Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

betysia 17:00, 21 sie 2012

zuza12 napisał(a)

Witaj Betysiu.

Słońce, woda i pisek - towarzyszyły mi na urlopie codziennie. Plany urlopowe nie zawsze nam wychodzą, ale to już siła wyższa. Najważniejsze żeby to co robicie sprawiało Wam przyjemność. A tak chyba jest, więc tak trzymaj. Rosliny w super kondycji. U nas dużo padało, teraz upały i rośliny też tracą kondycję. Nie chcę tego głośno mówić, ale coraz bliżej jesie..... Więc chyba czas rozpocząć przygotowania do nieuchronnie nadchodzących zmian w ogrodzie

Witaj Zuzko po ....wakacjach

oj sprawilo to nam wiele radosci...!!!!!!!!!!!!!!!!
ciesze sie,ze odpoczywalas w cudnym miejscu bo odpoczynek na woda zawsze jest cudny...ta przestrzen pozwala spojrzec na wszytsko z innej perspektywy...uwielbiam to!!!!
o jesieni jeszcze nie wspominaj ....bo mimo tego iz ja uwielbiam po niej szybko nadchodzi zima...u mnie zima to deszcz...wiec i depresyjny czas dla mnie ....
ale poki co sciskam Cie strasznie mocno , letnio ...i goraco!!!!!!
betysia 17:03, 21 sie 2012

irena_milek napisał(a)
To, że urlop spędziłąś inaczej, może i dobrze, uczymy się siebie w innej roli i dobroć wraca z nawiązką
co do upałó, nam też dały do wiwatu i roślinom; mimo żaru, ogórd nadal malowniczy, francusko-polski, pachnący, a widoki uliczek francuskich i morza zachęcające do odwiedzin
jak pisze Mdżenka, winko i sałatę możemy zaliczyć...i może regionalny deser?

Irenko...
na deser proponuje tarte owocowa ... jest tak swieza, naturalna, lekka i orzezwiajaca.... ze przez ostatnie 2 tygodnie zrobilam chyba 8 ...oj jak nic nie wcisne sie w zadne spodnie ale co tam...urlop rzadzi sie swoimi prawami...tak bynajmniej sobie wmawiam hihi...
pozdrawiam i sciskam!!!!!
Joanka 17:03, 21 sie 2012

Niezmiernie mi miło
Milka 17:09, 21 sie 2012

Betysia, opwowieść, jak z książki!
a tarta zachęcająco wygląda!
betysia 17:10, 21 sie 2012

Ana , Lenus....

no kobiety ...tak sie nie robi... kurde tak sie wzruszylam,ze ...oczy szczypia od tuszu....
Ustalmy jedno:...toMY mamy szczescie, bo spotykamy fantastycznych ludzi dla ktorych jestesmy .... no wlasnie kim...emigrantami ... wiec wolalabym sie skupic na NICH !!!!!!!!

caluje i sciskam Was dziewczeta najmocniej jak umiem.....
betysia 17:14, 21 sie 2012

Ana napisał(a)
Betysiu, jesteście niesamowici! Macie serducha wielkie i ciepłe i tyle w Was empatii i miłosci do innych. Myslę, że mąż szanownej pani już spokojny jest...cudownie, Że są jeszcze tacy ludzie jak WY!! I pochwalcie sie rezultatami - jeśli sasiadka pozwoli oczywiście

Anus... wracajac do tematu rezultaow...przy najblizszej wizycie wezme aparat....choc ona wczoraj jak dobrze pamietam pojechala do corki do Marsylii do konca sierpnia.

P.S
jak juz bylismy w amoku remontu u niej to i ja co nie co zmienilam hihi... jak sie domyslasz wprowadzilam jeszcze nieco romantyzmu tu i tam...

buziam!!!
Evchen 18:21, 21 sie 2012

Betyśka.. chodźże tu... niech Cię wyściskam... Wzruszyłaś mnie... jeśli to wszystko co robisz i czujesz wróci do Ciebie z powrotem, to jesteś najszczęśliwszą osobą pod słońcem... A ja marzę o tym, by kiedyś mieć taką sąsiadkę jak Ty... ... która uszczęśliwiając innych uszczęśliwia siebie...

Masz wielkie serce Dziewczyno z Krainy Loary....
majkel0326 22:27, 21 sie 2012

Betysiu,wzruszająca historia! Tarta wygląda apetycznie! Pozdrawiam Cię serdecznie
Konstancja30 22:51, 21 sie 2012

stare prowansalskie meble ... pobielone ... nabierają odcienia lnu ... wow ... i wzmianka o kilku zmianach u Ciebie ... wiesz, że jestem bardzo ciekawa ? ...

a taka spontaniczna i naturalna pomoc okazana człowiekowi w potrzebie ... tak ... daje wiele radości i masz rację ... czasami bardziej potrzebna nam niż tym, którym ją ofiarujemy ... bo dopóki umiemy zrezygnować z czegoś aby dać coś umiemy być szczęśliwi ...

obfocić mi zmiany u siebie proszę ... i dziękuję za Pana Kogutka ... odpowiedziałam u siebie
Ewa 07:24, 22 sie 2012

Beatko jesteś niesamowita Pozdrawiam