Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

ka1sia 23:23, 04 lip 2013

Konstancja30 napisał(a)

bardzo tylko ja mam szlaban ))))))

poszalałaś w obi...
Konstancja30 23:27, 04 lip 2013

asc napisał(a)
Iza... aż tak bardzo nie musisz brać ze mnie przykładu .... Śliczne róże.....
A ostróżki są piękne jako akcent pomiędzy czymś... po ścięciu kwitną ,ale już są o połowę lub lepiej mniejsze
Dlatego mając mały ogród wzytkie liściaste (zrzucające) i kwitnące traktuj jako wypełnienie a nie szkielet... patrz na Danusię.... byś nie nabrała nienawiści do wszystkich roślin co są niestety krótko ładne.. Krótko ale za to JAK

))) ... forum dziś powiesiło na ostróżkach wszystko co dało się powiesić )) ... ... i fszystko to prawda ... mam jedną i owszem była uprzejma zakwitnąć w tym roku (a to jej drugi) ale jest w rzeczy samej kusa ...
apropo zrzucających to nastki siem wściekły i rzucają kwiatem o rabatę okrutnie ... mam nadzieję, że choć rzucając w komary celują - to nawet mogło by mieć sens ... więc ja stanowiąc jednocześnie pożywkę dla krwiopijców zbieram kwiat i podziwiam chwasty ... ha ... forum trąbi o samorozsiewaniu naparstnic (ciszej niż o byciu do d...y ostróżek ale jednak) więc ja nie mając jasności bojam się chwastów wyrywać żeby nie wyciepać naparstnicy ...
no szkielet będzie zielony ... kolor dodatkiem ... ale tyci tyci angielskiej sobie machnę )) ... no muszę ...

hmmm ... wzdłuż domu mam 8 metrów ... na coś ...
Konstancja30 23:28, 04 lip 2013

ka1sia napisał(a)

poszalałaś w obi...

ale jadę )))) ... kawusię choćby wypić ... może Adamo zmięknie do soboty ...
JulkAd 23:43, 04 lip 2013

Szlaban Iza? Ty? A maślane oczy umniesz Ty robić ?...szybciorem siem naucz i wypróbuj na swoim Adamo...dobrej nocy...no Leonardo Ci się już wyśnił, teraz czas na dodatki do angielskiej....słowem kolorki
ka1sia 23:55, 04 lip 2013

Konstancja30 napisał(a)

ale jadę )))) ... kawusię choćby wypić ... może Adamo zmięknie do soboty ...

no, ja nie mam najmniejszych wątpliwości ...Adamo juz jutro miętki będzie już Ty to potrafisz
Milka 00:43, 05 lip 2013

pismo obrazkowe ..obejrzałam, i co tam..
cudne są te róże
Mala_Mi 08:55, 05 lip 2013

Ja niczego nie wieszam na ostróżkach bo je lubię... chociaż wiatr mi je zniszczył, dalej u mnie będą i na nowej rabacie też "bendom"..bo muszą być Kwitną dość długo..... jedna ostróżka zanika drugą dosadzam i tak ma być... jak zrobię rabatę, a kiedyś ją zrobię.. to już mam stronkę od Kindzi gdzie sprzedają ładne ostróżki... Są wysokie wiec można je posadzić w dowolnym miejscu na rabacie bez obawy, że je coś przysłoni
Myślałam, że też szlaban dostanę, ale M pozwolił dokupić mi kolejne kulki cisy jak będą jeszcze w sprzedaży
I przed domem zrobię namiastkę rabaty Danusiowej, ale z 4 projektów po kawałku z każdego ... bo niestety grzebię z tego co mogę kupić na naszym lokalnym rynku w cenie na moja kieszeń
Joaska 14:33, 05 lip 2013

Iza szlaban szlabanem.....ja też nie za bardzo mogę wydwac ale jechac muszę choć oczy nacieszę!!!!
aha na sandomierska nie ma co jechać ... hakone brak....zreszta wpadły mi w oczy tylko fajne ciski (do formowania kulek) i horti ...ale są drogie..... reszta raczej nie zachęca.
anula_wn 14:44, 05 lip 2013

Izuś,
cuuudne róże ! już widzę te róże, lawendę..... ! miodzio
co do ostróżek, to trudno im się oprzeć , choć tak krótko kwitną.... zresztą jak cebulowe czy irysy (potem liście i liście). Ale dla tych chwil...warto !

16:11, 05 lip 2013
Hej Konstancja
Jak miło znowu się "zobaczyć" tym razem w innej "rzeczywistości". Zgodnie z Twoją radą, choć to trochę już minęło, zawitałam w te progi. I chyba zostanę tu dłużej... Pozdrawiam E.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies