Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Milka 13:53, 06 cze 2012

Heja
wrzuciłam u siebie moje bidule w ziemi...kanny
Mala_Mi 18:48, 06 cze 2012

abiko napisał(a)
super obrazu z rojników, tylko jak je podlewać? ja wiem, że lubią sucho i głodno, ale czasem trzeba chyba

Raz na tydzień ze spryskiwacza zrosić, myślę, że wystarczy
A tak wogle to obrazy są ekstra... i można je zrobić nawet na zewnątrz I zasłonić coś nieciekawego....fajne
Konstancja30 18:59, 06 cze 2012

o tym samym myślałam ... ewentualnie wenflonik zapuszczony w kilka strategicznych punktów i wstrzykiwanie ... małż truty systematycznie co kilka minut już naszykował deseczki ... i już zacierałam łapki a tu zonk ... nie ma ziemi do sukulentów ... jutro święto więc piątek ... zostaje ...
Przetacznik 19:10, 06 cze 2012

obrazy i paleta świetne, zrób coś podobnego, zrób!
ja mogę wenflonik podesłać z wężykiem i dużą strzykawą dla wygody : )
Gardenarium 19:47, 06 cze 2012

Jeśli chodzi o żywe obrazy, powstają u mnie takie właśnie, na Święto Róż nie zdążyłam ich stworzyć. Te pokazane przez Konstancję są bardzo ale to bardzo artystyczne, bez wykorzystania nowoczesnych technologii które dla takich obrazów już istnieją. Podlewanie także jest zapewnione, po prostu wlewa się wodę w specjalny pojemniczek i po macie chłonnej woda powoli przenika do korzeni.

Pokażę Wam tworzenie tej ściany w Mai w ogrodzie, a potem w artykule krok po kroku. Zobaczycie jakie to proste.

A tymczasem pooglądajcie sobie zdjęcia w artykule, który popełniłam nieco wcześniej

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/246-ogrodnictwo-w-pionie-czyli-ogrody-wertykalne

Instagram Ogrodowiska
iwonaz 19:48, 06 cze 2012

Dostałaś awizo z poczty, Słońce. Czy odebrałaś przesyłkę?... bo jutro święto i przesyłka może nie przeżyć.
Konstancja30 19:58, 06 cze 2012

w takim razie Danusiu poczekam ... chciałam taki żywy obraz na ścianę garażu aby zakryć te dwa okienka ... drażni mnie ich widok i ściana przypomina domek z dziwnej bajki ... zbieram rojniki ... zastanawiam się też czy na taki obraz nie można by użyć karmnika bardzo mi sie spodobał u Marzenki ... dziękuję za informacje ... poczytam artykuł, który jest i czekam na nowy ...

kwiatowe łączki będące trendem tegorocznych Chelsea Flower Show swą wypracowaną zwyczajnością dają niesamowity efekt końcowy ...zielony shabby chic ...
Konstancja30 20:00, 06 cze 2012

iwonaz napisał(a)
Dostałaś awizo z poczty, Słońce. Czy odebrałaś przesyłkę?... bo jutro święto i przesyłka może nie przeżyć.

dostałam ... ... odebrałam ... lekko sie powywracały ale już mają nowy domek i odpoczywają ... buźka
iwonaz 20:12, 06 cze 2012

Ufff...a już myślałam, że operacja się nie uda. Niech Cię nie zwiedzie ich obecny rozmiar...specjalnie wybrałam najmłodsze żeby szanse w paczce miały większe . Pamiętaj wolą słońce niż cień (musisz to jakoś wykombinować ) i na początek pamiętaj o podlewaniu, jak będą duże, nie będzie to już takie istotne jeśli chodzi o częstotliwość...radzą sobie. W cieniu też wyrosną, ale efekt będzie dużo mniejszy. Możesz dla testu posadzić w tych dwóch różnych wystawach...chociaż już mają nowy domek...więc teraz już tylko czekaj
Konstancja30 20:48, 06 cze 2012

iwonaz napisał(a)
Ufff...a już myślałam, że operacja się nie uda. Niech Cię nie zwiedzie ich obecny rozmiar...specjalnie wybrałam najmłodsze żeby szanse w paczce miały większe . Pamiętaj wolą słońce niż cień (musisz to jakoś wykombinować ) i na początek pamiętaj o podlewaniu, jak będą duże, nie będzie to już takie istotne jeśli chodzi o częstotliwość...radzą sobie. W cieniu też wyrosną, ale efekt będzie dużo mniejszy. Możesz dla testu posadzić w tych dwóch różnych wystawach...chociaż już mają nowy domek...więc teraz już tylko czekaj

przepikowałam je do małych doniczek ... każdą osobno ... wystawę dostaną słoneczna i nawet osłonietą od wiatru ... ... wyglądają na silne ... przyszły dziś ... miałam niespodziankę po pracy ... kochana jesteś