Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

ewa004 11:19, 04 sie 2013

Ja tez swoja kostrzewę miałam wyciapać ,taka rozlazła się zrobiła jak moje fałdki na brzuchu ,
ale kilka dni temu robiąc obchód z sekatorem w raczce myślę se a co mi szkodzi i kiteczka z kostrzewy ciach i obcięte
i ze zdziwieniem stwierdziłam że nawet ładniusia się zrobiła

Szkoda że z fałdki na brzuszku nie da rady samemu takiej kiteczki zrobić ..i ciach mach i brzuszek jak kaloryfer
Konstancja30 11:44, 04 sie 2013

bociek napisał(a)

Kostrzewa - nie lubi nadmiaru wody, wiec jak sie zalala, jak u Ciebie Madzen, to padla bidulka. Dla niej nalezy wybrac stanowisko suche do umiarkowanie wilgotnego i zdecydowanie na slonko.
Ja nie scinam kostrzew na wiosne, tylko jakies suche zdzbla jak sa - w tym roku troszke miala po zimie, wiec ciachnelam, ale tylko to co suche, szybko sie te miejsca po fryzjerze zabudowaly. Jak zaczyna kwitnac wycinam kwiatostany i to wszystko. Nigdy zadnej kostrzewy nie scinalam na wiosne. Wiem tez, ze kostrzewe trzeba co kilka lat odmladzac. Moje sa trzyletne, wiec maja jeszcze czas. U mnie najlepiej roznie Intense Blue. Elijah Blue juz nie tak ladnie, a NN mizernie, wiec smiem twierdzic, ze odmiana tez jest istotna

pozwolę sobie ku pamięci skopiować do siebie ...

a i do Melki bo ona ma dziś fazę na kostrzewę )))
Madzenka 17:29, 04 sie 2013

Iza NAJADNIESZA KOSTRZEWA na forum
To pisz jak ja dzieliłaś i cięłaś bo z moich 20 szt muszę zrobic więcej aby były jeszcze przed płotem
Konstancja30 18:06, 04 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)
Iza NAJADNIESZA KOSTRZEWA na forum
To pisz jak ja dzieliłaś i cięłaś bo z moich 20 szt muszę zrobic więcej aby były jeszcze przed płotem

najpiekniejsza ale dobra niech będzie i najładniejsza ...

z moich danych wynika, że możesz nie mieć tylko jednego niezbędnego składnika ale o tym na końcu
potrzebna jest kępka kostrzewy ... Adamo (może być i w wersji black ... pewnie nie ma większego znaczenia ) i Ty ... bo sam podział wyglądał tak:

Adamo wał ja siem darłam żeby delikatnie i żeby korzenia nie uszkodził ... na co on się irytował i pytał gdzie ma to wsadzić ... dzielił tak aby kępki były mniej więcej równe ... na 3 lub na 2

i tak doszłam do tego czego tobie zapewnie braknie ... czyli zupełnego braku świadomości gdzie to wsadzić ...

obcinałam jak pojawiły się kłosy ... miałam zamiar wyciąć to co chciało sobie zakwitnąć ale żmudnym się to okazało a ze mnie taka niecierpliwa raczej ogrodniczka ... więc ciachnęłam wszystko ... odrosła ślicznie ...
Mala_Mi 18:23, 04 sie 2013

Ciachnęłaś kwiatostany czy również trawkę. jak trawkę do do zera czy tak trochę????
Boziu..... ratuję moje dobro........ ot.... człek sie całe życie uczy.....
Konstancja30 18:26, 04 sie 2013

Anek ciachałam tak do zera jakby ... ale zostało ok 7 - 8 cm ... tylko to było wiosną ...
ana_art 22:52, 04 sie 2013

Iza Ty to człowieka porafisz rośmieszyć i wprowadzić w nostalgie... Panie bofskie skąd Ty to bierzesz????
martaibartek 09:41, 05 sie 2013

Iza zajrzała do ciebie a tu jakby specjalne dla mnie info o kostrzewach! dzięki ci dobra kobieto
twoja oczywiście -najpiękniejsza i mówię to szczerze!
jaka to odmiana?
Joaska 14:56, 05 sie 2013

Iza ... jestem.... żyję... i mam doła wielkości księżyca.....
oczekuję na urlop bo muszę się doprowadzić do normalności....
nie nadrabiam w wątku bo nie ma szans na to....
pozdrawiam .....
Madzenka 19:09, 05 sie 2013

Iza ja się tego ciecia przeraziłam i w całości posadziłam.... Najwyżej za rok podejmę ryzyko....