Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Bea 11:55, 12 paź 2013

Skąd ja to znam,

niestety w podobny sposób postępują inni kurierzy,

a szczególnie w piątek.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że w poniedziałek

będzie lepszy pod tym względem

- pralka dotrze i reszta też.

Madzenka 12:54, 12 paź 2013

Konstancja30 napisał(a)

Madżen ... nie będzie nic ciekawego ... nawozimy teren ... wcześniej musimy wysadzić co mamy ... zrobić szkielet tego co chcemy ... wsadzić w jakimś wykoncypowanym przeze mnie układzie to co jest ... i zacząć przygodę z trawnikiem ... bez względu na podobno ...

brzozy i bukszpany mnie do szaleństwa doprowadzą bo nie wiem jak PODOBNO będzie miało fantazję zaistnieć aa bojam się je straacić zanim zacznę je mieć ...

chciałabym być epokę zieloną do przodu ..

Ani o brzozy ani o bukszpany się nie boj, to mocne potfory. Bukszpany nigdy mi w gruncie nie wymarzły, w donicach tak. Jeśli kupisz dobrze pukorzenione, posadzisz i przysypiesz korzenie gruuuuuuubo korą dadzą radę. Tylko dopóki nie będzie mrozów trzeba dbać aby miały wilgotno a w mroźne zimy cieniować w pierwszym roku... Potem już nic nie robię, nawożę i tnę Chyba nie ma mniej wymagających drzew niż brzozy...

Bardzo jestem ciekawa tego rozparcelowania ziemi, pokazuj serial w odcinkach!!!
Madzenka 12:57, 12 paź 2013

Bea napisał(a)
Skąd ja to znam,

niestety w podobny sposób postępują inni kurierzy,

a szczególnie w piątek.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że w poniedziałek

będzie lepszy pod tym względem

- pralka dotrze i reszta też.

Gorzej gdy planują naprawę sprzetu w piątek albo w wieczor poprzedzający świeto... Moją lodówkę tak naprawiali.... Ani w piątek ani 14.08 sie nie udało.... Że o piekarniku i ekspresie za przykładem. Izy nie wspomnę
ewa004 19:36, 12 paź 2013

No i w końcu ta pralka (o sokowirówce nie wspomnę ) do Ciebie dojechała ?
Mala_Mi 19:57, 12 paź 2013

Dobrze sie opowieść czyta, gorzej sie czeka na pralkę.. nie wspomnę o sokowirówce..

Zwłąszcza jak sie zjadło rybę i ość w gardle stanęła... chyba mnie szlag trafi.... z powodu małej osteczki .. NIe dosć że przeziębiona, uziemiona, to jeszcze mam wrażenie, że ta ość mi uszami wychodzi ..
Bea 19:58, 12 paź 2013

Ani na ość w gardle to pajda chleba najlepsza, ale kęsy muszą być duże.
ewa004 20:02, 12 paź 2013

Ania ...słów brak na Ciebie ...jak nie urok to ....... ość
Madzenka 20:28, 12 paź 2013

Iza z poprornem i colą w pierwszym rzędzie czekam !
Konstancja30 20:55, 12 paź 2013

o praniu i soku do poniedziałku mogę zapomnieć ...

Anuś ... z pajdą chleba się zgadza ale jak nie da rady to szoruj do dyżurnego laryngologa bo jak się otorbi to masakra ... ale rybka dobra była ? ...

Madżen ... dokumentacji foto nie ma ... mam stan aktualny zabezpieczony ale nie ma metamorfozy )))) ... tzn troszku jest po całodziennym przewożeniu ziemi z lewej flanki na prawą flankę ))) ... woziliśmy jeszcze przy halogenie więc zdjęć z równania nie mam ...

a równaniem objęty został większy areał niż było to w zamiarze bo tatuś chyba ujęty tym moim ogrodniczkowaniem zdecydował, że mogę przejąć pół ogródka warzywnego !!! ... jutro pokażę ))) tylko kolejne 16 ton czeba zamówić )))) ... a z przejętego areału wyeksmitować lub doprowadzić do jakiegoś kształtu krzaczego krzaczek porzeczkoagrest ... okrutne pochruście na chwilę obecną ...

oczywiście starym zwyczajem życie towarzyskie ulicy skupiło się dziś na naszym płocie więc było i pracowicie i wesoło ))))) ... a pan od ziemi to powinien nam te 16 kolejnych ton przywieźć gratis bo zainteresowanie ziemią było większe niż moim kucykiem ... co osobiście mnie bardzo ubodło ... i zabolało ... taki ładny był dziś ... znaczy ten kucyk )))) ... nie pan ...
Madzenka 21:39, 12 paź 2013

Iza składam oficjalny prostest!!! a gdzie zdjęcie kucyka i 16 ton?!!!!