skończyć ...

...........jestem okropna ?

potem miałam kaca moralnego ... nawet chyba zaczełam pragnąć ów kadłubek szczerze w poczuciu winy i świadomości podłości wobec małżonka co pamiętał o dacie i tak się postarał ... i wszystko prysło jak bańka mydlana gdy we właściwym czasie dostałam na znamienne urodziny to co sama dodałam na allegro ... i bardzo się cieszyłam, że nie był złośliwy bo dodałam tez kilka koszul dla niego ... nie wykorzystał ... tej jakże podstępnej okoliczności ...

a piłę kciał ... na prawdę

a to aktualnie modzony kadłubek mojego miszcza

Magda70 21:42, 04 sty 2013

Padłam i ledwo się podniosłam ze śmiechu...no nie mogę...
Konstancjo-Izo nic dodać nic ująć...
Jesteś boska, szalona, niesamowita....
Uwielbiam Cię czytać
Joanka 21:42, 04 sty 2013

Historia z kadłubkiem...... wymiata! I chciałam dodać, że wcale okropna nie jesteś