Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Nula 17:44, 30 wrz 2013

Ślicznie Anitko w Twoim ogrodzie,pomost wygląda super!Szkoda,że ja tak daleko mieszkam,może ja bym na jakąś szczepkę się załapała Pozdrawiam!
Matka 18:30, 30 wrz 2013

A pokażesz tego małego sumaczka?
atena35 18:32, 30 wrz 2013

Enya73 napisał(a)

Na pewno Kasiu rośnie wolniej, niż tradycyjny sumak octowiec, ale to raczej zaleta, niż wada.Ja uwielbiam tego mojego sumaka, bo w pochmurny dzień daje tyle światła w ogrodzie i wprowadził trochę egzotyki do mojego ogrodu.

Tutaj mała sadzonka Do przekazania dalej na wiosnę

Bogdziu wyręczę Anitkę, znalazłam dla Ciebie
Ewa 21:04, 30 wrz 2013

Śliczny pomost
Matka 21:11, 30 wrz 2013

haha...jest
Milka 07:24, 01 paź 2013

Enya73 napisał(a)
Dziś nadszedł ten dzień, pomost w zasadzie skończony Hurra i buziole ogromne dla mojego wytrwałego mężula Jesteś wielki!!!
Zostało tylko olejowanie, a to już moja robota. Te otoczaki po bokach jutro stamtąd znikną, a na wiosnę na nowych rabatkach dojdą nowe roślinki,m.in.sporawy klon japoński
Nawet nie wiecie, jak się z tego cieszę

wspaniale!!!

a ten sumak jest na mojej liście zakupów, on jest jak słońce, widziałam, go u Justyny i tak jak piszesz, nie daje odrostów, czyli nie jest aż tak inwazyjny
Enya73 09:09, 01 paź 2013

anna_g napisał(a)

Nie możesz go obrzydzic bo jest naprawdę cudny A w tej skarpecie z hostami które jesiennie kolor zmieniają i żółkną to mu naprawdę jest "do twarzy" - zgrało się kolorystycznie
Gratuluję ukończenia pomostu - fajnie wyszedł... tak ma byc "taki kolorowy" i już
Wieczornie pozdrawiam

Aniu- bardzo dziękuję w imieniu swoim i męża. W dużym stopniu to jego zasługa Ja często jestem tzw.back office

Pozdrawiam serdecznie na resztę tygodnia
Enya73 09:16, 01 paź 2013

ka1sia napisał(a)
Anitko, ten sumak jest tak ładny, że możesz go pokazywać bez końca ja się nawet nie zastanowiłam, czy pasuje do mnie czy nie ... musiałam go mieć

Mnie też zauroczyła ta powcinana faktura liści i kolor taki rozjaśniający każdy ciemny kąt.Cudne drzewko do niedużych ogrodów. Ma tylko jedną wadę, jak jesienią opadają całe gałązki,to jest co zbierać.Ale ja z pełną świadomością zaprosiłam do mojego ogrodu wiele liściastych,wiedząc że będę miała przy tym robotę. Na szczęście mam pomocników w postaci dzieci

Pozdrawiam serdecznie
atena35 09:22, 01 paź 2013

Anitko nie pochwliłam jeszcze Waszego pomostu. Wszystko dlatego, że ciągle gapię się na sumakowe słoneczko No to chwalę

Szkoda, że już dnia tak ubywa bo pewnikiem wybrałabym się go zobaczyć w naturze
Pomost znaczy się i sumaka też.
Enya73 09:22, 01 paź 2013

atena35 napisał(a)
Piękne widoczki jesienne Anitko
Uwielbiam patrzeć na Twój ogród, podziwiam też twoją rozwagę w sprawie koloru klonu palmowego. Zazwyczaj kupujemy co nam się najbardziej podoba, a Ty dobierasz naprawdę przemyślanie

Witaj Tosiu

Ja Cię zapraszam po sąsiedzku na kawę Mam nadzieję, że nie przeżyjesz rozczarowania,bo oczekiwania po zdjęciach bywają spore. Ale ja tworzę ogród dla siebie i swojej rodziny.On pasuje do mnie, kocham go i stworzyłam go taki, o jakim marzyłam. I tego nikt mi nie zabierze

Z drugiej zaś strony,mój ogród to także taki mały poligon doświadczalny, a jak to bywa na poligonie, zdarzają się niewypały.
I ja też przez te kilka lat popełniałam przeróżne błędy i z czasem dochodziłam do różnych,lepszych rozwiązań.

Też tak mam, że podoba mi się tak wiele roślin i tak wiele aranżacji, a nie wszystko pasuje do mnie i do miejsca,gdzie mieszkam. Tak więc z wielką siłą nieraz hamuję swoje zapędy na kupno kolejnej roślinki, która piękna, aczkolwiek zupełnie by u mnie nie pasowała

Buziaki i pozdrowienia